Beşiktaş 1-0 Ankaragücü

Beşiktaş zayıf Ankaragücü'nü ilk yarıda bulduğu golle evine boş yolladı. Bütün sezonun kaderini Galatasaray maçına bağlamaktan kurtarmış oldu bu galibiyet Beşiktaş'ı. 2 puan farkla gelecekler Sami Yen'e, bu da beraberliğin Beşiktaş'ın işine gelmesi demek.

Sivok ve Üzülmez'in yokluğu Beşiktaş'ın defans rotasyonunun ne kadar yetersiz olduğunu gösterdi bugün. Tandoğan-Zapo-Zan-Toraman gibi hücum beksiz, topu oyuna sokma yetisinden yoksun bir defans hattına sahipti Beşiktaş. İçerdeki Ankaraspor maçındaki mağlubiyetten sonra gelen maçın içerdeki Ankaragücü maçı olması büyük bir fikstür şansı.

Beşiktaş'ın bu beklerle ve bu açıklarla kanat organizasyonu yapabilmesi mümkün değil. Tamamen forvetlerin becerisine ve Delgado'nun yaratıcılığına bağlanmış durumda. Delgado'nun da formsuzluğu Beşiktaş'ı oldukça etkilemiş.

Ankaragücü ise bu ligde şu ana kadar izlediğim en kötü takım, küme düşme hattında olmaması gerçekten mucize. Murat Erdoğan kendini Zidane mı sanıyor, Messi mi bilmiyorum ama takımın hücum organizasyonunu bu kadar katleden bir ofansif orta saha görmedim. Gökhan Emreciksin takımda resmen sırıtıyor, eli ayağı düzgün oyuncu olduğu belli tek oyuncu. Murat Duruer de kendini geliştiremeyen yetenekler listesine doğru yol almış durumda. Tolga Doğantez zaten golü armağan eden adamdı. Serkan Kırıntılı ortalamanın üstündeki Türk kalecilerden, bu takımda yazık oluyor kendisine. Gökhan Emreciksin için Beşiktaş söylentileri ağırlıkta, çok da faydalı olur Beşiktaş'a.

Takımların form durumuna bakınca Galatasaray'ın avantajlı olduğu açık, Barış ve Topal'ın dönüşü orta saha sertliğini sağladı. Orta sahada üstünlüğü kaptırınca ne durumlara düşebildiğini biliyoruz. Benim favorim Galatasaray'dır derbi için...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails