Kadıköy Baskısı Üzerine

2000-2004 arası her zaman yakalanabilecek basit bir seri olarak görülebilir bu ama son 3-4 yıldır ciddi ciddi psikolojik bir savaş yürütüp bunda da başarılı oluyor Fenerbahçe tarafı. Kırılma noktasında futbolcularımız mücadele etmeyi bırakıyor. Oyunun hakimi olduğumuz halde skor 2-1'ken oyunun kontrolünü teslim ediyoruz rakibe, ikinci yarıyı angarya gibi oynuyoruz. Bu bir maçlık senaryo değil, geriye düşünce teslim olan bir Galatasaray'ı kaçıncı izleyişimiz bu.

Eğer orda yenemiyorsak burda evire çevire yenmeliyiz her sene, yapılması gereken budur. Yok burda da yenemiyorsak futbolcular artık tepki görmeye alışacak. Her mağlubiyetten sonra destek veriliyor, tamam ama bu iyiden iyiye alışkanlık olmaya başladı. Biz Fenerbahçe'yi yensek onlar takımın başına stadı geçirecekmiş hissini, ciddiyetini, inancını veriyorlar takımlarına. Ortada bir baskı varsa bu Fenerbahçe futbol takımında var, bizimkiler bu maça sıradan bir maç gözüyle baktıkça hırslı bir Fenerbahçe karşısında yenilmeye mahkumlar o sahada...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Kişisel Yorumum :

http://hakanbaysal.blogspot.com/2008/11/ben-senin-kadkyde-galip-gelebilme.html

Unknown dedi ki...

Gsli oyuncularda baskı yok baskı yok diye seriyi kaç yıl yapacaksın acaba :) 1-1 olduktan sonra sizinkilerin surat ifadesini görmedin mi..3 sene önceye baktıgımızda 4-0lık maçta Hakan Şükür'ün ağlamaklı ifadesi falan ki kendisi bize en çok gol atan oyuncu..GS'li oyuncularda bariz baskı var orada kazanamayacaklarına dair..Yeni gelen oyuncu da olsa kaç yıldır orada kazanamadıklarını öğrenmiyor mu sanki..Yıllardır FB maçlarındaki en hırslı oyuncunuz Ümit Karan bile puan görmüş deil o stadda..Ayrıca sıradan bir maç gözüyle nasıl bakabiliyorlar onu da anlamadım..Nasılsa yenileceğiz diye düşündükleri için sıradan görüyorlar demek istedin galiba :)

pclion dedi ki...

Ana fikri en sonunda yakalamışsın az biraz, aslında demek istediğim o değildi. Koyulaştırdığım yer dikkat çekmiş sanırım, anlatmak istediğimi tam aktaramamışım. Hem taraftardaki hem takımdaki bu "baskı" bahanesinin arkasına sığınma durumu, mücadeleden kaytarma, vazgeçmişlik durumuna vurgu yapmak istedim.

Ortada bir baskı varsa Fenerbahçe'de var çünkü kaybedelerse taraftarın onlara koyacağı bir tepki var, bizde ise bu yok, bunu demeye çalışıyorum.

Unknown dedi ki...

Yenildiklerinde bir şey olmayacağı için üzerlerinde baskı yok ona katılıyorum ama ben senin seriden,staddan vs. etkilenmiyorlar demek istediğini düşündüm..O atmosferden etkilenmediklerini söylüyorsan diğer mesajda yazdıklarım geçerli :)

Related Posts with Thumbnails