Darryl Roberts ve Denizlispor

Bank Asya'dan Bruno Mezenga'ya değindik birkaç gün önce, onun Süper Lig'deki muadili Darryl Roberts'ı atlamak olmazdı. Bir de Denizlispor keşfi olunca yazılması gereken bir hikaye çıkıyor ortaya.

Denizlispor'un yabancı oyuncu seçiminde başarılı bir kulüp olduğunu, uygun fiyatlara birçok kaliteli yabancı oyuncu getirdiklerini zaten biliyoruz. Bu sene dikkat çeken yabancı oyuncuları ise Trinidad&Tobago'lu forvet Darryl Roberts. Ülkesinin milli takımında da forma giyen Darryl Roberts Süper Lig'de şu ana kadar 4 gol kaydetti. Attığı gollere bakınca yaptığı net ve düzgün vuruşlar dikkat çekiyor. Kontra atağa daha yatkın bir stili olmasına rağmen dar alanda karşı karşıya kaldığı zaman da can yakabilecek bir oyuncu. Denizlispor gibi düşük bütçeli bir Süper Lig kulübü için oldukça verimli bir forvet.

Daryl Roberts ABD'ye yakın birçok ülke oyuncularının yaptığı gibi üniversiteyi Amerika'da okuyup MLS Draft'ına girmişti. 14. sırada Toronto FC tarafından seçilmesine rağmen Avrupa'ya gelmeyi tercih edip Hollanda'dan Sparta Rotterdam'la sözleşme imzalamış geçen sezonun başında. 34 maçta forma giyip 9 gol atmış ancak Hollanda kariyerini devam ettirmek için yeterli olmamış bu performansı. Sonrası Denizlispor zaten.

Birçok Süper Lig kulübünün aksine kendi yağında kavrulmak zorunda olan bir takım Denizlispor, imkanları kısıtlı. Bu kadar zor durumdayken mali olarak kendisinden daha iyi durumda olan kulüplerle senelerdir başa çıkmayı biliyorlar. Bu sene de Galatasaray'la oynadıkları ilk maça bakıp küme düşme adaylarının en önünde gösterildi. Başta Yusuf olmak üzere geçen sene takımın çekirdeğini oluşturan isimler ayrılmıştı ve yerine gösterişli transferler yapılmamıştı. Hakan Ünsal deyimiyle "Bildiğimiz Denizli" değillerdi yani. Ancak 4-1'lik skora rağmen bence Sami Yen'de iyi direnmişlerdi, Hakan Balta'nın mükemmel golü olmasa muhtemelen 10 kişiyle puan çıkaracaklardı o maçta.

11 puan topladılar 10 haftada. Ligin sonunda 2 puanı olan Kocaelispor'un olduğunu düşünürsek iki takımı daha altlarında tutmaları ligde tutunmaları için yeterli olacak. Başarabilirler mi bilmiyorum ancak bildiğim şu, düşmelerini istemediğim ekiplerin başında geliyor Denizlispor...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

apaç dedi ki...

iyi adam, hoş adam. keşkelik bir yaşı da yok üstelik.

lakin forvet değil bu adam. en azından benim futbol ölçülerimce değil. bildiğin skor gücü yüksek, efektif kanatlardan.

zaten oyun içinde de bir forvet gibi oynamıyor. kanatlara çekilip, içeri katetmek en iyi yaptığı şey. özellikle de sol kanattan ters ayakla yüklendiğinde çok etkili.

burdan transfer yapar mı? 3 büyüklerden ya da sivas, kayseri gibi ligin kalburüstü takımlarından biri talip olur mu? orasını bilmiyorum. lakin fenerbahçe'nin sol önünde uğur'un gösterdiği etkiden çok daha fazlasını gösterir. onu biliyorum.

BabaHoroz dedi ki...

Geleceği parlak bir futbolcumuz.Geleceğe yatırım yapıyoruz son yıllarda ve meyvelerini toplamaya başlayacağız bu sene inşallah.
Parayı veren düdüğü çalar hesabı,iyi para verirlerse yönetim satar.
Alanya'dan selamlar
BabaHoroz.com

Related Posts with Thumbnails