Fenerbahce 4-1 Galatasaray

Galatasaray yine iyi başladığı maçı teslim etti Fenerbahçe'ye, senaryo aynı yine Kadıköy'de. Aslında bu soğuk duşla başlayan takım Fenerbahçe'ydi, Galatasaray oyuna hakimdi. Alex'in yokluğunun Galatasaray için en olumlu tarafı duran toptu ama derbinin ironisi yine işledi, iki tehlikeli korner sonunda komik bir gol yedi Galatasaray.

Galatasaray'da günün adamı olmaya en büyük aday olan Lincoln tekrar devreye girip ikinci golü yolladı Fenerbahçe filelerine ancak burda da hakemin yeteneksizliği devreye girdi. Bariz temas olan pozisyona çift vuruş verdiği için golü iptal etti. Galatasaray o gole takıldı ama Fenerbahçe toparlanmaya başladı bu pozisyonun ardından. Semih'in sert pasında Emre Aşık kötü bir müdaheleyle topu ağlara yolladı. İşte bu maçı koparan andı.

Fenerbahçe'nin iyi yaptığı iş skoru tutmasını bilmesiydi. Josico'yu ve Gökhan Gönül'ü diğerlerinden ayırmak lazım. Josico orta sahayı iyi kapattı. Lincoln formda olmasına rağmen onu yavaşlatmayı başardı oyun ilerledikçe. Hoş, hakem müsade etse iki tane gol atmış olacaktı ama futbol böyle bir şey, hataya takılmadan oyuna devam etmek gerek. Gökhan Gönül de sağ kanadı tek başına iyi işletti.

Galatasaray'da Arda ve Lincoln takımı sürüklüyordu ilk yarı, maça da iyi başladılar. Benfica maçındaki Karan-Baros formülü biraz aldattı bizleri, kabul etmek lazım. Baros yerini yadırgadı, Ümit Karan ise etkili olamadı. Ancak buna rağmen ikisini de çıkarmak yanlıştı bana göre, Baros ya da Karan'dan birini alıp Kewell'ı sokmak yeterli olabilirdi, hem de ilerleyen dakikalarda hamle şansı olurdu Skibbe'nin. Shabani Nonda'nın berbat oynadı ikinci yarı, Kewell ise düşen orta sahanın kurbanı oldu bugün.

Açık söyleyeyim, kesinlikle beklemediğim bir mağlubiyetti. Beklediğim oyunu da sahada gördüm aslında yarım saat ama Kadıköy büyüsü denilen şey bu olsa gerek, ilk yarım saatte Galatasaray kalesine gelen her top gol olmak zorundaymış gibi. Yapacak bir şey yok, ligde çok daha istim üstünde olacağız şimdi. Puan kaybı limitinin sonuna gelmiş durumda takım, bundan sonra deplasman dinlemeden bir seri yakalamak zorundalar. Bu iş en çok Beşiktaşlılara yaradı gibi.

Fenerbahçeliler sevineceklerdir doğal olarak, sahada iyi bir mücadele ortaya koyan takım Fenerbahçe'ydi. Tebrik etmek gerekli, böyle defolu bir kadroyla maç almak önemli iş.

Galatasaraylılar olarak moral bozmamak lazım. Takımın iyiye gittiği gözle görülen bir gerçek. Derbi deplasmanında kaybetmek hoş bir şey olmasa da doğal karşılamak gerek. Avrupada iyi gidiyor takım, ligde yakalanacak bir seriyle işi kotarmamak için hiçbir sebep yok...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Biz daha kaç sene bekleyeceğiz peki Kadıköy'de kazanmak için?

pclion dedi ki...

Zamandan bağımsız olarak her zaman ev sahibi bu tip maçlarda avantajlıdır Ögeday, bu kadar takıntı yapmaya gerek yok. Bu maçı kazanabilirdik de, önemli olan bu maça takılıp genel resmi kaçırmamak. Çünkü bu konuya saplanıp kalmak bize hiçbir şey getirmeyecek.

Ben de üzgünüm ama sahada olanlara müdahele şansım yok. Ne zaman bu takım ilk yarım saatte Fenerbahçe'den gol yememeyi öğrenir, o zaman bir galibiyet çıkar o sahadan...

Blogspor dedi ki...

Deivid Alex'i aratmadı.Ama Galatasaray bu maçta adeta dağıldı.Defansta o kadar açık verdiki değerlendirseydik maç daha farklı olabilirdi.2 takımıda beni stres küpü yaptıkları için kutluyorum.Arda ve Ayhan'a Galatasaray Kulübü'nün gerekli cezayı vereceklerini umuyorum...

Temur dedi ki...

Bağış Erten'in yaptığı yorum cuk oturdu. Skorun böyle olmasının nedeni derbinin kendine has atmosferiydi. Fener'in direnci yada Galatasaray'ın orta saha'da direnememesi direktman skora etkili olmadı. Baktığımızda gollerin oyun sistemi ile bağlantısı yok. Duran toplarda iki hata ve bir adet kendi kalesine gol. Fenerbahçe için bu hafta lig bitmiştir. Haftaya Ankaraspor en az 1 puan alır. Galatasaray ise motivasyon ve birlik konusunda Hakan Şükür'ü arıyor.

Related Posts with Thumbnails