Stadyum Raporu #1: Rize Stadyumu

Euro 2016-20 adaylığı kapsamında yapılan projelerden farklı olarak sessiz sedasız yapımına devam eden bir stadyum var. Kapasite belki ilk bakışta düşük geliyor (15.558) ama Rize şehri için küçük ve mütevazı olan bu stad oldukça uygun ve yeterli. Bir şehirde üstü kapalı, koltukları yeni, girişi, çıkışı belli bir stadyum yapılabilmesi için illa büyük bir futbol şehri olmak gerekmez.

15.197 seyirci , 277 vip ,84 basın ,15 loca, 3 canlı yayın ve 12 özel bölümü olan Rize Stadyumunun toplam otopark kapasitesi 568 araç. Atletizm pisti de olmayacak eski usül, sadece futbol amaçlı kullanılacak. Stadyumun finansmanını diğer Anadolu stadyumlarınd olduğu gibi belediyeler değil Rizeli iş adamları üstlenmiş durumda. Üstünün kapalı olacağını zaten birçoğunuz biliyor ve görüyorsunuz. Stadyumun yanına da kapalı spor salonu yapma niyeti varmış Rizeli iş adamlarının, inşallah o proje de gerçekleşir.

Kaba inşaat tamamlanmak üzere ancak kış şartlarında çatının montajı, çim sahanın uygun hale getirilmesi ve diğer ufak detaylar düşünüldüğünde ben açılışın bahara kadar sarkabileceğini düşünüyorum. İnşaattan son fotoğraflar ise aşağıda, Aslantepe.biz'den Sinan arkadaşımıza teşekkürler fotoğraflar için...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Böyle projeler görmek insanı geleceğe doğru umutlandırıyor.

Bir ara Kocaelispor yönetimi de İsmetpaşa Stadını yerinden taşıyıp bir spor kompleksi içine modern şekilde inşa etmeyi düşünmüştü sanırım ama tek ve en büyük falsosu dağın başı diye tabir edebileceğimiz bir yere kurmak istemeleriydi.

Related Posts with Thumbnails