Lech Poznan: Stadion Mejski

UEFA Kupası gruplarına kalarak dikkat çeken, ismi daha önce pek duyulmamış, yeni ekiplerden biri Lech Poznan. Avrupada gösterdikleri dikkat çekici performansın yanında bir de stadyumlarının kapasitesini 46.500 kişiye çıkarma girişimlerini duyunca kısa da olsa değinmem gerektiğini düşündüm bu Polonya kulübüne.

Lech Poznan aslında Polonya'da da çok ön plana çıkabilmiş bir kulüp değil. Tarihlerinin en başarılı dönemi 1983 ile 1993 arasında yaşadıkları 5 şampiyonluk. 1921'den beri düzenlenen ligde şampiyonluk sayısı olarak altıncı sıradalar.

Avrupa kupalarındaki karnesi de pek farklı değildi, ta ki bu sezona kadar. Hiçbir turnuvada iki tur üstüste geçemeyen bir takım olan Lech Poznan'ın adını ilk defa UEFA kupası ön eleme turunda Grasshoppers'ı evinde 6-0'la geçtiğinde duymuştum. Grasshoppers da çerez olacak bir ekip değil, en azından Avrupa kupalarında 6 yemesini beklemeyeceğiniz bir ekip. Ön eleme turunda aldığı farklı galibiyetin tesadüf olmadığını Austria Wien karşısında ispatladılar, onları da Poznan'da 4'leyip eli boş yolladılar. H grubundaki ilk maçlarındaysa Fransız temsilcisi Nancy'yi ellerinden kaçırdılar, 81. dakikada yedikleri golle 2-2'ye razı oldular. İç saha maçlarında daha iyi bir performans gösterdiklerini söylemek zor değil.
Madem öyle, stadlarına da bir göz atalım dediğinizde ilginç bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Çünkü seyirci baskısı kurabilmek için pek de uygun bir stad değil, en azından şimdilik. Stadın yarısı yapım halinde, diğer yarısı da UEFA Kupası gruplarındaki son maçları olan Deportivo maçından sonra yıkılmaya başlanacak.
Stadyumun ismi Stadion Mejski olarak geçiyor. 46.500 kişilik kapasiteye sahip olacak ve Euro 2012'ye ev sahipliği yapacak stadlardan biri. 2010'da yapımı tamamlanacak olan stadın maliyeti 132 milyon euro. Tasarımını oldukça beğendim ve yıkılarak yapıldığını düşününce maliyetinin de uygun olduğunu söylemek lazım. Stadion Mejski'nin alacağı son görüntüyle bitirmiş olalım yazıyı...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails