Mehmet'lerin Yükselişi || Çakır - Yıldız - Aurelio

Türkiye Ligi'nde Mehmet Çakır ve Mehmet Yıldız, La Liga'da ise Mehmet Aurelio son haftaların formda isimleri. Hepsi bu hafta dikkat çekmişken onlara değinmeden geçmek olmaz.

Mehmet Çakır Gençlerbirliği'ndeyken Galatasaray'ın rotasyonu içinde yer bulabilecek bir oyuncu olarak düşünüyordum onu ancak İlhan Cavcav onu isteyenlere kapıyı 5 milyon euro'dan açıyordu o dönem. Ne olduysa oldu, Mehmet Çakır şaka gibi bir bonservisle -100 bin euro diye geçiyor birçok yerde- Ankaraspor'un yolunu tuttu. Eminim o günkü şartlarda herhangi bir büyük takım onu istese o 100 bin euro 3 milyon oluverirdi bu anda, bu da Türk futbolundaki en temel sorunlardan biri. Neyse konumuza dönelim. Mehmet Çakır Aykut Kocaman'ın sisteminde önemli bir oyuncu oldu Ankaraspor'da. Özer Hurmacı'yla bereaber Ankaraspor'u hücum bölgesine taşıyan isim olarak göze çarpıyor.

Gençlerbirliği'ndeyken bizlere gösterdiği sert şutları ve bitirici vuruşlarını Ankaraspor'da daha verimli kullanıyor artık. 7 gole ulaşmış durumda. Golcü orta saha geleneğinden bahsetmiştik geçenlerde, Türkiye liginde Tuncay Şanlı'dan sonra en verimli orta saha oyuncusu olma yolunda ilerliyor bu konuda. Eskişehirspor maçında canlı izleme fırsatı buldum. Uzatmalarda kontra atakla gelen bir gol olsa da yaptığı vuruş birinci sınıftı. Pozisyon bence kolay değildi, çok sert, köşeye, isabetli bir şut çıkarmasa büyük ihtimalle gol olmazdı. Bu vuruşu üç büyüklerde yapabilecek oyuncu sayısı kısıtlıdır.

Ankaraspor'a yeni geldiğini ve Melih Gökçek'in ketum tavrını düşünürsek İstanbul dolaylarına gelmesi bundan sonra zor gibi. Özellikle Beşiktaş'ın ihtiyaç duyduğu tipte bir oyuncuydu, hem Delgado'yu hücumda rahatlatacak hem de sağ kanattaki büyük boşluğu dolduracaktı. Futbolcu bonservislerine 10 milyon euro'yu aşkın para ödemiş bir kulüp için burnunun ucundaki görememek ne kadar garip.

Mehmet Yıldız'a sıkça değiniyoruz blogda. Uzun süre tipik bir Anadolu takımı golcüsü olduğunu düşünmüştüm ama Mehmet Yıldız gösterdiği gelişimle bizlere tam tersini ispatlamaya devam ediyor her gün. Geçen sene top tutma, takımı öne çıkarma, top sürme konusunda gösterdiği gelişime bu sene son vuruşlarını da eklemiş. Hala eksikleri var bu konuda ama geçtiğimiz senelere göre oldukça iyi gördüm Mehmet'i. Daha 10. haftada 9 gole ulaştı. Geçen seneyi 14 golle kapattığını düşünürsek bu rakamı rahatlıkla daha üste taşıyacaktır. Ayrıca asist rakamları da oldukça iyi.

Bu sene kontratı bitiyor Mehmet Yıldız'ın, oldukça çekişmeli bir transfer dönemi olacak gibi. Fenerbahçe'nin yerli oyuncular konusunda bir operasyona gideceği düşünüldüğünde ilk aday Fenerbahçe gibi duruyor. Devre arasında bir transfer görürsek şaşırmayalım. Eğer iş kontrat sonuna kalırsa Galatasaray da işin içine girebilir. Bayram Tutumlu da onu İspanya'ya götürmek istediğini açıklamıştı geçenlerde, işler baya karışacak yani. Galatasaray'ın yerli bir forvete ihtiyacı olduğunu ne zamandır söylüyorum, bonservisi elinde bir Mehmet Yıldız Galatasaray'ın kaçırmaması gereken bir fırsat.

Mehmet Aurelio ise Real Betis'le beraber büyük bir çıkışa geçmiş görünüyor. Bu hafta iki gol atmış Numancia'ya. Fenerbahçe gibi golcü bir ekipte istikrarlı bir şekilde forma giymesine rağmen 4 golü geçtiği sezon yoktu Türkiye Ligi'nde, bu sezon şimdiden 3 golü buldu. Real Betis'te daha farklı bir rolde oynuyor anlaşılan. İzlediğim Betis maçlarında Emana'yla birlikte takımın orta sahasında görev almasına rağmen onu tamamen defansif kullanmak istiyor gibiydi Betis'in hocası. Sanırım yavaş yavaş meziyetlerini göstermeye başlamış İspanya'da. İyi haberlerin devamını bekliyoruz ondan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

apaç dedi ki...

cavcav bunu sık sık yapıyor. en son gökhan ünal'ı 10 milyara hacılar erciyes'e vermişti. evet 100 bin avro mehmet için fazla sembolik bir rakam; lakin radikal bir şeylerin de olması gerekiyordu.

çok kötü bir sezon geçirmişti geçen sene mehmet çakır. mesut bakkal kalınca o gitmek zorunda kaldı. ikinci bir forvet, bir nevi aykut kocaman gibi oynuyor şimdiki takımında. çok da iyi yapıyor bunu.

aurelio ile ilgili yazdıklarına bütünüyle katılıyorum. ilk haftalar emana'nın deniz barış'ı iken şimdilerde deniz barış'ın aurelio'su gibi oynuyor. zaten iyi yaptığı işler bunlar. böyle giderse kısır betis takımının en skorer ismi bile olabilir.


mehmet yıldız içinse söylenecek pek bir şey yok zaten.

kendisi türkiye liginin en değerli oyuncusudur benim için.

ziggytheking dedi ki...

mehmet çakır transferinde gökçek ve cavcav arasında dönen dümenlerden de şüphelenilebilir. hepimizin bildiği cavcav kaz gelecek yerden tavuğu esirgememiştir.

Related Posts with Thumbnails