Fringe

Yeni dizilere hep bir şüpheyle yaklaşmışımdır, çoğu zaman iyi bir dizi olduğunu ispatlamasını beklerim izlemek için. Fringe benim için bir istisna oldu bu konuda. Oldukça etkileyici bir giriş yaptı dizi dünyasına.

Bilim-kurgu her zaman ilgi çeker. Eğer kaliteli de bir yapımsa hemen etkisi altına alıyor sizi. Fringe de böyle bir yapım. Dizinin ana karakteri FBI ajanı Olivia Dunham. Tanıtım bölümünde Olivia'yı iş ortağı aynı zamanda sevgilisi olan John Scott'ı kurtarmaya çalışırken görüyoruz. Bunu başarabilmek için St. Claire's akıl hastanesinde yatan doktor Walter Bishop'a, onu hastaneden çıkarabilmek için de oğlu Peter Bishop'a ihtiyacı oluyor. Daha sonra olaylar gelişiyor ve bu üçlü dizinin ilerleyen bölümlerinde de akla mantığa pek uymayan olayları çözmek için beraber çalışmaya devam ediyorlar.

Yeni nesil X-Files olmak için yola çıkıldığı belli. İlk sezon itibarıyla bu işi becermişler gibi gözüküyor. Bölüm bölüm ayrı hikayeler işlendiği kadar hikaye ilerledikçe Lost gibi büyük puzzle'la ilgili de yeni şeyler öğreniyorsunuz. Dizinin yapımcısı zaten Lost'un da yapımcısı olan J.J Abrahams. Dozu iyi ayarlanmakla beraber Lost'taki o merak hissini bu dizide de görmek mümkün.

Bilim-kurgu'ya aşinasanız, X-Files ve Lost'u da seviyorsanız bu dizi favorileriniz arasında yer alabilir. 1. sezon 7. bölümünde olan Fringe yeni sezonun en iyi çıkış yapan dizisi gibi duruyor. İzlenmeye değer...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails