Derbi Detayları #2 : Galatasaray Cephesi

*Galatasaray formda ve favori olarak gidiyor Kadıköy'e, uzun süredir görmediğimiz bir durum bu. Eğer Benfica ve Olympiakos maçlarındaki kararlı ve bilinçli oyunu sahaya yansıtabilirse Galatasaray takımı yarın bu uzun süreli seriye son verebilir.

*"Kadıköy Laneti"nin somut verisi olan erken golü kalesinde görmemek çok önemli Galatasaray adına. İlk yarım saat kalesinde gol görmezse bu maç için ibre kesinlikle Galatasaray'dan yana olur.

*Psikolojik olarak Galatasaraylı futbolcuların Kadıköy ortamından etkileneceği tezine katılmıyorum. Bu seneki takımın iskelet kadrosunu oluşturan genç oyuncular oldukça başarılı maçlar çıkardılar geçen sene, Arda Turan başta olmak üzere. Lincoln'ü de dahil edersek ilk defa forma giyecek birçok yabancı oyuncu var ve hepsi yeterli uluslararası tecrübeye sahip. Eskilerden kalan bir tek Ümit Karan var, o da Fenerbahçe'ye karşı iyi oynayan oyunculardandır hep.

*Galatasaray bol gol pozisyonu bulacaktır bu hücum hattıyla ama topu çerçeveye gönderebilmek gerek. Son vuruş konusu Galatasaray'ın başına bela olabilir. Milan Baros, oynarsa Ümit Karan ve diğerleri çok dikkatli olmak zorundalar.

*Oyun kim karşı sahaya yıkarsa o maçı büyük ihtimalle kazanacaktır. Arda Turan, Lincoln ve Harry Kewell'ın aralarındaki pas trafiği bu konudaki en önemli etken. Ayhan Akman ve Fernando Meira da arkadan oyunu doğru kurmak zorunda. Ayhan'ın formda olması Galatasaray için büyük avantaj.

*Fenerbahçe'yi değerlendirirken Arda-Gökhan eşleşmesinin önemli olduğunu söylemiştim. Uğur Boral-Sabri karşılaşmasını da göz ardı etmemek gerek. Ofansif bek vs. Kanat eşleşmeleri sıkışması muhtemel oyunu çözmede anahtar görevi görebilir. Sabri çıkışlarına çok dikkat etmeli bu maç.

*Mehmet Topal ve Emre Güngör kondisyon eksiklerine rağmen hazır durumdalar. Kadroya alınırlarsa hamle avantajı olarak Aragones'in bir adım önünde olur Skibbe.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
of course anything is possible during a derby, but Galatasaray has more chances to win tonight.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Related Posts with Thumbnails