Derbi Detayları #1 : Fenerbahçe Cephesi

*Alex yok, Kewell hazır. Fenerbahçe için hiç de iyi haberler değil bunlar. Fenerbahçe'nin hücum düzeninin olmazsa olmazıdır Alex, pozisyonu o başlatır, o bitirir. Orta saha Selçuk, Maldonado, Josico gibi işin hücum tarafında yetenekleri çok kısıtlı oyuncular varken bu daha da ön plana çıkıyor.

*Unutulmamalı, iki takımın defans kurgusu da sağlam değil, üstlerine gidilirse gol pozisyonu almak kolay. Bu noktada iki takımdan birini mutlak favori görmek yanlış, "Kadıköy büyüsü"nün somut verisi olan erken golü Fenerbahçe bu sezon da bulursa skoru koruma pahasına yarı sahasına gömüldüğü bir maç izleyebiliriz.

*Fenerbahçe'nin kaderini çizecek oyuncu Semih Şentürk, Galatasaray'ın kaderini çizecek oyuncu Arda Turan'dır. Semih'in performansı Fenerbahçe için çok daha önemli çünkü takımda gol pozisyonu hazırlayacak, iyi paslar atacak ikinci bir oyuncu yok. Emre Belözoğlu belki biraz yardımcı olabilir ona ama onun da ne kadar fit döneceği belli değil, 15. dakikada baldırını tutarken de görebiliriz kendisini.

*Gökhan Gönül defanstan topu çıkarmakta hayati bir role sahip. Eğer Arda Turan'a karşılık veremez ve pasif kalırsa Fenerbahçe'nin tabutuna ilk çiviyi çakan oyuncu olur, en kritik eşleşme budur maçtaki.

*Fenerbahçe'nin kanatları işlemiyor, bu açık ve net. Uğur Boral oldukça formsuz, Arsenal maçında da bunu gördük. Aragones çift forvet oynayabilmek için sağ kanattaki bütün koridoru Gökhan'a emanet etmiş görünüyor. Bütün yük Semih-Güiza ikilisinin üstünde olacak.

*Volkan Demirel arıza bir kaleci, Galatasaray maçlarını da iyi oynar. Kalesini gole kaparsa sürpriz sayılmamalı.

*Galatasaray hücum hattıyla bir adım önde, Fenerbahçe'nin tek şansı Galatasaray'ı hücum alanına geçmesini mümkün olduğunca engellemek. Oyun kilitlenirse beraberlik, açık bir oyun olursa Galatasaray kazanır.

Uzun yazılar halinde yazarken bazı detaylar arada kaynayabiliyor, bu önemli maç için kısa kısa ama sık yazmayı deneyeceğim, maç öncesi de toparlayıcı bir yazı yazarım. Değişik bir şeyler denemek lazım arada...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails