Veli Kavlak - Jem Paul Karacan - Aykut Demir

Avrupada oynayan genç Türk oyuncularla ilgili yazmaya devam edeceğimi söylemiştim ama bu sefer bir değişiklik olsun istedim. Almanya dışındaki yeteneklerden olacak tanıtacaklarım.

Veli Kavlak. Avusturya U21 takımının vazgeçilmezlerinden. Football Manager oyunua ucundan kıyısından bulaşmış her Türk genci az çok biliyordur onu. Rapid Wien'de oynuyor. 3 Kasım 1988 doğumlu olmasına rağmen hatrı sayılır bir maç tecrübesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Avusturya'da en genç forma giyen oyuncu ünvanına sahip Veli, 16 yıl 201 gün ile.

Veli müthiş bir sol ayağa sahip. Ofansif olarak orta sahanın ortasında oynuyor. Şu ana kadar T-Mobile Bundesliga'da 80 kez forma giymiş, 7 gol bırakmış ağlara. Bu sene oynadığını 12 maçta ise şimdiden 2 golü var. Bir sene önce Hertha Berlin ciddi bir şekilde ilgileniyordu Veli'yle, resmi teklif bile yapmışlardı. Ancak 1.5 milyon euro Rapid Wien'i kesmedi ve anlaşma olmadı. Bu sene başında Beşiktaş'la da ismi geçti ama bu transferden de ses seda çıkmadı daha sonra. Ofansif orta saha bölgesinde sıkıntı çeken takımlarımız için her zaman göz önünde bulundurulması gereken bir alternatif. Özellikle Alex sonrası Fenerbahçe'nin radarında olabilir.

Jem Paul Karacan'ı ümit milli takımdan tanıyoruz. Reading forması giyiyor İngiltere'de. Aslında bir süreliğine de olsa yolu Türkiye'den geçmiş bir oyuncu Jem Paul. 14 yaşında Galatasaray altyapısından teklif alınca Galatasaray fanatiği babası tarafından teklifi kabul etmesi yönünde oldukça baskı görüyor. 2 hafta İstanbul'da Galatasaray'la antremanlara çıkıyor ama Türkçe bilmediğinden oldukça zorlanıyor 14 yaşında bir çocuk olarak. Ailesini özlüyor ve İngiltere'ye geri dönmeye karar veriyor ve Reading'le anlaşıyor. TFF resmi dergisi Tam Saha'ya böyle anlatmış hikayesini.

Şubat 1989 doğumlu Jem Paul Karacan, gelişimine devam etmemesi için hiçbir sebep yok. Ümit milli takımda izlediğim kadarıyla derli, toplu bir oyuna sahip. İngiliz altyapısından yetiştiği belli. Oyunun her iki yönünde de başarılı. Tabi geliştirmesi gereken yönleri de var. İdolünün Tugay Kerimoğlu olduğunu söylemiş, doğru seçim. Galatasaray taraftarı olduğunu da saklayan birisi değil zaten, Galatasaray'ın ona ikinci bir teklif yapması çok uzak bir ihtimal da değil. UEFA Kupası finalini Parken'de izlemiş bir babaya sahipken zaten ne gibi bir şansınız olabilir ki?

10 numara, orta saha derken biraz daha geriye doğru gelelim, bir defans oyuncusu var sırada. Aykut Demir. Hollanda'da dikkat çeken Türk oyuncuların başında geliyordu hep. Onu ilk farkettiğimde Ersun Yanal onu Manisaspor'a getirmek için çırpınıyordu, olmadı. NAC Breda ondan iyi bir bonservis kazanmaya kararlıydı. Ancak Aykut o dönem stoper oynarken 1.80'lik boyu sebebiyle sağ beke kaydırılmış gözüküyor. Bu da onun meziyetlerini tam anlamıyla sahaya koyamaması demek. Orhan Şam ve Uğur Uçar'a benzer bir kariyeri var bu anlamda. 24 kez Eredivise'da forma giyen Aykut şu sıralarda Hollanda 2.ligi takımlarından Excelsior'da kiralık olarak forma giyiyor.

3 gün sonra 20 yaşını dolduracak Aykut için ufak bir tüyo, benim edindiğim bilgilere göre sözleşmesi Haziran 2009'da sona eriyor. Bu da ümit milli takım seviyesinde, defansif özellikleri çok kuvettli bir oyuncuyu çok uygun bir bedelle takıma katma fırsatı demek. Galatasaray'ın bu yönde bir ihtiyacı olduğu pek söylenemez ama Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin rotasyonları için faydalı bir oyuncu olacağı kesin Aykut'un. Ancak ben onun oynayacağı bir takıma gitmesini isterim, yeni bir İlhan Parlak vakasına ihtiyaç yok. Böyle transferleri her zaman kovalayan bir Gençlerbirliği'nin ve ekonomik olarak gayet iyi durumda olan Kayserispor'un bu transferde bir şansı olabilir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

papaz dedi ki...

Aykut'tan ben de ümitliydim ancak ümit milli takımda izlediğim maçlarda 2.Baki izlenimi verdi.

Hızlı ancak çok dengesiz müdaheleler yapıyor. Topla da çok zayıf.

Her Yol Roma dedi ki...

9 ay sonra gelen yorum: aykut gençler ile anlaştı..

saygılar.

Adsız dedi ki...

Gençlerbirliğinin 2009-2010 sezonunun ilk maçı olan Kayserispor maçını statta izledim. Çok kötü bir maçtı ama aykut demir'i fark etmeye yetti. Kimmiş bu aykut diye webde gezinirken bu yazıya rastladım. tebrikler, çok önceden nereye gideceğini bile söylemişsiniz.

Related Posts with Thumbnails