Galatasaray 1-0 Olympiakos || Galatasaray'ın Dönüşü

Galatasaray'ın Avrupa sahnesine dönüşü oldu bu maç. 2003'teki Juventus maçından beri sessizliğe gömülmüş olan Galatasaray sonunda keyif dolu, üst seviyede bir maç izlettirmeyi başardı taraftarlarına. Kendi adıma teşekkürü bir borç biliyorum takıma.

Takım gerçekten müthişti, 1. dakikadan 94. dakikaya kadar sahanın mutlak hakimi olmayı başardılar. Arda Turan, Lincoln, Milan Baros, Ayhan Akman, Harry Kewell, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu. İlk 11'i saymam gerekecek iyi oynayanlara değinebilmek için. Kanat akınlarından tutun da ortadan Lincoln ve Ayhan'ın sürüklediği ataklara kadar hepsi muazzamdı. Olympiakos oyuncuları teknik ama kırılgan takım rolüne bürünen oldu bu sefer. Galletti bir şeyler yapmaya çalıştı ama hepsi o kadar. Maç içinde yakaladıkları bir net pozisyon bile yok. 84. dakikada duran top hariç etkili olduklarını da söylemek güç.

Arda Turan ve Lincoln bugün hücumu sürükleyen oyuncular oldular. Defansif olarak da çok iyiydiler, arkalarındaki Ayhan Akman ve Fernando Meira'yı asla yalnız bırakmadılar. Arda Turan için her zaman söylüyorum, ofansif gücünün ve zayıf görünen fiziğinin ardında müthiş bir defansif zeka yatıyor. Bu kadar net ve akılcı hamleler yapıp top kapan başka Türk oyuncu yok. Özellikle doğru zamanda kaymasını, topu sökmesini çok iyi beceriyor.

Ayhan Akman maçın başında yaptığı gereksiz 2-3 faulü bir kenara koyarsak rakip nasıl bozulur, bir defansif orta saha hücumu nasıl başlatır dersini verdi. Gattuso gibiydi bugün, kendisini normalde pek beğenmeyen birisi olarak söylüyorum bunları. Bu şekilde oynadığı sürece ilk 11'deki yeri hazır olur her zaman.

Sabri Sarıoğlu. Hız, şut ve doğru pas. Güçlü yönlerini ön plana çıkarmayı başarabildiği zaman oyuna en az Arda Turan kadar etki edebilecek bir adam ama oyun zekasında ciddi zayıflıkları var. Doğru tercihler yaptığında ne kadar faydalı olduğunu bugün bir kez daha gösterdi. 20. dakikada sağ çaprazdan çıkardığı şut muhteşemdi. Bunun dışında da gereksiz top kaybı yapmadan, haddini bilerek, gerektiğinde oyunu zorlamadan pasını vererek oynamasını bildi. Bir alkışı da o hakediyor.

Hakan Balta da özel olarak değinilmesi gereken bir adam. Defansif olarak mükemmel bir oyun bilgisine sahip, fiziği çok üstün. Tam bir İtalyan sol bek havası veriyor bizlere. Bu adamı transferin son gününde bulup getireni alnından öpmek lazım, cidden müthiş bir kazanım hem Galatasaray hem milli takım adına. Orta sahaya geçtikten sonra da etkili oyununu sürdürmesini bildi.

Galatasaray bugün fiziğiyle, agresifliğiyle, top kazanma bilgisiyle sahadan sildi Olympiakos'u. Fernando Belluschi, Galletti, oyuna girdikten sonra Leto eridi gitti savunma arasında. Galatasaray Steaua'nın kendisine yaptığının aynısını Olympiakos'a uyguladı. Bunda Olympiakos'un yumuşaklığı da büyük etken tabi. Anorthosis gibi fizik gücü üstün, defansif olarak sağlam bir ekibin onları elemesine şaşmamak lazım, normal sonuçmuş.

D-Smart'a değinmeden de olmaz. Daha bir reklamı vermeyi bile beceremiyorsunuz, görüntüyü bozmadan. Bu kadar iğrenç, bu kadar düzeysiz bir yayıncılık anlayışını da ancak Doğan Medya becerebilirdi zaten. Lig ihalesinden de uzak olsunlar mümkünse, Lig TV'yi bile mumla aratacakları bariz. Üstüne para verseler evime sokmam.

Velhasıl kelam, Galatasaray'ın Avrupada uzun yıllardır ilk kez 'futbol' oynadığı maç oldu bu, özlemişiz. Benfica deplasmanından alınacak bir beraberlikle grup liderliğine yürümesi işten bile değil Galatasaray'ın, bu futbolu oynadığı sürece favori her nerede olursa olsun Galatasaray olur. Geri döndüler!..

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

muhteşem bir performans.maçın hakkı en azından 4-0 dı.
olympiakosun atakları kurarken kazanılan toplar,savunmanın servetin hatası hariç konsantrasyonunu koruması çok iyiydi.

galatasaray gerçekten avrupaya geri döndü! umarız bu oyun devam eder...

aksilaz dedi ki...

geçen seneki evimizde Leverkusen macındada buna bener bı futbol oynamıstık.o maçıda es geçmeyelım.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
important victory although I think that it was previsible,Galatasary is a better team.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Related Posts with Thumbnails