Özgürcan Özcan'ın İkinci Şansı

13 yaşında Galatasaray'a geldiğinde ondan çok şey bekleniyordu, uzun süre 'Yeni Hakan Şükür' listesinde ilk sıralarda yer buldu kendine. Bütün alt yaş kategorilerinde dikkat çekiyordu, hatta Nike Premier Cup'taki oyunundan sonra Juventus'un kendisini istediği konuşulmuştu. Ancak alt yaş kategorilerini fiziğiyle domine eden Özgürcan üst düzeyde kendisinden beklenen patlamayı bir türlü yapamadı. Galatasaray'ın A takım hocalarından bir türlü o beklediği formayı alamadı. Kayserispor, Gaziantepspor derken bu sezon Bank Asya'da mücadele eden Sakaryaspor'a kiralık verildi.

İlk haftalarda burda da bir türlü formayı alamadı Özgürcan Özcan, ancak beklediği fırsat yaklaşık 3 hafta önce geldi. Takımı 1-0 yenikken oyuna girip 35 dakikada 3 gol atıp maçı koparan oyuncu oldu. O haftadan bu yana boş geçmiyor Özgürcan, 3 haftada 5. golünü attı. Sakaryaspor'un beklentilerin altında kalmasına rağmen o form grafiğini tırmandırmaya devam ediyor.

Hala dikkate değer bir oyuncu olduğunu gösterdiğini düşünüyorum. Galatasaray'a dönerse başarılı olur gibi bir iddiam yok, zaten uzun süredir kendisini izleyebilmiş değilim ama dediğim gibi, kendisine üst düzey futbolda tutunmak adına ikinci bir şans yaratabileceğini gösterdi. Takipteyim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

iktisatci dedi ki...

Özgürcan asla GS'ın ilk 11'inde olabilecek bir oyuncu değil bence.Daha bu yaşta değiştirmek zorunda olduğu takım sayısına bakınca,Anadolu takımları arasında gezelim görelimiclik oynacağa benziyor.

yürü güneşe dedi ki...

* Bu durumun bir benzeri de Mustafa Kocabey'dir, zamanında "Papen" Mustafa deniyordu... Cidden ilk çıktığında da çok güzel goller atıyordu. Olmayınca olmuyor, hayat biraz da şans...

abrek2000 dedi ki...

Haftasonu özgürcan'ın Sakarya daki maçını izledim.Gol atmasına rağmen okadar etkisiz ve mücadeleden kaçan bir görüntüsü vardıki güç olarak o seviyede olmayan biri Galatasaray da oynıyamaz arkadaşlar.

Figueres dedi ki...

altyapidan gelen her oyuncuya sempati ile bakan bi yapimiz var. onlar bizim evladimiz diye sahiplenip kolluyoruz. halbuki altyapidan geldi diye -eger yeterli degilse oyuncu- illa kol kanat germeliyiz, bi sekilde forma vermeliyiz diye bi mantik olmamali bence. ya da baska bi acidan bakalim. ozgurcan bugun GS altyapisindan olmasaydi da XYZ takimindan cikma ortalama bi topcu olsaydi, biz GSlilerin aklina gelir miydi hic yav su cocugu GSye getirsek diye. Muhtelemen kimse farkina bile varmazdi, bi sekilde bank asya'da ine cika takilirdi. umarim yanilirim ama henuz 21-22 yasinda 4-5 ayri takimda kiralik oynamis bi adamin tutunamamasi iyiye alamet gibi degil.

pclion dedi ki...

Sanıyorum kendimi yanlış ifade ettim. Galatasaray adına ikinci bir şans anlamında demedim, Özgürcan'ın üst düzey futbolda tutunabilmesi için ikinci bir şans olduğunu düşünüyorum.

Yani bundan bir 7-8 sene sonra da Özgürcan'ın adını duyabilecek miyiz, yoksa o da yok olup giden yeteneklerden biri olarak mı anılacak ilerde, benim demek istediğim buydu.

Galatasaray'da oynayabilecek genç forvet oyuncularının kim olduklarını birkaç kez dile getirmiştim blogda...

Protanopia dedi ki...

Bu arada aklıma gelmişken söyliyeyim. Geçen bi ara paf liginde aon 10 yılda gol krallığında ilk 7-8 e giren isimlere baktım tff.org'dan. Aralarında şimdi üst düzey takımlarda oynayan bir Nihat bir de Semih var.
Büyük çoğunluğu Süper Ligde dahi değil.

pclion dedi ki...

Karamurat, konuyu çok daha bir noktaya getirmişsin. Bu konuda bir şeyler karalamak isterim, müsade var mı?

Bu arada Özgürcan 4. haftasında 6. golünü attı, Sakaryaspor 1-0 galip deplasmanda.

Adsız dedi ki...

Good Day i am fresh to this, I came upon this message board I have found It truly helpful and it has helped me a great deal. I should be able to give something back and guide other users like its helped me.

Thanks a load, See Ya Later.

Related Posts with Thumbnails