Ülke Puanımız #9

Elimde olmayan nedenlerle (!) biraz gecikmeli yolluyorum yazıyı. Biraz yavaşlamış olsak da yazmaya devam.

Galatasaray'ın galibiyetiyle beraber Ukrayna'yla aradaki farkı tekrar 0.375'e indirdik. Metalist Kharkiv'in haftayı boş geçirmesinin payını da yadsımamak lazım. İskoçya'nın sadece Celtic'in eline baktığını düşünürsek bizim de arasında bulunduğumuz 10-12 arasına yerleşecek üç ülkenin sıralaması aşağı yukarı belli. Ukrayna-Türkiye-İskoçya. Metalist Kharkiv-Beşiktaş eşleşmesi bu senenin kaderini belirleyecekti, Beşiktaş kaybedince Türkiye de kaybetmiş sayıldı anlayacağınız...

Bundan sonra gelecek seneki sıralamada rakibimiz olacak ülkelere daha bir alıcı gözle bakma zamanı. Bu ülkelerin başını çekenler ise Portekiz ve Hollanda, sınıf atlıyoruz yani. Diğer rakipleriz olan İskoçya, İsviçre ve Ukrayna'dan ise 2şer puan öndeyiz. Son 3.5 seneye göre konuşuyorum yalnız, 1.5 senede köprünün altından çok sular akacaktır.

Portekiz takımları bu sene iyi işler çıkarıyorlar ama takım sayısının fazlalığı Portekiz'in en büyük dezavantajı. Sporting Lizbon gruplardan çıkacak gibi gözüküyor, Porto'nun da Fenerbahçe'ye ikili averajda şimdilik üstünlüğü olduğunu varsayarsak Şampiyonlar Ligi'nden takım kaybetmeleri zor gibi. Tek ümit Arsenal ve Kiev'den puan alamamaları ve Saraçoğlu'nda Fenerbahçe'yle üçüncülük maçına çıkmaları. Oynadıkları futbola bakılırsa çok uzak bir ihtimal değil ama Fenerbahçe'nin de ekstra işler yapması şart bunun gerçekleşmesi için.

UEFA Kupasında ise Benfica ve Braga devam ediyor. Benfica Galatasaray'ın grubunda olduğu için yakından takip etme şansımız olacak. Hertha deplasmanında 1 puan aldılar. Gruptan çıkmaları hemen hemen kesin gibi onların da. Braga Portsmouth'u 3-0 yenerek dikkat çekti bu hafta, büyük sükse yaptılar. Sivasspor oldukça eleştirilmişti Braga'ya elendiği için, demekki o adı sanı duyulmamış (!) diye atıp tutmak pek doğru değil. Hoş, bizim medyamızın takım dağarcığı çift haneli rakamlara ulaşıyor mu, ondan bile şüpheliyim ya, neyse.

Hollanda bu sene çıkış yapan ülkelerin en başında geliyor. Avrupa vizesi alan bütün Hollanda ekipleri devam ediyor yoluna. Bu sene formsuz giden tek ekip olan PSV de bu hafta Marsilya karşısında ilk galibiyetini aldı. UEFA Kupasında ise Twente galibiyet getiren ekip oldu. NEC Nijmegen Zagreb deplasmanında son 10 dakikaya girerken 2-1 öndeydi ancak 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadılar, iyi de oldu bizim açımızdan. Heereenven de Milan mağduruydu bu hafta, doğal sonuçtu mağlubiyet.

Yarın Fenerbahçe ve Galatasaray'ın takım puanlarının bugünkü durumunu ve gelecekteki muhtemel değişimleriyle ilgili iki yazım olacak bir aksilik çıkmazsa...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails