Anorthosis - Aalborg - BATE - Cluj #2

Şampiyonlar Ligi'nin çaylakları averaj takımı olmaya gelmediklerini Avrupa'ya gösterdiler ilk iki haftada. 4'ü de puansız ayrılmayacaklarını ispatladılar. Cidden olağanüstü bir durum.

Anorthosis'i bunlardan ayırmak isterim. Bu gece Rustavi adlı kanaldan Anorthosis-Panathinaikos maçını izledim Shaktar-Barcelona maçıyla dönüşümlü olarak (Bu ANS TV'deydi). Euro 2004'teki Yunanistan milli takımının kulüp temsilcisi olmayı başarmış Anorthosis Famagusta. Zaten defans hattının en önemli adamı Dellas Euro 2004 şampiyonluğunda en büyük paya sahip oyunculardandı. Bir ara Galatasaray'la da adı geçmişti, şimdi Anorthosis'te oynuyor. Hücum hattını ise Real Madrid'ten tanıdığımız Savio götürüyor. Şu izlediğim maçtaki Anorthosis bizim üç büyükleri de bu defans açıkları varken mağlup eder. (Ki Olympiyakos'a da yapmışlardı aynısını). %70 gruptan çıkarlar, Şampiyonlar Ligi 2. turuna kalmaları da benim için sürpriz olmaz.

Diğer başarılı ekip ise Romen Cluj. İlk maçlarda Roma'yı deplasmanda yenerek tüm Avrupayı şaşkınlığa uğratan Cluj kendi sahasında Chelsea'den bir puanı 0-0'la aldı. Şu an 4 puanla averajla ikinci sıradalar. Roma ve Chelsea birbiriyle iki maç yapacak, Cluj ise Bordeaux ile. Eğer Cluj bu iki maçtan 3-4 puanla çıkabilirse bence ŞL 2.turu şansları onlar için de yüksek. UEFA Kupası için ise minimum 2-3 puan almalılar. Görünen o ki bunu yapacak kapasiteleri de var.

Aalborg bu hafta Manu'da kendi sahasında üç yedi ama bu çok da beklenmedik bir olay değil. Grupta kendilerine rakip olabilecek ekiplerden Celtic'ten deplasmanda beraberlik kopardılar. İçerdeki maçta galip gelirlerse Celtic belini nasıl doğrultur, bilinmez. BATE Borisov ise bu haftanın sürprizi olmayı ellerinden kaçırdı. 2-0 öne geçtikleri Juventus maçından 2-2'lik beraberlikle ayrıldılar. Juve memnundur sanırım skordan rezaletten yırttıkları için, bu haftanın hayal kırıklığı rolünü Pana'ya teslim ettiler.

Ağırlıklı olarak izlediğim maç ise Shaktar-Barcelona idi. Shaktar beklediğimden çok daha dirençli ve akıllı bir oyun ortaya koydu, ta ki maçın son 20 dakikası gelene kadar. Bundan sonra 1-0'ın üstüne yatıp bir an önce maçı bitirebilmek için türlü cinliklere başvurmaya kalktılar. İkinci yarı Eto'o'nun yerine giren Lionel Messi'nin tokadı ağır oldu. İlki saçma sapan bir kaleci hatası, ikincisi ise harika bir aşırtma olmak üzere 87 ve 94'te Mircea Lucescu'nun takımına futbol dersi verdi. Lucescu isyanlardaydı, önünü geleni fırçalıyordu maç sonu. Onu hiç böyle görmemiştim. Yine de lider Barcelona'nın ardından yapılacak ikincilik mücadelesi için bence en güçlü aday onlar...

Toplu sonuçlar ise şöyle;

A GRUBU
Cluj 0-0 Chelsea FC
Bordeaux 1-3 AS Roma

B GRUBU
Inter 1-1 Werder Bremen
Anorthosis 3-1 Panathinaikos

C GRUBU
Shakhtar 1-2 FC Barcelona
Sporting 2-0 Basel

D GRUBU
Atletico Madrid 2-1 Marsilya
Liverpool 3-1 PSV

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

anorthosis inter'den puan koparırsa evindeki werder maçı final gibi olur gruptan çıkma adına.pana'yı geçerler uefaya kalırlar en azından fakat daha fazlasını yinede zor görüyorum

Related Posts with Thumbnails