Fenerbahçe 2-5 Arsenal || Wenger ve Aragones

Türk futbolu İngiltere çıkışlı hezimetlere alışkındır aslında ama bu kadar geliyorum diyenini görmemiştik uzun süredir. Maç öncesinde Arsenal istediği skoru aldığını düşünüp uyursa Fenerbahçe'nin şansı olur demiştim, bu uyuşukluğu yakalamış olmasına rağmen geriden gelecek, pozisyon bulacak, cezalandıracak gücü yoktu Fenerbahçe'nin.

Fabregas'ın ara paslarıyla skor 11. dakikada 2-0 olmuştu bile, kimse ne olduğunu tam anlamamıştır sanıyorum. Bu kadar hızlı atak geliştirip, sonlandıran takım sayısı azdır dünyada. Wengerball gibi bir kavram ortaya çıkardı zaten bu takım, normaldir. Esas komik olan Kocaelispor'dan yenilen ilk golden farksız bir şekilde defans göbeğinde cirit atan rakip forvet oyuncularıydı. 13. dakikada 3-0 bile olabilirdi Nasri etkili bir vuruş yapabilseydi.

Maçın değerlendirilebilecek bir yönü yok çünkü bu bir tarafın çok ağır bastığı bir karşılaşma. Rıdvan'ın neden çift forvet, neden tek orta saha vs. şeklindeki isyanına katılmıyorum çünkü Fenerbahçe'nin Arsenal gibi aşmış bir orta saha karşısında durma şansı zaten yoktu. Josico'yu da koyabilirdi en fazla, bence sonuç değişmeyecekti.

Fenerbahçe'nin kadro derin(siz)liği artık feci boyutlara ulaşmış durumda. Yedeklerde bırakın ilk 11'i zorlayacak rotasyona girebilecek adam yok. Josico, Yasin Çakmak, Burak Yılmaz, İlhan Parlak. Bir takımın yedek kulübesi buysa Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada tutunamaz, Türkiye Liginde bile hatta. Fenerbahçe'nin Trabzonspor gibi bir operasyona ihtiyacı var artık, ufak müdahelelerle bu kadronun adam olmasını olası görmüyorum. Aragones'e de söylebilecek bir şey yok gibi, adamın elindeki kadro bu. Orta sahasında bir Tuncay Şanlı, bir Aurelio, bir Appiah yok. Orta sahan yoksa futbolda söz sahibi olamazsın. Bunu sıkça tekrarlıyorum ama gerçek bu, görünen bu...

Arsenal yine bildik bol paslı, üçgen hücumlu düzenini sahaya yansıttı. Onlar için tek eleştirim savunmanın göbeğinin arkaya atılan uzun toplarda büyük zaaf yaşaması olabilir. Guiza bugün biraz şanslı gününde olsa Arsenal ne olduğunu anlamadan beraberlikle de ayrılabilirdi stadtan. Futbol böyle bir oyun, acıması yok. Deplasmanda neler olur, onu düşünmek bile istemiyordur Fenerbahçeliler muhtemelen.

Uzun lafın kısası Fenerbahçe için kısa vadede bulunabilecek bir çözüm yok gibi. Devre arasında da beyaz bayrağı çoktan çekmiş olacaklar muhtemelen. Yerli oyuncu piyasasının önümüzdeki transfer dönemlerinde hareketli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails