Fenerbahçe 1-4 Kayserispor || Çöküş

Günü en iyi anlatan fotoğraf bu sanıyorum. Galatasaray'ın mağlubiyetiyle gelen son bir umutla tribünleri doldurdu Fenerbahçe taraftarı. Kendi sahalarındaki maçı kazanırlarsa kötü oyuna, kötü kadroya, kötü her şeye rağmen farkı 2'ye indirmenin beraberinde getirecekleri bu maçı bir kırılma noktası haline getiriyordu. Olmadı, kırılan Fenerbahçe oldu, taraftar patladı. Zico, Aurelio sesleri tribünleri inletti. Daha kötüsü de olabilirdi. Aziz Yıldırım'ın kaybettiği güveni tazelemek için hala futbolcular üstünden yapmaya çalıştığı PR çalışması da bunun gayet farkında olduğunu gösteriyor.

Bu akşamüstü "Aghahowa Lugano'nun olmadığı bir savunma bloğuna ecel terleri döktürebilir" demiştim, Julius Aghahowa daha da fazlasını yaptı, tam 3 tane gol! İlk 5 haftada sadece 2 gol atabilmiş bir takımın oyuncusu için muazzam bir performans. Taklaları da işin şov yönü. Türkiye Ligi'ne yakışan adamlardan Aghahowa, beğenerek izliyoruz.

Aslında maç için daha fazla söylenecek bir şey yok, defansın arkasına atılan toplar ve Aghahowa, hepsi bu. Fenerbahçe kadrosu bugün iflasını ilan etti sadece. 10 numarası CKR, orta sahanın ortası Selçuk-Maldonado olan bir takımın elinden daha fazlası gelmezdi. Alex, Lugano, Güiza. Fenerbahçe binasının çökmesini engellemek için çırpınan üç adam. Bugün ikisi yoktu, olanları gördük. Bu üç oyuncu daha fazla ne kadar dayanır bilmem ama Fenerbahçe'nin devre arasına kadar bu üç adamla idare edebilmesinin hoş bir temenni olduğunu söylememde sakınca yoktur umarım.

6 haftada 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 6 puan. Fenerbahçe 5 senede didinerek edindiği Avrupa mirasını bir senede yiyip bitirecek bir tabloya doğru hızla ilerliyor. Olası bir grup 4.lüğünün ardından seneye de Avrupaya katılamamak hızlı bir çöküşe doğru itebilir Fenerbahçe'yi. Lig şampiyonluğundan bahsedebilmek için Polyanna'nın bile büyük çabası sarfetmesi gerek. Tuncay Şanlı, Stephen Appiah, Marco Aurelio. Bu adamların yerine bırakın daha iyilerini, idare edecek bir imitasyonunu dahi monte edemedi Fenerbahçe yönetimi. Bunun bedelini şu an ağır ödüyorlar.

Orta sahan yoksa yoksun demiştik, hikayenin diğer ayağını da bugün yazıldı. Fenerbahçe bu sezonu resmi olarak kayıp sezon olarak etiketledi. Bundan sonra yapılacaklar oldukça önemli zira kadroyu adam akıllı elden geçirecek bir Türk oyuncu rezervi de yok TSL'de artık. Trabzonspor'un da piyasaya geri dönmesiyle son kalan iyi oyuncular şu anda vordo-mavi renkli formaları giyiyorlar. Diğerleri ise astronomik bedellerle duruyorlar vitrinde. Bir sonraki hamlesini merakla bekliyorum Aziz Yıldırım'ın...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Maldonado'nun çıkıp Deniz'in girmesine bi türlü anlam veremedim açıkcası..2-0 yenik durumdayız çift ön libero oynuyoruz..Kiev maçında da aynı şeyi yapmıştı hoca..Açıkca görülüyor ne takımı tanıyor ne ligi tanıyor ne de tanımak için çaba sarfediyor..

Not: Turgay'ın golünde asisti Saidou yaptı..

Related Posts with Thumbnails