Bank Asya Panorama || Manisaspor Lider


Ligleri genel olarak bir değerlendirmek için 6. haftanın bitmesini bekliyordum. Araya da milli takım arası girdiğine göre bolca vaktimiz olacak demektir. Göz atmaya Bank Asya'dan başlamak istedim, uzun süredir ihmal ettik blogda.

Bank Asya her zaman olduğu gibi oldukça dengesiz bu sene de. Kimin iyi bir sezon geçireceğini, kimin küme düşeceğini kestirmek çok zor. Bu yönüyle de en heyecanlı liglerden biri olmaya devam ediyor Bank Asya 1. Ligi.

Daha önce de bahsettiğim gibi en büyük değişiklik uzun süre sonra ilk defa yabancı oyuncu transferine izin verilmesiydi. Kimi takımlar Türkiye Süper Ligi'nden oyuncu kiralama yoluna giderken kimileri ise yeni transfer yapmayı tercih ettiler. Şimdiye kadar en çok göze batan oyuncu Orduspor'un 20 yaşındaki forveti Bruno Ferreira oldu. Tam 4 gol bıraktı rakip filelere. Dikkatimi çeken bir diğer oyuncu ise Süper Lig'den de tanıdığımız Riberio. 6 maçta sadece 47 dakika süre alabilmesine rağmen iki gol atmayı başarmış, ilginç. Bu golleri geçen sene atsa Rizespor kalabilir miydi Süper Ligde acaba?

Ligin lideri ise 14 puanla Manisaspor. Sezon başında kadrosundan kaliteli isimleri büyük takımlara verse de kadro yapısını temel olarak korudular. Bu da oldukça iyi işliyor gördüğüm kadarıyla. Hücum organizasyonu olarak oldukça verimli bir takım oldular, tam 16 golle ligin bu alandaki açık ara lideri konumundalar. Bu gollerin 10 tanesi Sezer Öztürk-Cenk İşler ikilisinden geldi. Bunun yanında bir de ligin en az gol yiyen takımı ünvanı eklenince neden en üst sıradalar, gayet iyi anlaşılıyor. Şu an ligde 2. sırada bulunan Altay'a karşı deplasmanda 9 kişi kalmalarına rağmen yenilmediler. Takımda büyük bir problem çıkmazsa Süper Lig'in en büyük adayı onlar.

Ligin üst tarafını ise İzmirliler ile Süper Lig'den düşenler oluşturuyor. Bunların arasında bir de Kartalspor var. İzmir bu sene Süper Lig'e bir takım vermeye kararlı gibi, Karşıyaka da Altay da lige iyi başlayan ekipler, özellikle Altay. Seyirci destekleri yerinde, şehir olarak da futbola olan yatkınlıklarını biliyoruz. Böyle bir şehrin Süper Lig'de takımının olmaması bir utanç, artık bu sene buna bir son vereceklerini düşünüyorum. Kartalspor lige yükseldiği geçen sene gibi bu sene de lige çok iyi bir başlangıç yaptı, 3. sıradalar. Onların gol yükünü İskender Alın ve Zafer Çevik çekiyor 3'er golle. Bu üçlünün ardından Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Karşıyaka geliyor.

Gaziantep BB bu sene ligin sürpriz çıkışını yapan takımı olma ünvanını koruyor. İki hafta önceye kadar ligin liderliğini bile almışlardı. Özellikle deplasmanlarda çok iyi işler çıkarıyorlar. Teknik direktör Suat Kaya, 2.5 sezon önce takımın küme düşmesine kesin gözüyle bakılan takımı ayağa kaldırmayı başarmıştı. O günden beri Antep Belediye'yle müthiş bir uyum yakaladı. Aradaki Orduspor macerasını saymazsak -ki bence orda da başarılıydı- kariyeri için oldukça iyi bir başlangıç "Hugo" Suat'tan. Galatasaray'ın altyapısında antrenörlük yapmış olma avantajını kullanıp Galatasaray'dan yine birçok oyuncu getirdi Suat hoca. Bunlardan en dikkat çekeni şüphesiz Cafercan Aksu. Takımla beraber lige de iyi bir başlangıç yaptı o da. Diğer kiralık oyuncular Cihan Can ve Uğur Erdoğan da süre almaya devam ediyorlar. Efecan Karaca da süre almayı başladığı zaman iyi işler çıkartabilecek bir oyuncu. Bu konu zaten takibimde, ara ara güncelemeler yapıyorum bildiğiniz gibi.

Ligin hayal kırıklığı ise su götürmez bir şekilde Sakaryaspor. Bank Asya'da her daim şampiyonluğa oynayan bir takım olan Sakaryaspor bu seneye felaket başladı. Son haftaya kadar bir galibiyeti bile yoktu takımın, Giresunspor'u deplasmanda 3-0'la geçip rahat bir nefes aldılar. Bu galibiyete rağmen 5 puanla 17. sıradalar. Hiç de iyi bir tablo değil Sakaryaspor için. Geçen senenin play-off gören ekipleri bu sene oldukça zorlanıyor görünüşe göre, Sakaryaspor'la beraber hayal kırıklığı yaratan bir diğer ekip Boluspor. Ligin son sırasındalar ve sadece 4 puanları var. 6 hafta sonunda attıkları gol sayısı sadece 3. Süper Lig'in eşiğinden dönüp bir sene sonra TFF 2. Lig'e dönmeyi isteyeceklerini hiç sanmıyorum Boluluların.

Bir sonraki inceleme Türkiye Süper Ligi'yle ilgili olacak. Onu parça parça yaparım diye düşünyorum, daha yoğun bir şekilde takip ettiğim Süper Lig'de yazacaklarım daha fazla oluyor doğal olarak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails