2008-09 Türkiye Kupası Grupları

A Grubu: Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantepspor, Antalyaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediye
B Grubu: Galatasaray, Kayserispor, Ankaraspor, Altay, Malatyaspor
C Grubu: Sivasspor, Denizlispor, Konyaspor, Manisaspor, Alanyaspor
D Grubu: Fenerbahçe, Ankaragücü, Bursaspor, Eskişehirspor, Tokatspor

Gruplar bu şekilde oluşmuş. En çekişmeli grup A grubu olacak gibi, Beşiktaş ya da Trabzon'dan birisi dışarda kalırsa şaşırmam. Gaziantep gayet iyi bir takım, Antalyaspor da büyüklere karşı dirençli bir oyun ortaya koydu şu ana kadar sadece 1 puan toplayabilmiş olmasına rağmen. Gaziantep BB Galatasaray'ın kiralık oyuncuları sebebiyle dikkatle takip ettiğim bir takım zaten. Benim için izlenilesi bir grup oldu.

Galatasaray'ın kurası orta karar olmuş diyebiliriz. Kayserispor ve Maatyaspor torbalarına göre biraz güçlü ekipler gibi duruyor, diğerleri normal. En çok İzmir'de oturan Galatasaraylılar sevinmiştim sanıyorum bu kuraya. Ankaralılar da bir kez daha görecek Galatasaray'ı. Fikstür çekimi konusunda oldukça şanslı Galatasaray, ilk önce UEFA grupları, sonra Türkiye Kupası grupları.

C grubu diğer gruplara göre biraz daha zayıf gözüküyor ama çekişme bakımından A grubuna rakip olacak tek grup da C grubu. 4. torbadan gelen Manisaspor'un gruptan çıkma şansı bence en az Sivasspor kadar var. Alanyaspor'u biraz dışarda tutabilir tabi ama onların grubunun dengesini değiştirecek sürpriz puanları alabileceğini düşünürsek baya karışıyor burası.

Fenerbahçe ise bence en zorlu grupta. Son iki senedir en kolay kurayı çeken birinci torba takımıydı Fenerbahçe, bu sene içlerinde Bursaspor da olmak üzere üç tane Süper Lig takımı çekmişler. Son torbadan gelen Tokatspor'un da İBB'yi deplasmanda eleyip geldiğini düşünürsek o kadar rahat çıkacaklarını söylemek güç. Deplasmanlarda yaşadıkları sorun başına bela olabilir Fenerbahçe'nin ama grubun favorisi hala Fenerbahçe tabii ki. Bursaspor'la beraber çıkacaklardır bence gruptan.

Özellikle Gaziantep BB maçları benim için en ilgi çekici maçlar olacak çünkü onları seyretme fırsatı bulamıyorum normalde. Beylerbeyi de olsa tadından yenmezdi hakikaten...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

ERKUT dedi ki...

en dişli grup şüphesiz A grubu.Türkiye kKupası bu sezonda istanbul dışına çıkmaya aday görünüyor.

Related Posts with Thumbnails