Türkiye - Bosna Hersek || Maça Doğru...

Grup ikinciliği için en ciddi rakibimiz olan Bosna'yla bugün saat 21.00'de karşı karşıya geleceğiz. Bence gruptaki en önemli iki maçımızdan biri, diğeri de Bosna deplasmanı. İspanya maçlarının önemli olabilmesi için bu maçlarda 4-6 puanı cebimize koymak zorundayız, hatta 4 puan bile yeterli olmayabilir. O yüzden bu maçın önemi büyük.

İspanya-Bosna Hersek maçını izlemiş biri olarak Bosna'nın kurguladığı oyun düzeninin bize çok ters geleceğini söylemem lazım. Net paslarla kontraya çıkıyorlar ve ileri uç adamları ayağında topu iyi saklayarak arkadan destek alıyorlar. Misimoviç en tehlikeli oyuncu, bu adam küme düşmüşken niye hiçbir takımımız talip olmadı, akıl alır gibi değil. Genetik özelliklerinden dolayı boyu, fiziği oldukça iyi bir takım Bosna, bizim takıma bu konuda üstünlük sağlayabilirler. Belçika maçı gibi bir kabus öngörmek istemem ama maçın kolay geçeceğini de söyleyemeyeceğim pek.

Milli takım kadrosunda ufak tefek değişiklikler oldu. Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu takımdan çıkarıldı, yerine Turgay Bahadır ve Yusuf Şimşek alındı. Turgay'ın Avusturya milli takımı ile ilgili bir problemi olduğundan geri döndü daha sonra. Yusuf çok doğru bir tercih, oyunun sıkıştığı anlarda tekniğiyle ekstra işler yapabilecek bir adam, futbolunun en iyi dönemini 30'larından sonra geçirmesi talihsizlik. Sergen Yalçın kadar büyük bir kayıptır benim gözümde Yusuf.

Gelen muhtemel 11 haberleri pek akla yatkın değil gibi, hafiften bir U24 takımı havasına bürünmüş milli takım. Normal şartlarda oldukça sevineceğim bir 11 olurdu bu yaş ortalamalı bir takım ama bu kadar ciddi bir maç için doğru karar mı, emin değilim.

Biraz kahinlik yapalım. Sağ kanatta Sabri-Kazım ikilisinin başımıza çoraplar öreceği aşikar, rakip takımın sol kanadı bugün yıldız olur muhtemelen. Servet ve İbrahim nispeten iyi bir ikili. Hamleli bir oyuncu İbrahim Kaş, Emre Güngör'ün Servet'e sağladığı özgürlüğü o da sağlayabilir. Hakan Balta- Arda Turan değişmez sol kanadımız zaten, akınlarımızın büyük bölümü burdan gelişecek gibi. Ayhan-Aurelio ikilisinin form durumu bugünkü maçın gidişatını belirler, Aurelio'yu Betis maçlarında pek beğenmedim. Ayhan'ın da tek orta saha olarak ne kadar kötü bir performans çıkardığını düşünürsek ibre yukarıyı göstermiyor. Yine de yanyana oynamak ikisi için de avantaj. Batuhan-Mevlüt kağıt üstünde çok iyi oturan bir ikili, sahada da iyi iş çıkarırlarsa golle buluşacaktır ikisinden biri. İlk 11 aşağıda, sizin görüşleriniz neler?

Volkan, Sabri, Servet, İbrahim, Hakan, Kazım, Aurelio, Ayhan, Arda, Batuhan ve Mevlüt

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

alanshearer dedi ki...

Uğurcum blog'unun yeni hali çok hoş olmuş.
Yanlız ucu bucağı yok blogunun
Ürkütücü hale gelmiş :D
İlgiyle takip ediyoruz Kolay gelsin ;)

pclion dedi ki...

Her sayfada 15 yazı var, biraz da uzun yazmaya gayret ettiğimden baya bir uzanmış aşağılara. Ben de bazen ürkmüyor değilim bu kadar nasıl yazdım ben diye :)

Elimden geldiğince yazıyorum, okuyanı, beğeneni varsa ne mutlu bana...

Adsız dedi ki...

Kalede Volkan'ın olmasını istemezdim.Sabri için de çekincelerim var.Mevlüt eğer bir patlama yapacaksa bu maçta yapmalı.

Blogun temasına gelince, renkler uyumlu ve gözü yormuyor olabilir fakat benim bilgisayarımdaki çözünürlükle, sağ tarafa doğru bir genişleme söz konusu.Hiç hoş gözükmüyor.

Bir de yeni logonuzu çok beğendiğimi eklemek isterim.Aslında "PCLION FC" yazısının üstünde bir de kral tacı olsaymış tadından yenmezdi.

Related Posts with Thumbnails