Ülke Puanımız #7

Bundan daha kötü bir senaryo olamazdı bizim için. Beşiktaş bir çuval inciri berbat etti desek yeri. Daha fazla takımımız olacağını varsaydığım UEFA Kupasında bir tek Galatasaray kaldı. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki durumu da iç açıcı değil. Olası bir kötü sonuçta Fenerbahçe de elenirse yoluna devam edecek takım da diğer bir Ukrayna ekibi Dinamo Kiev olacak. Tam bir felaket olur bu.
Bugün topladığımız puan 3. 4'e böldüğümüzde elde kalan 0.75, hiç fena değil. Ama dediğim gibi, en az 4-5 puan daha alabilecek bir Beşiktaş'ı kaybetmemiz bize pahalıya mal olacak. Hem de Beşiktaş yerine o puanları almak için mücadeleye girecek olan ekip bir Ukrayna ekibi ve duyduğum kadarıyla bir 5. torba takımından daha fazlası. Minimum 2-2.5 puan zarardayız, sırf şu maçla. Kayserispor ilk maçta elenmişti zaten. 1 puan 1 puandır, yapacak bir şey yok. Bunların üstüne bir de Galatasaray gevşeklikten puan bıraksa sinirimden kudururdum herhalde bu akşam. Allahtan ordan ite kaka bir 2 puan çıkardık. Galatasaray'ın eline bundan sonra daha fazla bakacağız, bundan daha iyisini yapmalı takım.

Ukrayna maalesef ki yoluna 3 takımla devam edecek, Dinamo Kiev, Shaktar Donetsk ve Metalist Kharkiv. Bu takımlar kadar puan toplamak zorunda Galatasaray ve Fenerbahçe, planlardan sapmamak için bu şart. Bu ülkeye puan getirecek dördüncü bir takıma ne zaman kavuşacağız derken üçüncüsünden de olduk. Çok büyük işler başarmasa da en istikrarlı ekiplerdendi Beşiktaş, en kötü 2-1, 3-2'lik yenilgiler bekliyordum onlardan. Fena yanıldım. Bundan sonra Metalist mümkün olduğunca az puan alsın ve kurada en zor gruba düşsün diye dua etmekten başka yapacak bir şey yok.

İskoçya'da ise beklenen oldu. Motherwell Nancy'ye elendi ve formsuz Celtic'i Şampiyonlar Ligi'nde tek başına bıraktı. İskoçya'nın durumu bizden de kötü, bundan sonra toparlamaları mümkün gözükmüyor. 12. ya da 13. olarak kapatırlar sezonu.

Portekiz beklediğimdem iyi geçirdi günü, Maritimo, Guimares ve Setubal'le yetinmek zorunda kaldık. -Ama nedense 5/7 gözüküyor tabloda, orasını çözemedim- Guimares sağlam iş çıkardı aslında Portsmouth karşısında. 2-0'ken attıkları gol ofsayt diye sayılmadı, top döndü skor 2-1 oldu. Crouch bugün ipten aldı takımını, iki golün altında da onun imzası var. Benfica gibi ülkenin ağır toplarından biri elenmenin eşiğinden döndü. Napoli bir beraberlik koparabilse oldukça rahatlayacaktık, olmadı. Benfica UEFA Kupasın'da en çok puana sahip 4. takım, elenseydi keşke demekten alamıyor insan kendini.

Hollanda'lılar günün en karlı çıkanlarıydı, beklenmedik şekilde elemelerde tulum çıkardılar. Üç takımları zaten avantajlı skor almışlardı, NEC Nijmegen'in şansı da yarı yarıya gibiydi ama Feyenoord'un kendi sahasında yenildikten sonra Kalmar'ı elemesi bence sürpriz oldu. İskandinav ekipleri iyi iş çıkarmışlardı geçen sene, bu sene de Kalmar bu akımın temsilcisi olacak gibiydi, eğer sahalarında Feyenoord'tan beraberlik koparabilselerdi. 5 tane Hollanda takımı var kurada, elbet birisi düşecektir Galatasaray'a, NEC Nijmegen fena olmazdı hani. Hem yayın açısından iyi bir ülke -ah D-Smart ah!-, hem de kapalı kutu veya dişli bir kura sayılmaz 5. torbadaki diğer ekiplerlere bakınca.

İki sene önce formunun zirvesinde olan Romanya ve İsviçre büyük hayal kırıklığı yaşıyor. UEFA Kupasına takım gönderemediler, ikisinin temsilci sayısı 9'u buluyordu bu kupa için. Rumlar için de rüya UEFA Kupası'nda bitti, tek temsilcileri Şampiyonlar Ligi'nin flaş ekibi Anorthosis. Alt tarafta sürpriz yapan ekipler ise Polonya'dan Lech Poznan, Slovakya'dan Zilina ve Hırvatistan'dan Dinamo Zagreb sayılabilir. Sürprizleri severim, bir yazı da bunlarla ilgili yazarım muhtemelen, şimdilik burda bitirmiş olalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Semt Aşığı dedi ki...

Geriden gelip bizi geçen olmaz diyorsun yani,biz önümüze bakalım.Çok pozitif gördüm seni :)

pclion dedi ki...

Semt aşığı selamlar,

Geridekilerin durumu bizden de kötü. İskoçya'da sadece Celtic, İsviçre'de sadece Basel var ki bunlar Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Büyük puanlar kotarmaları zor. Üstelik İsviçre'nin puanları bu da yetmezmiş 5'e bölünüyuor. Yani altımızdaki iki takımın bizi yakalaması imkansız. Geri kalan ülkeler de bizden 4.5-5 puan gerideler ve çok temsilcili olan yok.

Aslında değinecektim bunlara Hollanda paragrafından sonra ama nasıl olsa takım sayılarından bellidir diye üşendim açıkçası. :) Yazmak lazım aslında...

Adsız dedi ki...

valla çok sağol hep merak ederim şu ülke puanı olayını ama gazetelerde palavra transfer haberlerinden bunlara yer kalmıyo.sayende takip edebiliyoruz.ayrıca 2-3 yıl içinde kendimizi ilk 8 içine atmamız lazım.romanya 2 yıl sonra düşer ordan.bi de rusya altıncı olmasına rağmen neden 4 takımla avrupa kupasına katılmış acaba?

pclion dedi ki...

Ülke puanları bir sene geç etki ediyor katılacak takım sayısına. Rusya da 2006/07 sezonundaki sıralamaya göre takım yolladı. Sebebi bu, 2010/11'de 6.lığa göre baya bir takım yollayacak Ruslar...

Related Posts with Thumbnails