A Milli Takım Aday Kadrosu || Bosna Hersek - Estonya Maçları

Fatih Terim milli takım kadrosunu açıklamış. 28 kişi oldukça fazla aslında, biraz mavi boncuk dağıtma amacı da yok değil. Euro 2008 kadrosuna çağrılmayan Mehmet Yıldız, Caner Erkin, Nuri Şahin, İbrahim Kaş gibi oyunculara bir teselli olsun diye kurulmuş bir kadro gibi.

Çağlar Birinci ısrarını birçok kişinin aksine takdirle karşılıyorum. Sol taraf savunucuları ülkece kıtlık çektiğimiz bir bölge, Çağlar Birinci'nin mental olarak kendini geliştirebilmesi için çok önemli bir motivasyon milli takım. Daha iki sene önce Bakırköyspor'da oynayan birisi için büyük bir aşama kaydetti, iki sene sonra daha da iyi olabilir. Yine de Hakan Balta olmalıdır ilk tercih, o ayrı.

Genç oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor, özellikle Aydın Yılmaz ve Batuhan Karadeniz. Batuhan deyince Sercan Yıldırım'ın neden çağrılmadığı akla ilk gelen soru tabii ki. Milli takımı ben seçsem forvet hattı için yazacağım ilk iki isimden birisi kesin olurdu Sercan Yıldırım ama bu sefer şeytanın avukatlığını yapmak lazım. Bosna Hersek ve Estonya maçları kadar önemli iki maç var ümit milliler adına, Belarus'la oynanacak play-off maçları. Tarihimizde pek kolay geldiğimiz bir nokta değil burası, özellikle U 21 kategorisinde. Milli takım Bosna ve Estonya karşısında bolca alternatif bulabilir ama ümit milliler için hayati bir öneme sahip şu an Sercan Yıldırım. O yüzden eleştirilebilir bir seçim olsa da gerektiğinden fazla sallanmaması gerektiğini düşünüyorum bu sefer Terim'e.

Bir de Selçuk İnan-Emre Belözoğlu meselesi var. Çıldırmamak içten değil, sakat diye Fenerbahçe'nin lig maçında oynaması şüpheli bir adamın milli takımda ne işi var? Formunun zirvesinde desek alakası yok. Nedir bu Emre Belözoğlu fetişizmi Fatih Terim'deki, anlamak mümkün değil. Selçuk İnan, Selçuk İnan, Selçuk İnan! Bu adam nerede allah aşkına, Türkiye Ligi'nin en formda orta saha oyuncusu neden kadroda yok? Benden habersiz kolu, bacağı falan mı koptu bilemem ama bu adamın olmaması akıl alır gibi değil, hakikaten inanılmaz. Bu adam üç büyüklerden birinde olsa eminim ki banko ilk 11 oyuncusuydu şu an.

Kadronun tamamını da verelim, sizin değerlendirmelerinizi de yorumlar kısmına alalım.

KALECİLER
1- VOLKAN DEMİREL FENERBAHÇE
2- SERDAR KULBİLGE KOCAELİSPOR
3- TOLGA ZENGİN TRABZONSPOR

SAVUNMA OYUNCULARI
4- GÖKHAN GÖNÜL FENERBAHÇE
5- SERDAR KURTULUŞ BEŞİKTAŞ
6- SABRİ SARIOĞLU GALATASARAY
7- SERVET ÇETİN GALATASARAY
8- CEYHUN GÜLSELAM TRABZONSPOR
9- İBRAHİM KAŞ GETAFE
10- GÖKHAN ZAN BEŞİKTAŞ
11- HAKAN KADİR BALTA GALATASARAY
12- ÇAĞLAR BİRİNCİ DENİZLİSPOR
13- UĞUR BORAL FENERBAHÇE

ORTA SAHA OYUNCULARI
14- GÖKDENİZ KARADENİZ RUBIN KAZAN
15- KAZIM KAZIM FENERBAHÇE
16- AYDIN YILMAZ GALATASARAY
17- AYHAN AKMAN GALATASARAY
18- MEHMET AURELIO REAL BETIS
19- EMRE BELÖZOĞLU FENERBAHÇE
20- NURİ ŞAHİN DORTMUND
21- MEHMET TOPUZ KAYSERİSPOR
22- CANER ERKİN CSKA MOSCOW
23- ARDA TURAN GALATASARAY

HÜCUM OYUNCULARI
24- HALİL ALTINTOP SCHALKE 04
25- MEVLUT ERDİNÇ SOCHAUX
26- BATUHAN KARADENİZ BEŞİKTAŞ
27- GÖKHAN ÜNAL TRABZONSPOR
28- MEHMET YILDIZ SİVASSPOR

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

apaç dedi ki...

sercan yıldırım için henüz çok erken. futbolcuların süreçsel performanslarına göre oluşturulmamalı kadro. bu ülkede üst üste iki maçta gol atan her forvet, üst üste 4 ters kademe yapan her bek milli takıma göz kırptırılıyor. mundar ediliyor kemik kadro.

bir oyuncunun sakatlığı sonrası ilk kez aday kadroya müdahil olan bir futbolcu, ertesi gün ilk 11'de maça çıkıyor.

çağlar meselesi en taze örnek mesela. kim bu çağlar? trabzon orijinli, iyi bir sol ayağa ve kalın bir bele sahip, bakırköyspor'un ex stoperi. peki çok mu iyi düne kadar milli takımda bir 10 yıl sol kanat sıkıntısı çektirmez denilen volkan'dan?

elbetteki hayır. sami yen'deki çektiği şut ve o gün fatih terim'in tribünlerde olmasından mütevellit kadroda. peki bir dahaki maçın aday kadrosunda yer bulabilir mi? daha fantastik bir şut çeken olmazsa evet.

işte bu denli pamuk ipliği; aa bak şurda da isimsiz bir genç varmış, alayım belki ikinci bir vedat inceefe yaratır kahraman olurum ihtirasları etrafında oluşagelmekte herşey.

al abi, al işte volkan'ı. kötü olsa da, al. zaten alacağın adam hakan balta'yı yedeklemeyecek mi? bırak bu yedekleyen sana aldığı sürelerde maximum katkıları veren volkan olsun. sol bek deyince bu ikili gelsin akıllara artık.

bırak, karışma hüseyin kartal'lara, özden öngün'lere, can arat'lara. çocuklar oynuyolar işte orada ne güzel.

Blogspor dedi ki...

Semih büyük eksik.Haydi hayırlısı...

Kurt dedi ki...

O değil de bu Gökhan Zan odunu nasıl oluyorda hala milli takımda yer buluyor kendisine. İllaki Beşiktaş tan bi kaç adam mı almak lazım? Yoksa hazır maç inönü de taş yerinde ağırdır edebiyatı mı? Yahu Zan ın bir tane elle tutulur icraatı yokken nasıl oluyorda milli takımda yer alıyor hayret. Ayrıca Ceyhun un alınıp Egemen e yer verilmemesi ayrı bir muamma...

apaç dedi ki...

turgay bahadır. bu kadar ucuz işte.

Related Posts with Thumbnails