Kayseri Stadyumunun Koltukları

Kayseri Stadyumunun temelinin atıldığı günü futbol stadyumları dolayısıyla Türk futbolu adına mihenk taşlarından biri olarak görürüm. Bir ligin kalitesini o ligin en iyi takımlarının değil orta seviyedeki takımlarının belirlediğine inanırım. Bundesliga'nın son yıllarda yaptığı atılımda Bayern'den, Bremen'den çok orta seviyedeki kulüplerin yeni stadyumlara, dolayısıyla daha büyük bütçelere ve taraftar desteğine kavuşmasının ligin yeni imajıyla birebir bağlantısı var. Almanya'nın ligini bu kadar iyi parlatmasının ardında yatan bu hamlenin bir benzeri Türkiye'de uygulanacaksa bunun miladı Kayseri Stadyumu olacaktır.

Ancak başlıkta da belirttiğim gibi bu yazıda değinmek istediğim nokta farklı. Stadyumun mimarisi, kapasitesi kadar önemli olan bir diğer unsuru da görüntüsüdür, imajıdır. Koltuk seçimi de bu yüzden oldukça önemli. Koltuklar bir stadyumun karakterini belirler. Ancak Kayseri Stadyumuna milyonlarca euro dökenler bu işi ucuz yollu halletmek istemiş sanırım. Bu kadar yeni bir stadyumun 20 yıllık eski stadyum koltuklarıyla donatılması çok büyük bir hata.Koltuk kalitesinden daha da rahatsız edici olanı zevksiz, garip bir renk seçimi. Daha doğrusu renk seçilememesi. Nasıl bir zihniyetin, nasıl bir yaratıcılığın ürünüdür bu tablo bilmiyorum ama eski Ortadoğu stadyımlarından hallice bir görüntü. Çok şatafatlı olsun derken komik ve rüküş bir görüntü ortaya çıkmış, gerçekten yazık. Şöyle Emirates Stadyumu gibi şık, sade ve zarif bir düzenleme yapılsa hoş olmaz mıydı?

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Gayet yerinde hareket..
Tebrikte ediyorum..
Atatürk Olimpiyatı görüpte özenmişler..
Kayseri halkının ve Türkiye FF'nunun o stadı kullanma sıklığı açık ortada..

Bolat dedi ki...

Derdinizi tam anlayamadim daha dogrusu söylemek istediginizi anladim da, koltuklarin iyisi nasildir, kötü nasildir burdaki koltuklarin eski olduguna kalitesiz olduguna vs nasil karar verdiniz?

pclion dedi ki...

Eski demek belki haksızlık ama Galatasaray için bu konuyu araştırmış olduğumdan yazma hakkını gördüm kendimde.

Şu an stadlarımızda kullanılan, kırılma ihtimali bol, üzerine basılması kolay, ucuz maliyetleri koltukların aynısı Kayserispor stadyumundaki. Alt tarafta ne demek istediğim daha iyi anlaşılsın diye örnek vermek istemiştim. Bu güzel stada çok daha uygun, kullanışlı koltuklar takılabilirdi. Bu bilgi eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir belki.

Bir de gereksiz renkliliğe eleştirim var, onu hiç anlayabilmiş değilim zaten.

leo dedi ki...

stadın koltularının o şekilde yerleştirilmesi stad tam dolu değilken dahi göze batmaması için diye biliyorum. oradaki renk cümbüşü insanların arasından koltukları tek renk olarak seçilememesinden etrafın dolu gözükmesi için yapılmış diye duymuştum.

kayserili bile biliyor hemşerisinin ne kadar gelip gelmeyeceğini ki minarenin kılıfını hazırlamış...:)

Related Posts with Thumbnails