Benfica - Galatasaray || Maç Öncesi

Maça yaklaşık 2 saat var, muhtemel kadrolar gelmeye başladı. Beklenmedik bir ilk 11 değil Galatasaray'ınki ama Kewell'ın yokluğunun çıkaracağı arızaları en iyi giderecek 11'in bu olmadığını düşünüyorum.

De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Servet, Volkan, Arda, Meira, Ayhan, Hakan, Lincoln, Baros 11'iyle sahada olması bekleniyor Galatasaray'ın. Bu da sistemin tamamen aynı kaldığını, sadece Kewell'ın bölgesine Hakan Balta'nın kaydırılacağını gösteriyor. Bunun ortaya çıkaracağı bir kaç komplikasyon olacak. İlki Hakan Balta'nın sadece sol tarafta verimli olabilen bir oyuncu olması sebebiyle Arda'nın daha çok sağ kanatta görev almak zorunda kalacak olması. Eğer kanatların yer değiştirmesi oyunu devam ettirilirse de Hakan Balta'nın zaten çok kuvvetli olmadığı oyunun ofansif yönünde sağ kanadın kullanılamaz hale gelmesi demek.

Bir de Volkan Yaman yönü var işin. Volkan'ın defansif olarak yeterli bir oyuncu olmaması bir yana ofansif olarak da verimli oynayamıyor ne zamandır. Defansın zayıf halkası olması muhtemel. Servet ve Emre Aşık'ın da yavaş iki oyuncu olduğunu düşünürsek bu oyuncuların arkasını toplaması için Volkan'a çok iş düşecek. Bu konsantrasyonu sağlayabilir diye umuyorum.

İşin olumlu tarafından bakarsak ayakları yere basan, güçlü bir orta sahaya sahip olacak Galatasaray. Hakan Balta, Ayhan ve Meira defansif görevlerini aksatan oyuncular değiller. Arda'nın da iyi bir top hırsızı olduğunu düşününce çok daha güven veren bir orta saha var karşımızda. Bugünkü maçtan umutlu olmamın en büyük sebebi de tam anlamıyla bu nokta. Benfica sene başındaki Galatasaray'la oldukça benzeşen bir görüntüde. İyi ve kaliteli oyuncularla dolu bir kadro ama mücadeleye gelemeyen, kırılgan bir yapı. Eğer bugün oyun orta sahada oynanırsa seyirci avantajına rağmen Galatasaray istediği skoru alır ama oyun Galatasaray yarı sahasına yıkılırsa Volkan Yaman ve Sabri Sarıoğlu gibi güven vermeyen iki bek oyuncusuyla kalesinde çok pozisyon veririz.

Ben maçın berabere biteceğini düşünenlerdenim. Gollü bir beraberlik kuvvetle muhtemel. İki ofansif takımın mücadelesinde bugün daha formda olan bir adım önde olacak. Umuyorum bu akşam galibiyeti kutluyor oluruz. Haydi Galatasaray...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

Selçuk-maldonado ikilisi ile dünya çok pozisyon vermemiz normal.geçen seneki deniz-marco ikilisi olsaydı bugün en az 6 puanımız vardı ama bu ikili yoktu maalesef dün.
bu halimizle 1 puan iyidir hemde çok iyidir.

Related Posts with Thumbnails