Sivasspor 1-1 Galatasaray || Sivasspor Yarı Finalde...

İyi bir maç oldu, özellikle maçın normal süresini göz önüne alırsak. Sivasspor 0-0'ın avantajını elinde tutma, Galatasaray ise erken bir gol bulup iç sahada yedikleri golün dezavantajını bertaraf etme peşindeydi. Maçı Sivasspor Kamanan'la etkili bir başlangıç yapsa da 5. dakikadan sonra oyun dengelendi, 8. dakikada ise Galatasaray Arda Turan'la golü buldu. Fırsatçılığı ve son vuruşuyla Arda golü yarattı diyebiliriz. Topu doğru yere çekemese muhtemelen golle sonuçlanmazdı o pozisyon.

Galatasaray'ın golü erken bulması seçenekleri de Galatasaray lehine çevirmişti aslında. Sivasspor gol bulmak zorundaydı, bu da Galatasaray'ın daha net fırsatlar bulabileceği anlamına geliyordu. Takım skoru tutmayı başarabilse 2. golü bulup Sivasspor'un gardını düşürebilme şansına sahipti. Takım da bunun farkında olmalı ki rakip sahaya yerleşmekten çok topun arkasına geçip ayağa paslarla pozisyon üretmeye çalıştılar ancak galibiyeti korumayı başaramadılar, 30. dakikada planları bozan oyuncu Kamanan'dı. Mehmet Topal'ın pas hatasını iyi değerlendirip haftasonu 4 büyüklerin maçlarında izlediğimiz gollere nazire yaparcasına bir gol attı Fransız oyuncu. Topal'ın hatası yadsınamaz burda ama gol vuruşunun da hakkını vermek lazım. Aynı Kamanan ilk yarının son saniyesinde boş kaleye kaçırdığı golle durumu dengeledi gerçi, yine de bu jeneriklik gole şapka çıkarmak gerek.

Galatasaray tarafından bakarsak bugünün en iyisi tartışmasız Mehmet Güven'di. Oyunu görüşü, pasları her zaman iyiydi zaten Mehmet'in, eksik olan oynadığı bölgenin getirdiği sorumluluklar olan rakibi yıldırma ve top kapma konusundaki yetersizliğiydi. Bu maçta işini çok iyi yaptı, bölgesine gelen topların hepsini topladı, top çaldı, mücadele etti. Bunların yanında etkili şutlar da gönderdi rakip kaleye. Bir orta saha oyuncusu böyle olmalı dedirtti seyredenlere. Eminim ki ona karşı ön yargısı olan bir çok kişi bu performansı görmezden gelecektir ancak Mehmet Güven'in bu sene aşama kaydettiği, geçen senelere göre daha verimli oynayabildiğini gözden kaçırmamak lazım. Devamını getirmesini bekliyoruz Mehmet'ten.

Mehmet dışında değinmemiz gereken bir diğer isim Emre Güngör ancak onun için iyi şeyler söylemek pek kolay değil. Özellikle ilk yarıda bölgesini savunmakta büyük zorluklar yaşadı, Kamanan ve Musa oradan çok net pozisyonlar çıkardı. Musa o golü iyi ki kaçırmış diyorum, yoksa Emre Güngör'ün kariyerine ciddi şekilde etki edeblirdi o gol. Bunun yanı sıra hücumun tek yönlü oynanmasının sebebi de oydu, bir ara Sivasspor sağ tarafı bomboş bırakmasına rağmen bindirme gelmeyince bir çok Galatasaray atağı dar alana sıkıştı. Emre Güngör iyi bir stoper ama asla iyi bir sağ bek olamaz, bunu bugün gördük. Bugün orda defansif yönde sıkıntı çekse de bir Sabri Sarıoğlu olsaydı muhtemelen maçın skoru daha farklı olacaktı. Serkan Kurtuluş da tercih edilebilirdi ancak Skibbe'nin belli bir rotasyonu var ve o oyuncuların dışına çıkmak istemiyor kendisi.

Sivasspor'da Kamanan çok etkiliydi, bunun dışında göze çarpan bir oyuncu yoktu. Arda'nın golünde büyük hatası olan İbrahim Dağaşan maç içinde daha iyiydi, Mehmet Yıldız da ara ara iyi toplar indirdi arkadaşlarına. Galatasaray'a karşı ortalama oyunun oldukça altında oynuyor Mehmet, bunda Emre ve Meira'nın onu sürekli kontrol altında tutmasının büyük payı var. Geçen sene de dahil izlediğim hiçbir Galatasaray maçını domine edemedi Mehmet, bu da onun hakkında kafamda soru işareti oluşturan verilerden biri. Yine de Türkiye'nin sayılı forvetleri arasında bana göre, ona diyecek sözüm yok.

Galatasaray'ın turu kaybetmesinin nedeni 1-1'i yeterli görmesiydi. Arda Turan'ın ilk yarının sonlarından itibaren gevşeyen oyunu, sağ tarafta takımı hücumda sürükleyecek bir oyuncunun olmaması gol bulmayı zorlaştırdı ama Ümit ve Nonda'nın boş kaleye topu iteleyemediği pozisyonu gözden kaçırmamak lazım. 2005 sonrası Galatasaray Türkiye Kupası'nda yarı finalin ötesini görebilmiş değil, 4. sene oldu bu.

Bu sene Türkiye Kupasının ekstra bir önemi de var çünkü UEFA Kupası mücadelesi geçen senelere göre çok daha çetin geçecek gibi gözüküyor, oynanacak bir Türkiye Kupası finali kısa yoldan bir Avrupa bileti anlamına gelebilir. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın büyük ihtimalle turu geçeceğini düşünürsek Sivasspor'la beraber zorlu bir yarı final serisi izleyebiliriz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

aksilaz dedi ki...

aykut hakkındaki degerlendirmeni bekliyorum.

birde mehmet topalın ınanılmazderecede sılık oyununa.ofansif olarak hiç bir yararı yok.

Related Posts with Thumbnails