Jersson Amur Gonzalez Diaz

Bir garip transfer hikayesi, Jersson Amur Gonzalez Diaz. "Ocak 2002'de transferin son günlerinde Galatasaray'a katılmıştı, daha sonra kendisinden haber alınamadı." diye bir giriş yapsak pek de yanlış olmazdı çünkü gerçekten onu sahalarda görebilen olmadı. Galatasaray formasını imzalar atılırken giydiği konusunda ciddi rivayetler var ama ben ondan da emin değilim, gören bilen varsa söylesin.

Bu adam gerçekten Galatasaray'da mıydı diye şüpheye düşenler olabilir, kendisinin lisans belgesi şurdan bakabilirsiniz. 30 Ocak 2002'de başlayan Galatasaray kariyeri 31 Mayıs 2002'de bitmiş, bu süre içinde tek dakika süre almadığından herhangi bir istatistiğine de rastlamak mümkün değil haliyle.

Hatırlayacağınız gibi o dönem sağ kanatta Perez forma giyiyordu Galatasaray'da. Kronik sakatlığı sebebiyle ona alternatif olarak düşünülmüş, Mondi'nin tavsiyesiyle risksiz bir transfer hedeflenmiş belli ki. Ama gönüllerin sportif direktörü Abdürrahim Albayrak o dönem hızını alamayıp Jersson'un fırtına gibi eseceğini iddia etmiş, Prekazi gibi serbest vuruşları olduğunu da açıklamış o dönem. En azından izledikleri 3-4 kasette böyle görmüşler, kendisi de öyle diyor zaten. Bu kasetlerden zamanında menejerler sağlam ekmek yedi vesselam, kaset yaptıran soluğu bizim ligde alıyordu. Şimdi DVD mi yaptırıyorlar, Youtube'dan mı izletiyorlar, bilmiyorum ama hiçbiri kasedin tadını vermez abicim, ben bunu bilir bunu söylerim.
Galatasaray sonrası River Plate'e transfer oldu Jersson Gonzalez. River Plate'de ne kadar oynadı bilmiyorum ama en azından forma giymiş, yukardaki fotoğraftan bunu anlayabiliyoruz. River sonrası 2. kez Kolombiya'nin ünlü takımlarından America de Cali'ye dönmüş. Bundan sonra iki farklı kulüpte daha forma giyen Gonzalez kariyerinin son günlerini eski göz ağırısı America de Cali'de geçiriyor.

Marcelo Carrusca ya da Ahmed Barusso'yla dalga geçmeden önce iki kere düşünmek lazım, adamların en azından golü falan vardı. Beterin beteri var derler, o hesap...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Temur dedi ki...

Ya aslında bu adam barusso'dan daha faydalıydı. Lucescu'ya bu adamı kopan maçlarda neden son 10-20 dakika oynatmadığını sorduklarında "oynasa birde boş yere maç başına para alacak. Takımın parası kasada kalsın" demişti. Bir tek imza parası almış anlayacağın.

scapula dedi ki...

Uğur, Amur Gonzalez River Plate'de az oynamadı. Libertadores Kupası Çeyrek Finali'nde golü var hatta.

İzlediğimden değil de, merak edip araştırmıştım birkaç sene önce. Şimdi kanıt bulamadım. Bulurum.

scapula dedi ki...

Bir de şampiyonluk maçında bu adamla yapılan röportajı hatırlarım.

Şampiyon olup 3. yıldızı almışız. Kutlamalar var. Muhabir Gonzalez'in yanına gidiyor ve soruyor:

- Ne düşünüyorsun Jersson, içinde bir burukluk var değil mi?
- Yo, hayır, çok mutluyum. 5 ay boyunca hiçbir şey yapmadan havadan para kazandım ve üstelik de kariyerimin ilk şampiyonluğunu. Oleeey, oley, oley oleeeey... (gider.)

Kapali Ust dedi ki...

Aylar önce Galatasaray'ın siyahileri diye bir yazı yazmıs; hic oynamayan bu elemanı unutmustum. Sağolsun Ata hatırlatmıstı. Ne zaman geldi, ne zaman gitti hic hatırlamıyorum. Kıyak iş, sen gel ta nerelerden, recaro koltuklarda pinekle paranı al geri don..

Related Posts with Thumbnails