Gençlerbirliği ve Avustralyalılar #2

Bruce Djite transferleri sonrası Gençlerbirliği'nin Avustralya kökenli oyunculara ilgisine vurgu yapmış ve bunun hem kulüp hem de ülke futbolu adına yararlı bir model olduğunu söylemiştik. Ancak ne Djite ne de Gençlerbirliği lige beklenilen başlangıcı yapamamıştı sene başında. Oldukça sıkıntılı geçen ilk yarı boyunca küme düşme potası civarında gezinen takım ikinci yarının başıyla beraber çıkıştı, bu çıkışta en büyük pay ise Avustralyalılara ait.

Djite'nin ardından yaz transfer döneminin sonlarına doğru Gençlerbirliği'yle anlaşan eski Newcastle United'lı James Troisi, ligin en iyi defansif takımlarından biri olan Kayserispor'a karşı yaptığı hattrickle takımına hayat vermişti, geçtiğimiz hafta da Kocaelispor maçında vatandaşı Djite'ye yaptığı asistle galibiyette pay sahibi oldu. Bizim basın da boş durmamış tabii, hemen patlatmış, eski takım arkadaşı Emre'nin takımı Fenerbahçe'yi istiyormuş diye. Troisi 88 doğumlu bir oyuncu ve profosyonel düzeyde yeni yeni form tutmaya başladı. Takip edilmesi gereken bir oyuncu ama onun için henüz erken olduğu kanısındayım. Bruce Djite de en az onun kadar yetenekli bir oyuncu, zaten ikisi Avustralya'nın en iyi genç oyuncuları olarak kabul ediliyorlar.

İki deplasmandan çıkarılan 6 puan Gençlerbirliği'ni oldukça rahatlatmışa benziyor, bu puanlarla kendilerini 11. sıraya kadar atmış durumdalar. Taraftar potansiyeli olarak zayıf olsa da her zaman ligde olmasını isteyeceğim ekiplerden biridir Gençlerbirliği. İlhan Cavcav'ın zaman zaman antipatik çıkışları olur ancak kıstlı bütçesine rağmen transfer vizyonu olarak bu ülkede sayılı ekiplerden biri yapmıştır Gençlerbirliği'ni. Devre arasında bir Avustralyalı oyuncu daha getirdiler, 24 yaşındaki Mile Jedinak. Orta sahada oynayan Jedinak kazanılan iki maçta da ilk 11'de oynamış, onu da izlemek lazım. Takipteyiz Avustralyalıları...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails