Galatasaray 2-5 Kocaelispor

Galatasaray'ın sezonu hakkını vererek kapadığı maç oldu bu. Kocaelispor elinden gelenin en iyisini yaparken Galatasaraylı futbolcular tribündeki bizlerden farksızdı. Siz tribündeki biz derken bunu kastetmemişti halbuki taraftar.

Maça açıkça aktif dinlenme amacıyla çıkmıştı takım. Arda Turan ve Milan Baros dinlendiriliyordu, Lincoln'ün ayağına bakıyorduk. Futbolcualrar da baktı zaten, başka bir şey görmedik. Sabri'nin koridoru Bağdat caddesi gibiydi, drift yapıyordu Kocaelisporlu futbolcular. Sol taraf da farksız değil. Ortalama bir oyun çıkarabilen oyuncu bile yoktu sahada Mehmet Topal ve Emre Güngör'ü ayrı tutarsak.

Bundan da acısı Galatasaray'ın bu maçta 1-0 öne geçmiş olmasıydı. Mehmet Topal'ın Gerrard'ı andıran golü bu berbat günde ihtiyacımız olan şeydi maçı kazanmak için, futbolcuların tek yapması gereken skoru tutmak, fırsat gelince galibiyeti garanti altına almaktı. Ali Sami Yen'de küme düşmeyi büyük ölçüde garantilemiş Kocaelispor bu noktada ayağa kalktı ve Galatasaray'a tam 5 gol attı, 5 gol. Tarihte böylesi az görülmüştür herhalde, en azından benim futbol hafızamda böyle bir maç yok. Bir maçı iki defa kaybetmeyi başardık, bu açıdan da unutulmayacak bir akşamdı Sami Yen'deki. Defansından hücumuna kadar komple bir rezaletti sahadaki. Kollektif uyum dedikleri herhalde bu olsa gerek!

Kocaelispor'u tebrik etmek gerek. Maçta Ata da yanımdaydı, Kandıralı'nın bolca kulaklarını çınlattık, ona da selam yollayalım. Galatasaray için bugünü konuşmanın artık bir anlamı yok, bundan sonra yapılanmadaki yanlışları ve gelecek sezon için yapılması gerekenleri konuşabiliriz. Galatasaray adına yapılabilecek tek şey bana göre UEFA Kupası biletini alabilmek olur, bu sezondan başka bir beklentim yok. Diğer konuları etraflıca konuşuruz, konuşacağız da...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

yamanadam dedi ki...

İşler Galatasaray için karmaşık bir hal aldı. Maçın ardından Galatasaray yönetimi için işler içinden çıkılmaz bir hal aldı kanımca. Kovulması gereken yahut istifa etmesi gereken bir teknik direktör var ve Perşembe günü çok önemli bir maç var. 3 ihtimal var önlerinde. Birinci ihtimal; Skibbe'nin sözleşmesini fesh etmek ve pazartesi itibariyle yeni teknik direktör aramak, ikinci ihtimal teknik direktörle aynen devam etmek,üçüncü ihtimal ise Bordeaux maçından sonra Skibbe'nin işine son vermek. Bence bunların dışında olması gereken ve klübün bu krizi en az zararla atlatması için Skibbe'nin bu maçtan sonra istifa etmesi gerekirdi. Sorun bu maç değil bence, bu maç sadece bir dönüm noktası oldu bütün olumsuzlukların. Galatasaray gibi üst düzey bir takım 6 maçtır galip gelemiyorsa bunun sebebini yalnızca sakatlıklarda aramak büyük bir hata olur.

Bolat dedi ki...

Hocam,

bir maci iki defa kaybetmekten kastiniz nedir, anlayamadim orayi...?

pclion dedi ki...

Penaltı ve sonrasını kastettim. Maçı tekrar yakalamışken bir anda taraftarlara ikinci bir şok yaşattı oyuncular, psikolojik çöküntüden bunun da payının olduğunu düşünüyorum. Zekice planlanmış bir işkence gibiydi bu akşamki maç...

Adsız dedi ki...

Çözüm Skibbe'nin gönderilmesi değil
Galatasaray, bu akşam Kocaeli karşısında bütünüyle berbat durumdaydı.Üstelik kendi sahasında 1-0 öne geçtikten sonra sonunda 5-2 gibi acı bir skorla sahadan ayrılması çok düşündürücü.Hafta içinde Bordeux karşısında canını dişine takarak mücadele eden futbolcularımız aynı mücadeleyi ne yazıkki Kocaeli maçında gösteremeyip ligde ağır darbe almış oldu.Futbolcularımızın Galatasaray gibi saygınlığı çok yüksek olan bir kulüpte hiç bir maçı ayırt etmemesi gerekiyor.Tamamen konsantre eksikliği hakimdi bu akşam Galatasarayda.Zaman zaman Sabri,Meira gibi oyuncuların pozisyonlarda konsantre olamadığı anlar yaşandı ve neticede bu konsantre eksikliği Galatasaraya pahalıya mal oldu.
Skibbe'nin hiç şüphesiz hataları var ancak onun gönderilmesi ilk aşamada çözüm olmaz bana göre.Öncelikle futbolcuların hiç bir maçı ayırt etmeden kendilerine ve Galatasaray kulübüne yakışacak mücadele örneğini sahada yansıtmaları gerekiyor.Galatasarayın perşembe günü sahasında bordeux ile oynayacağı çok önemli karşılaşma var.Her şeye rağmen Galatasaray taraftarının takımına sonuna kadar destek olması lazım çünkü Galatasaray zor bir döneme giriyor.UEFA da göstereceği performans tüm bu nedenlerden dolayı çok büyük önem arz ediyor..

Dobrowski dedi ki...

hocam hasta olduğumdan çınlıyor sanmıştım kulaklarım =)
eyw. saolun maça gelemedim en çok buna üzülüyorum. keşke gelip birlikte izleme imkanı olsaydı..

aksilaz dedi ki...

yazıklar olsun.baş sorumlu adnanlardır.sadece skibbe ve futbolcu kellesi ile hallolacak bi olay degil dunku olay.

bu arada o cok begendıgın mehmet guven denen futbol topunun bile ondan utandıgı oyuncu hakkındaki fikirlerin değişmiştir umaırm.

Related Posts with Thumbnails