Fenerbahçe 1-1 Gaziantepsor

Maçın ilk 85 dakikasıyla son 5 dakikasını ayrı ayrı yorumlamak lazım. Fenerbahçe Alex'in golüne kadar beyaz bayrağı çekmiş 11 adamdan ibaret bir görüntü veriyordu. Gaziantep ise maçın başından itibaren oyunu ve topu tamamen kontrol eden, akıllı paslarla rakip kaleye inip net pozisyonlar bulan taraftı. Gerçekten bir orkestra uyumuyla hareket eden Gaziantepspor'a hayran oldum gerçek anlamda.

Bu takımı yöneten, oyun liderliğini üstlenen adamsa Rodrigo Tabata'ydı. Sene başından beri beğenerek izliyoruz onu ama bugün gerçekten yeni bir statüye ulaştı gözümde. Golcü kimliğinin yanında topa hakimiyeti, oyunu okuyuşu, görüş açısının genişliğiyle bir ofansif orta sahadan beklediğiniz her şeyi dört dörtlük yapıyor Tabata. Beto'yla inanılmaz bir uyum yakalamışlar, kim topu nereye atar, nereye kaçar, hepsini biliyorlar. Bu oyunculara arkadan katılan Ivan ve Murat Ceylan'ı da katarsak Gaziantepspor bana göre ligin en üst düzey hücum hatlarından birine sahip, Galatasaray'la beraber teknik düzeyi en yüksek ekibi bile diyebilirim. Defansta bazı eksiklikleri var. Eğer Julio Cesar da Bekir'in yanında verimli olabilirse bu hücum hattıyla bugün şampiyonluk adayı dediğimiz ekiplerin bir çoğuna toz yutturabilirler.

Maça geri dönelim. Yazının başında 85. dakikaya kadar olan bölüm demiştik, onu da ikiye ayırmak daha doğru olacak. 60 dakikalık Gaziantepspor üstünlüğüyle geçen bölüm ve 60. dakikada Aragones'in hamlelerinden sonra tek taraflı bir maça dönen 60-85 arası bölüm. Uzun yıllardır Fenerbahçe'yi sahasında bu kadar net bir şekilde bastıran bir ekip daha görmedim desem yeri. Yalnızca son pozisyonlarda beceriksizlik hat safhadaydı, zaten golün 82. dakikaya kadar sarkmasının son vuruş eksikliğinden başka nedeni yok. Murat Ceylan'dan, sol bek İsmail'e, Beto'ya, sonradan giren Yozgatlı'ya hatta Tabata'ya kadar hepsi topu kaleye ittirmeyi başaramadılar. Onu da sonradan oyuna giren Erman Özgür yaptı. Yaptığı şahane koşu, bu koşuyu harika bir pasla ödüllendiren Tabata ve maç boyunca kalesindeki tüm atakları savuşturmasına rağmen topu ağlarda gören Volkan.

Bu net üstünlüğün sebebi daha önceleri de defalarca değindiğimiz Fenerbahçe'nin orta sahadaki yetersizliğiydi. Gaziantepspor'un kuvvetli orta sahası Fenerbahçe'deki şu düzenin kaldırabileceği türden değildi. Aragones'in Kazım hamlesi tamamen ters tepti, aldığı kısa sürede sahanın en kötüsü diyebiliriz Kazım için, Mehmet Yozgatlı'yla birlikte. Birisi Fenerbahçe diğeri Gaziantepspor hücumlarını aksatmakla görevliymiş gibi canla başla çalıştılar. Deivid'in çıkışıyla arkadan top dahi çıkaramadı Fenerbahçe, Semih Şentürk'ün sıradışı oyun kurucu meziyetleri olmasa Fenerbahçe takımı daha büyük kabuslar görebilirdi. Alex'in muhteşem golünde de Semih Şentürk imzası var aslında, o topu ona sert ve net vuruş yapabileceği şekilde çıkaran oyuncu da Semih'ti. Daniel Guiza'yla ikisini yanyana koymak bile futbola bir hakarettir benim gözümde.

Ancak Fenerbahçe ilginç bir takım. 3 dakikalığına sahaya uğrayıp daha sonra soyunma odasına giden Josico'nun olmayışıyla mecazi değil gerçek anlamda orta sahasız oynamalarına rağmen Gaziantep'in onlara yaşattıkları kabusun bir benzerini son dakikalarda onlar Gazianteplilere yaşattılar. Golü de bulabilirlerdi, olmadı. 5>85 gibi bir denklem yazıyor olabilirdi başlıkta.

Fenerbahçe mutlu olması gereken 1 puana rağmen zirve yarışında önemli bir darbe aldı. Birebir rakibi olan Galatasaray'ın deplasmandan üç puan çıkardığı haftadan Saraçoğlu'ndan bir puanla ayrılmak iyi bir sonuç olmasa gerek. Galatasaray iki deplasman maçından 3 puanla ayrılırken Fenerbahçe son iki iç saha maçında 2 puan alabildi sadece. Uzun vadede fikstüre de yansıyacaktır bu. Ligin zirvesini paylaşan Trabzonspor ve Sivasspor'u da unutmamak lazım. Fenerbahçe'de kazan yeniden kaynamaya başlayabilir.

Sırada Beşiktaş maçı var. Kümede kalma mücadelesi de kızışmaya başladı sabah alınan sonuçlarla beraber, Antalyaspor en azından bir puan almak isteyecektir. Yaklaşık yarım saat sonra başlayacak maçı merakla bekliyoruz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

jose dedi ki...

Tabata yine etkılıydı dun aksam.

Böyle devam ederse başta Bundesliga olmak üzere bir kaç klubün dikkatini çekecektir.Bundesligadaki oyun kurucu hayranlığına uyan bir isim bana göre..

Related Posts with Thumbnails