Konya Stadyumu

Konya'da yapılması planlanan stadyumun ihalesi beklendiği gibi bugün yapıldı. İki firma katılmış ihaleye, birisi 620 bin ytl, diğeri 420 bin ytl'lik bir bütçe sunmuş proje için. Bir haftalık bir karar aşamasından sonra hangi projenin yapılacağı açıklanacakmış.

Stadın kapasitesi 33.000 olacak, bu iyi bir haber. Ancak rahatsız edici olan bunun bir futbol stadyumu değil olimpik stadyum olması. Ülkemizde olimpiyat gazıyla yapılan stadyumların daha sonra kaderlerine terk edildiğini, atletizm namına yaprak kıpırdamadığını düşününce bir futbolsever olarak sadece futbol için tasarlanmış bir stadyumu tercih ederdik. Yine de projenin detaylarını beklemek lazım. Mesela Berlin Olimpiyat Stadı benim çok hoşuma giden bir stad -neden acaba?-, eğer akustiği, sahaya uzaklığı makul düzeyde bir proje olursa beğenmemek için hiçbir sebep yok. Projeyle ilgili bir gelişme olunca ya yeni bir yazıyla ya da bu yazıya ek yaparak blogda duyururuz.

Kayseri stadyumu bitmek üzere, mimari açıdan iyi bir çalışma olmasına rağmen detaylarda sınıfta kaldığını görüyoruz. Bunu da ilk proje olmasına vermek lazım. Umarım yapımına kısa sürede başlanması beklenen Antalya 100.yıl Stadyumu ve Konya Stadyumunda benzer hatalara düşülmez...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails