UEFA Kupası Gecesi: 3.Turdan Kalanlar

Galatasaray'ın Bordeaux galibiyetinin sarhoşluğuyla önemli bir Avrupa gecesini atlamak doğru olmaz. Gecenin en büyük geri dönüşleri Galatasaray-Bordeaux macinda yaşanmış olsa da bizim maç kadar dikkat çekici bir çok maç vardı.

Bunların en başında turnuvanın en büyük favorisi olarak gösterilen AC Milan'in elenmesi geliyor elbette. Kuralar çekildiği zaman manşetleri süsleyen eşlesme Bremen-Milan olmuştu. Eşleşme sonrası Milan'ın sanıldığı kadar rahat kupaya yürüyemeyeceğini söylemiştik zira UEFA Kupasının dinamikleri Şampiyonlar Liginden çok farklı. Bunu geçen sene Bayern favoriyken de görmüştük, sahadaki oyun beklentilerden farklı olarak gelişebiliyor. Şampiyonlar Ligindeki takımları, oyuncuları ve yapabileceklerini az çok kestirme sansina sahipsiniz ancak UEFA Kupasında bu şansınız pek yok. Galatasaray, Fransa'nın kalburüstü takımlarından Bordeaux'yla oynarken bile sahadaki oyunu kestiremiyorsunuz, bu her eşlesme icin geçerli bu kupada. Aalborg'un Deportivo'ya iki maçta da 3'er gol atıp hezimete uğratması bu sürpriz faktörü nedeniyle biraz. Yine de Milan'in Almanya'da işini görecek bir skor olan 1-1'le ayrılmasından sonra 0-0 ceplerinde olmasina rağmen elenmeleri ilginç. Üstelik kendi evlerinde 2-0 öne de geçmişlerdi. Izlemeyi isterdim bu maçı.

Benzer bir senaryo Valencia için de geçerli. Ukrayna'dan 1-1'lik beraberlikle dönmelerine rağmen 2-2'yle elenmekten kurtulamadılar. Onlar da son dakikalara kadar 2-1 öndelerdi aslında ancak unutukları Dinamo Kiev'in bir Ukrayna takımı olduğuydu! Gerçekten inanılmazlar bu sene, sezonun açık ara en başarılı ülkesi diyebiliriz onlar için. 4.turda Dinamo Kiev-Metalist gibi bir eşleşme olduğunu da unutmamak lazım, bu da çeyrek finalde şimdiden bir takımla temsil edilecekleri anlamına geliyor.Kupada dolu dizgin giden Metalist icin bence kötü bir eşleşme oldu bu. Maç dinamikleri yerel bir derbi gibi işlerse bana göre avantajlı taraf Dinamo Kiev olur. Bunların dışında da ilginç eşleşmeler var, CSKA-Shaktar gibi. Eski dostların kapışmasına şahit olacağız burda, Zico ve Lucescu'nun karşılıklı hamlelerini izlemek keyifli olabilir. Hamburg maçıyla çakışmazsa izlemeyi düşündüğüm maçlardan birisi CSKA-Shaktar.

Fransız takımlarının maçları da önemli zira büyük liglerden en çok temsilciye sahip ülke Fransa. İtalya, İngiltere ve İspanya'dan sadece Manchester City ve Udinese'nin kaldığını düşünütsek tecrübesiyle öne çıkacak takımlar bana göre Fransız takımları. Eğer onlar da Lyon'u drvirme mücadelesine kapılıp UEFA Kupasına yeterince motive olamazlarsa kupanın beklenmedik bir ülkeye gitmesi sürpriz olmaz. Konuşmak için çok erken ama Galatasaray Bordeaux'yu eleyerek üst turlar için çok önemli bir adım attı. bana göre. 3.turdaki takım kalitesi 4.turdan ya da çeyrek finalden aşağı olmuyor senelerdir, özellike 2.ler ile Şampiyonlar Liginden gelenler arasındaki mücadele çok daha üst düzey oluyor. Bu turu geçen takımlar sonraki turları da geçebilir, en azından teoride. Bu noktadan sonra hangi takım öne çıkarsa sürpriz saymamak lazım. Geri kalan eşleşmelere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Werder Bremen (Almanya) - St Etienne (Fransa)
CSKA Moskova (Rusya) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
Udinese (İtalya) - Zenit St Petersburg (Rusya)
PSG (Fransa) - Braga (Portekiz)
Dinamo Kiev (Ukrayna) - Metalist Kharkiv (Ukrayna)
Manchester City (İngiltere) - AaB Aalborg (Danimarka)
Marsilya (Fransa) - Ajax (Hollanda)
Hamburg SV (Almanya) - GALATASARAY (TÜRKİYE)

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails