Galatasaray - Bordeaux || Maç Öncesi

Gerçek anlamda bir maç öncesi yazısı yazabilmek için elimizde yeterli veri yok Galatasaray adına ama yine de Bülent Korkmaz'ın açıklamaları üzerinden birkaç tahmin yürütebiliriz.

Elimizdeki en net veri, Bülent Korkmaz'ın basın toplantısında belirttiği 4lü defans. Ancak bu 4lü nasıl oluşur, onu tahmin etmek güç. Servet ve Emre Güngör sakat ki bu ikili muhtemelen kaptanın kafasındaki 11'de banko yer alan oyuncular. Bu açıdan büyük bir talihsizlik oldu Kocaelispor maçındaki sakatlıklar. Lig TV'ye verdiği röportajda "Servet+Emreler" demişti, son dönemde ayakta kalabilen ender defans oyuncularından biri olduğunu düşünürsek Emre Aşık'ın ilk 11'de yerinin garanti olduğunu söyleyebiliriz. Partneri ise Meira olur zira Semih Kaya Bülent Korkmaz Semih'i takip ediyor olsa bile böylesine kritik bir maçta direkt olarak ilk 11'e koyacağını sanmıyorum, en azından bu maçta değil. Sol taraf için Hakan Balta birinci öncelik elbette, onun yetişip yetişmemesi çok önemli. Galatasaray defansı zaten sağ tarafı riske etmiş durumdayken bir de Volkan Yaman felaket olabilir. Sağ tarafta ise muhtemelen Sabri başlayacak.

Hücum anlamında merak ettiğim nokta, Kaptanın Lincoln ve Baros ikilisini bozmaya kalkıp kalkmayacağı zira bu bize takımın geleceği hakkında da az çok fikir verecektir. Yerli oyuncuların Lincoln ve diğer yabancıların saha içindeki rolleriyle ilgili problemleri olduğunu söylemiştik. Eğer Bülent Korkmaz, bu konuda yerlilerden yana tavır alırsa sonuçlarda düzelme olsa bile uzun vadede büyük zarar görecektir Galatasaray. Bu açıdan Kaptan'ın takınacağı tavır en az bu maçın sonucu kadar önemli bizler için.

Benim fikrimi soracak olursanız ben Kaptanın 4-2-3-1 üzerinde pek oynama yapmayacağını düşünüyorum. Sonuçta sezonun en kritik maçlarından birine çıkıyorsunuz ve takımı sadece 3 gün önce teslim almışsınız. Bu kadar kısa sürede takımın sırıtmadan uygulayabileceği bir taktik düzen yerleştirmenin imkansız olduğunu söylemek zor değil, Kaptanın ilk denemelerini Konyaspor maçında göreceğiz bu anlamda.
Bordeaıx, takımın oyun kurucusu Yoan Gourcuff'u İstanbul'a getirmedi. Bu da klasik düzenlerinden verilmiş büyük bir taviz demek. Büyük ihtimalle Blanc'ın kafasında deplasmandan iyi bir skorla çıkabilecek defansif bir düzen yatıyor, bu anlamda forvette Chamakh ya da Cavenhaghi'den fedakarlık edip daha hızlı ve yıpratıcı bir forvet tercihi görebiliriz. Gouffran bu konuda ilk tercih olacaktır. Bunun tam tersi olarak Chamakh ve Cavenhaghi'yle defansı yıpratıp oyunun son bölümlerinde hızlı oyuncularından faydalanabilir.

Sağ tarafta Jurietti cezalı, bu da Arda Turan'ın işini kolaylaştıran bir unsur. Bülent Korkmaz'ın gelişinin olumlu yönde etkileyeceği isimlerden biri olacak Arda Turan, muhtemelen de kaptanlığa getirilecek kendisi. Skibbe'yi göndertme sürecinde aktif rol alan oyunculardan biriydi Arda, bu sebeple taraftarın gözünde sınırsız olan kredisini bir nebze kaybetti. Bu sebeple bu akşam iyi motive olup kendini gösterecektir.

Son bir not, bugün İstanbul inanılmaz rüzgarlı, sağanak yağış da var üstüne üstlük. Maçın gidişatını etkileyecektir şüphesiz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

apaç dedi ki...

rahat olsa; lincoln, baros, morgan, kewell, meira gibi karın ağrıları olmasa aşağıdaki gibi çıkardı:

orkun
sabri-semih-emre-hkb
barış-topal-ayhan
yaser-ümit-arda

ama rahat olmadığı için; lincoln, baros, meira, kewell, morgan gibi sözde yıldızları kestiği vakit tepki alacağını bildiği için aşağıdaki çıkacak:

morgan
sabri-meira-emre-hkb
ayhan-topal
kewell-lincoln-arda
baros

pclion dedi ki...

Lincoln, Baros ve Kewell gibi karın ağrıları? :)

apaç dedi ki...

baros, meira, morgan haricindekiler yanılttı beni.

olsun gene de 5'te 3 fena bir oran sayılmaz.

hatta direkt başarılı addediyorum kendimi:)

Related Posts with Thumbnails