Son Hamleler

Oldu, olmayacak derken ibre tekrar olumluya döndü. Andrei Arshavin çok büyük bir ihtimalle Arsenal forması giyecek bundan sonra. İngiltere'de transfer döneminin geçici olarak uzatıldığının açıklanması da bu transfer için iyi oldu, kulüpler arasında saat 5'ten önce onaylanmış bir transfer görüşmesi varsa lisansların kabul edileceği söylenmiş. Ödenecek bonservis bedelinin 13.5 milyon euro civarı olduğu söyleniyor. Eğer fiyat doğruysa Arsenal müthiş bir iş başarmış demektir. Bu adamı EPL'de izleyeceğiz muhtemelen, bizler için de güzel bir haber.

Yılın en büyük hayal kırıklığı Ricardo Quaresma da Chelsea'ye kiralandı. Mourinho'nun ilk büyük çapta transferi fiyaskoyla sonuçlandı diyebiliriz. Chelsea'de iyi bir performans göstermesi için dua edecekler artık, Porto'yu ödedikleri parayı kurtarabilmek için. Quaresma'yı beğenirim ben aslında ama Quaresma bu kadar büyük paralara transfer yaparken bana göre daha yetenekli ve verimli bir oyuncu olan Arda Turan hakkında hala akıllarda soru işareti olması Türk futbolunun ayıbıdır. Neyse konumuz Quaresma. Kariyerinde Barcelona ve Inter başarısızlıkları varken Chelsea bu seviyedeki son şansı olacak Portekizlinin. Üstündeki bidon etiketini de sökmek zorunda ayrıca. Takipçisi olacağız.

İngiltere'de transfer piyasası baya hareketli aslında. Özellikle Totteham eski oyuncularını piyasadan toplamaya devam ediyor. Defoe transferi ile başlayan bu 'eski tüfekler' operasyonun son halkası da Robbie Keane. Fiyat açıklanmamış ama 6 ay önceki transfer bedeli olan 20 milyon pounddan daha az olduğunu sanmıyorum. Ayrıca Chimbonda'yı da Sunderland'den geri almışlar. Eski tüfeklerin haricinde Wigan'dan Palacios'u kadrolarına kattılar, Wigan da ordan gelen paranın bir kısmıyla Hugo Rodellega'yı bitirmiş. Wigan hem iyi bir miktar kazandı hem de kaliteli bir oyuncuyu kadrosuna kattı. Kârlı bir alışveriş.

İlgimi çeken son transfer haberi Almanya'dan. Sene başında çok büyük beklentilerle Hamburg'a gelen ancak performansı vasatı aşamayan Thiago Neves sezon sonuna kadar eski takımına kiralanmış. Neves'in kariyer gidişatını Diego'ya benzetiyorum, aradan Galatasaray çıkıp onu transfer etse ne de güzel olurdu.
Bunlar yurtdışı gelişmeleri, iç piyasaya baktığımızda son günün en dikkat çekici transferi şüphesiz Fabian Ernst. Beşiktaş yapılan sözleşmeyle ilgili detayları borsaya bildirmiş, dün çıkan 8 milyon euro gibi akıl almaz bir bonservis bedeli yokmuş ortada. 3 milyon euro nispeten kabul edilebilir duruyor, özellikle transferin devre arasının son günü gerçekleştiğini düşününce. Beşiktaş açısından yararlı bir transfer olacağına değinmiştik zaten birkaç gün önceki yazıda.

Lig lideri Sivasspor Murat Erdoğan'ı transfer etmiş. Sanıyorum yaşı 34 olan M.Ali Kurtuluş'un bölgesini sağlama almak amaç. Benim beğendiğim bir oyuncu değil kesinlikle Murat, yine de Sivasspor'daki hava onun oyununa olumlu yansıma ihtimalini de göz ardı etmemek gerek. Fatih Akyel de Kocaelispor'la anlaşmış, muhtemelen son kez Süper Lig havası alabilmek için...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Fuzzy Logic dedi ki...

F. Akyel hala hasbel kader 2000 yilinda ki takimda olmus olmanin ekmegini yiyor. Son 9 senede ne kadar top oynamis dönüp baksin. aslinda büyük klupler vefasiz, vefa istanbulda bir semt adiymis edebiyatlarinin hepsi dogru degil. Büyük camialara cok emek verdik diye edebiyat yapanlar büyük camialarin onlara verdigi emegi hic gözardi etmesinler

Sinan Yılmaz dedi ki...

Sivasspor'un sol kanadında bir kısırlık var yıllardır. Mohammed ali'de oranın adamı değil forvet ve arkası oynayan bir oyuncu zaten.

Yeni alınan Yannick solak ve sol açıkta da oynayabiliyor diye düşünmüştüm. Birde Murat gelir o bölgede sağlamlaşır

jose dedi ki...

13,5 mılyon Euro doğruysa müthiş bir transfer başarısıdır.

apaç dedi ki...

murat erdoğan transferini herhangi bir teknik direktör yapsa 'böyle transfer olmaz. bu, timuçin bayazıt'a yapılmış koca bir saygısızlıktır' derdim.

bülent uygun yaptığı içim 'kesin vardır bir bildiği' diyor, susuyor hatta sevgiyle bakıyorum.

Related Posts with Thumbnails