Yedek Takım mı, Yedek Oyuncu mu?

Her kupa maçından önce tartışılan bir konudur bu, özellikle alt liglerden bir takımla oynanıyorsa. Kimileri tamamen yedek ağırlıklı bir kadro görmek istediğini söyler, kimileri takımın ciddiyeti elden bırakmadan en iyi 11'le çıkıp seyirciye saygısızlık etmemesi gerektiğini. Galatasaray-Altay maçı da bu konuda istisna değil elbette, biz de kendimizce fikirlerimizi belirtmiş olalım.

Tamamen yedeklerle çıkmak bana göre doğru bir yaklaşım değil. Bu durum yedeklere haksızlık esasen. Onları as takımdan tamamen izole edip, as kadroyla beraber oynadıklarında iyi olduklarını gösterebilme şanslarını tamamen kaldırmış oluyoruz. Ayrıca birbirine alışmamış, maç kondisyonu eksik çok sayıda oyuncuyla sahaya çıkıldığında oyuncu kalitesi yeterli olsa bile beklenen bireysel performansları görmek zorlaşır. Kazanılacak oyuncuları da kaybetmek anlamına gelir yedek takımla çıkmak.

Bence bu ancak PAF ve genç oyuncu ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkılırsa mümkün olur. Bu şekilde oyuncuların ortaya bir takım kimliği koyma şansları olur sahada. Daha üst yaş gruplarından mezun gençler de uzun süredir birbirini tanıdığından uyum problemi nispeten daha az olur. Bu formülün Türkiye şartlarında uygulanması pek mümkün olmadığından tamamen yedek ağırlıklı oynanması bence doğru tercih değil.

Bu sebeple kadrodaki değişikliğin 4-5 oyuncuyla sınırlı kalması hem takım için hem de şans bulacak oyuncular için en doğru yöntem gibi gözüküyor. Sizin fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails