How I Met Your Mother Efsaneleri #6: Third Wheel

İşte Ted Mosby'nin dizinin hakkını verdiği efsane bölümlerden biri, Third Wheel. Baştan sona sizi yarabilecek bir ton detayla dolu bir bölüm. Third Wheel, 3. sezon, 3.bölümü. Yani o dönem Ted'le Robin ayrılmış, Robin'in daha sonra Arjantin'den getirdiği sevgilisi Gael mevzusu yeni aşılmış. Bu sebeple Ted ve Robin'i pek bir arada görmüyoruz bölümde.

Bölüm Ted'in soluk soluğa Barney'i arayıp kemere uzandığını söylemesiyle başlıyor. Kemer dedikleri ise WWF şampiyonlarının kemerlerinden, öyle böyle değil. Kemerin anlamı şu; Barney ya da Ted'ten biri belli kurallar dahilinde* iki kadınla üçlü yapabilirse kemerin sahibi oluyor.

Konuya dönelim. Telefon etmeden yarım saat önce Marshall ve Barney tarafından ekilen Ted, elinde üç birayla kaldıktan sonra bir başka efsane bölüm olan Pineapple Incident'da beraber olduğu Trudy'yle karşılaşıyor. Trudy'yle konuşurken Trudy'nin eski bir arkadaşı olan Rachel da bara geliyor, ortalık ondan sonra karışıyor. Bu sezon yayınlanan 'Whoo Girl' çıkış noktasıdır bana göre bu ikili. Trudy ve Rachel'ın arasındaki rekabet masaya oturduktan sonra kızışıyor, Ted için rekabet etmeye başlıyorlar aralarında. Daha sonra mevzu üçlüye gelince Ted bir bahane uydurup diğerlerine telefon ediyor.

Bundan sonrası da harikadır ama bütün bölümü anlatmak da olmaz hani, spoiler'ın da bir adabı var sonuçta. Bu bölümü bir çok bölümün önüne koymamın nedeni ana karakterle olayı işlerken yardımcı karakterlerin hepsinin komediye bir şekilde dahil olması. Her zaman demişimdir, Barney ve Marshall yardımcı karakter olduğu zaman işlerini daha iyi yapıyorlar. Özellikle bölümün hemen başındaki Wimbledon efektleri kaç defa izlerseniz izleyin, bıkmayacağınız cinsten. Barney Stinson'ın aşağıda yazılı olan kemer kurallarını büyük bir ciddiyetle açıklaması da yerlere yatırabilir sizi, bu da son spoiler'ı olsun yazının.
Barney: The real Wimbledon lasts a fortnight.
Marshall: British words are cool. Also, their lawyers wear wigs. I wore a wig at work once and they laughed at me.

Barney: Ted, if you're going to go for the Belt, then the bylaws require me to ask the following questions: 1. Is the aggregate age of all participants under 83?
Ted: Yes.
Barney: 2. Is the aggregate weight of all participants under 400 pounds?
Ted: Yes.
Barney: Theodore Mosby, are you paying these women?
Ted: No!
Barney: Ted...

Ted: It's a tricycle!
Barney: No way, no way, no way!
Marshall: What's happening?
(Barney gives Marshall the phone)
Ted: It's a tricycle!
Marshall: No way, no way, no way! It's a tricycle!
Lily: I'll say it now, all sorority girls are sluts.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

adozzi21 dedi ki...

Robin'in verdiği "Türk Lezbiyen" örneğide ilginçti :D

Related Posts with Thumbnails