Galatasaray 4-2 Malatyaspor

Galatasaray için yılın en rahat maçı olmaya adaydı Malatyaspor, beklendiği gibi geliştiğini de söyleyebiliriz. Bu galibiyetle Türkiye Kupasında grubu 10 puanla lider bitirdi Galatasaray.

Temposuzluk maçın başından beri kendini gösteriyordu, resmi bir maç görüntüsünden uzak bir oyun vardı sahada. Maçı benim için anlamlı kılabilecek tek detay Alparslan Erdem, Serkan Kurtuluş, Mehmet Güven, Semih Kaya gibi oyuncuları sahada görmek olabilirdi ancak onlar da maçın büyük bölümünü kenarda geçirdiler. Bir tek Aydın Yılmaz vardı muadilleri olarak.

Arda Turan, Arda Turan, Arda Turan. Türkiye Liglerinin açık ara en iyi oyuncusu bana göre. Bugün de şahane bir oyun izletti bizlere, bu amaçsız maçı izlenebilir kılan oyuncuların en başında geliyordu. İki sene önce A takımda forma şansı bulduğunda muhteşem bir çıkış yapmıştı ancak birçok eksik özelliği de vardı aynı zamanda, başka fiziği olmak üzere. Türk futbolunun kısır döngüsünden kendini sıyırıp gün be gün kendisi geliştirmeye devam etmeye devam ediyor. Katılmayanlar olabilir ama bana göre çoktan Premier Lig seviyesine geldi Arda Turan. Galatasaraylılar olarak onu seyredebiliyor olmanın tadını çıkarmaya bakalım zira bu gidişle Aslantepe'de geçireceği bir sezondan sonra onu John Motson'dan dinleyebileceğiz ancak.

Sahada oynanan oyun teknik analizine girecek kadar derin değildi, o yüzden bu seferlik işin magazin yönüne bakalım. Emre Güngör'ün Pascal Nouma'dan hallice performansı bu açıdan gözden kaçacak gibi değildi. İkinci yarının ilk 10 dakikasını kaçırmıştım, geldiğimde Emre Güngör atılmıştı çoktan. Ne ara girdin, ne ara çıktın Emre?

Diğer belki de en önemli detay Semih Kaya'nın ilk resmi maçına çıkmış olması oldu. Gönül isterdi ki daha uzun bir süre izleyebilseydik onu, buna da şükür. 87. dakikada girmesine rağmen güzel bir kafa vuruşuyla dikkatleri üzerine çekmeyi bildi Semih. Tribünlerden yükselen Semih Kaya tezahüratı da hoştu.

Aslında maçtan bir kare yerine De Sanctis'in kürklü fotoğrafını koyacaktım ama bulamadım malesef. İtalyan olduğu belli ediyor Morgan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Arda hız açığını kapatmış gibiydi. Şutlar da gelişirse tutulmaz bu çocuk. İngiltere'nin dört büyüğünden birinde izlemek inanılmaz zevkli olurdu. Özellikle ManU.

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

Arda kendini ingiltere'de denemeli. ilk başlarda oranın temposuna ayak uydurmakta zorluk çekecektir ama ben ingilterede başarılı olacağını düşünüyorum ve bir an önce arda ingiltereye gider umarım.

apaç dedi ki...

arda iyi futbolcu, hoş futbolcu ama tsl futbolcusu.

tıpkı sergen yalçın, yusuf şimşek, mehmet özdilek ya da ender traş gibi.

salt yetenekle epl'de oynatmazlar adamı.

tuncay şanlı olmak lazım.

Related Posts with Thumbnails