Thomas Gravesen & Stephen Appiah

Bonservisi elinde olan oyuncularla ilgili bir yazı yazdım geçtiğimiz günlerde. İlk iki sırada Gravesen ve Appiah vardı bildiğiniz gibi. İkisi hakkında da önemli gelişmeler yaşandı geçtiğimiz iki günde.

İlk haber Thomas Gravesen'in eski seviyesinden uzak olduğunu kabul edip erken kabul edilebilecek yaşta futbolu bırakmış olması. Mart ayında 33 yaşında olacağını söyleyen Gravesen sağlık sorunları kendisini zorlamadan önce futbolu bırakmaya karar verdiğini açıklamış. Menejerinden de aynı doğrultuda açıklamalar var. Bu işe en çok bizim medya üzülmüştür herhalde, zamanında iyi ekmek yediler Gravesen'den. Emeklilik için erken bir yaştı bana göre ama bazı futbolcular da böyle işte, bazen futbol erken terkediyor onları.

Bizleri daha çok ilgilendiren gelişme ise Stephen Appiah ile ilgili elbette. FIFA'nın 6 ay önce kendisine verdiği geçici lisansı kullanmayan, bu süreyi tedavisine ve kondisyon antremanlarına ayırarak geçiren Appiah'ın Fenerbahçe'ye tazminat ödemesi yolunda karar çıktı davadan. Tazminat 2 milyon 280 bin euro. Tahminen Stephen Appiah'ın bir yıllık ücreti kadar.

Görüntü olarak Fenerbahçe kazanmış gibi gözükse de ciddi zararı oldu Fenerbahçe'nin bu işten. Juventus'a 8 milyon euro civarı bir bonservis bedeli ödenmişti o dönem. Fenerbahçe'den aldığı yıllık ücreti saymasak bile büyük fark var arada. Oynadığı dönemde piyasası 10 milyon euro'nun üstünde olduğu konuşuluyordu. Ancak Fenerbahçe'deki 2. senesinin sonunda yavaştan arıza çıkarmaya başlamıştı Appiah, o dönem Fenerbahçe gelen teklifleri değerlendirmeliydi. Performans olarak daha verimsiz bir dönem geçiren Anelka'yı pazarlamakta gösterilen başarı Appiah konusunda gösterilemedi, tablo doğru okunamadı. Appiah'ın hastalığına uygulanan yanlış tedavi de bu sıkıntılı dönemin üstüne tuz, biber oldu. Ancak dün dündü, bugün bugün. Tren kaçmasına rağmen kurtarılan 2.3 milyon euro önemsiz bir bedel değil. Ben Fenerbahçe'nin bu kadar tazminat almasını bile beklemiyordum, doğruyu söylemek gerekirse.

Dava dışında Appiah'la ilgili bir haber daha var, onu da duyurmuş olalım elimiz değmişken. FourFourTwo.com'un haberine göre Tottenham'ın yedek takımıyla maçlara çıkması planlanıyormuş Appiah'ın. Burdaki performansına göre sözleşme imzalama konusunda karar verecekmiş Harry Redknapp. Appiah'ın uzun süreli bir sakat olduğunu, bunun da kondisyonunu etkilediğini söyleyen Redknapp buna rağmen Appiah'ın sıkı çalıştığını, performansına göre transfer kararının verileceğini açıklamış. Haberin içinde ilginç de bir detay var, Appiah'ın 1 aydır Tottenham'la çalıştığı yönünde. Bu konuda bir habere rastlamamıştım ne yerli ne yabancı basında. Atlanacak bir haber de değil halbuki...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

pclion dedi ki...

Konu derken Totteham'ın Appiah ilgisini değil 1 aydır antremanlara çıktığı detayını kastetmiştim. Yine de sağol link için...

Gökçe dedi ki...

Appiah uzun zamandir Tottenham ile idmalarda hatta bir hazirlik macinda oynadi ve bu da basinda haber oldu...

Bu konuyu atlamissiniz sanirim...

pclion dedi ki...

Zaten garip gelmişti bu kadar önemli bir habere rastlamamam. Sağolun düzeltme için...

Related Posts with Thumbnails