Oğuz Sabankay & Cafercan Aksu & Aydın Karabulut

Bundan 10 gün önce bir devre arası değerlendirmesi yapmıştık dışarda oynayan Galatasaraylı oyuncular hakkında. Oğuz Sabankay'ın durumunun kritik olduğunu, bir an önce süre almaya başlaması gerekiğini söylemiştik. En iyi alternatifin de İBB olduğunu not düşmüştük altına. Başka bir şey istesek olacakmış demekki. Oğuz Sabankay İBB'ye 1.5 yıllığına kiralanmış, hayırlı olsun. Oğuz kendini gösterebileceği bir kulübe, güvenilir bir hocanın yanına gitti. Bundan sonrası ona kalmış. Kulüp de bundan sonra oynatılmayacağı kesin olan kulüplere oyuncu kiralamamayı öğrenmiştir umuyorum.

Cafercan Aksu ise manevi kardeşim gibi bir şey oldu neredeyse, bir de gol atınca yazı beklentileri arttı tabii. Salı gününden beri yazmak istiyordum ama maçı 90 dakika izleyemediğimden varsayımsal hareket etmek de yanlış olurdu. Sonunda tekrarların birini yakalayıp göz atma fırsatı buldum. Herkes goldeki paslaşmalardan ve vuruş tekniğinden etkilenmiş genel olarak. Cafercan Aksu'nun bu konularda zaten hiçbir problemi yoktu ezelden beri. Onu en üst seviyede göremememizin sebebi kondisyon problemi, temposuzluğu ve en önemlisi de isteksiz tavırlarıydı. Bu konularda hiç gelişme kaydedemedi demek haksızlık olur belki ama yeterli değil bana göre. Galatasaray seviyesinde şansını denemek istiyorsa Süper Lig düzeyinde kalburüstü bir performans göstermesi gerek. Ne olursa olsun, kendini hatırlatmak adına üç büyüklerden birine karşı oynadıkları, naklen yayınlanan maçta iyi bir performans sergilemesi hiç de önemsiz değil. En kötü ihtimalle piyasasını arttırmış olur. Bu açıdan hem Uğur'un hem Cafercan'ın iyi iş çıkardığını söylemek lazım.
Galatasaraylılar dışında takip ettiğimiz gençlerden bir de Aydın Karabulut hakkında gelişme var. Yusuf Şimşek'in transferi için Aydın Karabulut'un bonservisinin de dahil olduğu bir paket üstünde anlaşmaya varmış Beşiktaş ve Bursaspor. Sezon sonunda Beşiktaş isterse Aydın'ı 1 milyon euro karşılığında geri alma hakkına sahipmiş. Aslında söylenebilecek fazla bir şey yok, Beşiktaşlı arkadaşlarımıza Allah sabır versin diyebiliriz en fazla. Sezon başında serbest kalan 34 yaşında bir oyuncuyu transfer etmek için ümit milli takımın en etkili oyuncularından birinin bonservisini vermek, üstüne verilen nakit paradan falan hiç söz etmiyorum. Bursaspor gerçekten çok kârlı bir transfere imza atmak üzere. Umarım orda yeterli süre alır da milli takımın sol taraf için yeni bir alternatifi olur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails