Ferdi Elmas Üzerine

Galatasaray, Ferdi Elmas transferini gerçekleştirdiğinde biraz şaşkın biraz da kızgındım açıkçası. Fellik fellik sağ bek ararken kiralık oyuncular arasında en çok gelişim gösteren oyunculardan biri olan Uğur Akdemir'in kampta bile denenmeden Ferdi Elmas'ın bonservisi için gözden çıkarılmasını anlayamamıştım. Üstüne bir de Çağrı Yarkın verildi daha sonra.

Bu transferin arkasındaki mantığı çözmeye çalıştığımızda 87-88 jenerasyonundaki birikme ve bu birikmeyi aşmak altyapı çıkışlı bazı oyuncularının bonservisleriyle gönderilmesi en akılcı yaklaşım gibi gözüküyordu. Ferdi Elmas da Galatasaray'da yaş grubu bakımından eksik olan 84-85 jenerasyonundan bir oyuncuydu.

Yine de baktığımızda Ferdi Elmas'ın Galatasaray için doğru isim olup olmadığı konusunda şüpheler vardı zira Süper Lig'de Rizespor ve Ankaraspor formalarıyla gösterdiği performans etkileyici olmaktan uzaktı. Kağıt üstündeki özelliklerine baktığımızda sol açık oynayabilen, gerektiğinde dış bek olarak iyi iş yapabilme ihtimali transfere temkinli yaklaşmamızı sağlamıştı ancak izlediğimiz maçlarda Arda Turan'ı ve sol kanat rotasyonunu yedekleyecek düzeyde bir görüntü vermedi bizlere.

Özellikle Leverkusen maçındaki performansı bence tam bir hayal kırıklığıydı. Güçsüzlüğünden ziyade yaptığı aşırı sayıda top kaybı takımın performansına sekte vurmaktaydı maçta. Oyun görüşü de yeterli değil bence Ferdi'nin. Bindirmeleri değerlendirmeyi ve doğru zamanda pas vermeyi başaramayan, temel özellikleri eksik bir oyuncu izlenimi verdi bana. Tek özelliği hızı gibi gözüküyor ancak bu özelliğinizi orta, pas ya da şutla sonlandıramayacaksanız üst düzeyde forma bulma şansınız hayalden de ötedir. Bendeki notu epey kırık anlayacağınız Ferdi'nin. Son olarak Werder Bremen maçında alıcı gözle bakalım Ferdi'ye, son fikrimizi şekillendirmiş olalım.

Galatasaray'ın Aydın Karabulut'u istediği iddiaları dolaşmaya başladı ortalıkta. Bu iddialar doğru olsa bile transferin gerçekleşme olasılığı yok denecek kadar az bana göre. İyiden iyiye köşeye sıkışmış Beşiktaş yönetiminin Galatasaray'ın talip olduğu bir oyuncuyu rakibine vermesi mantıklı değil. Ayrıca önümüzde Okan Koç gibi bir örnek varken bu tip bir transferi tartışmak bile oldukça zor. Serbest bırakılması düşünülen, 6 aydır PAF takımla çalıştırılan Okan Koç'un Galatasaray'a imza atması sebebiyle kopan gürültüyü hatırlayın.

Okan Koç demişken bu kadar kısa bırakmaz olmaz aslında ama önümüzdeki zamanlarda onunla ilgili bir yazı yazacağız, oraya bırakalım söylemek istediklerimizi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

selaminko dedi ki...

aydın karabulut'u almasın bence GS'da. çocuk cok yetenekli GS'a isterim ama bu kosullarda yedek olursa kötü olur.

os dedi ki...

ferdi şu anda hiç bir şekilde forma şansı bulamayacağının farkında.. arda-kewell var sol kanatta, duruma göre ayhan bile çekiliyor..
hiç olmadı hakan balta - volkan oluşturuyor sol kanadımızı... bir de bi maçta girip şov yapıp bir daha görünmeyen alpaslan erdem var..
yani o bölgede beşinci, altıncı alternatif.. biraz da bu sebepten ötürü olabilir durgunluğu, bu sene sonunda gidecek bir kaç oyuncu onun önünü açabilir diye düşünüyorum..

ayrıca yazarken aklıma geldi, alpaslan erdem nerede yahu ?

apaç dedi ki...

bir bozuk saat olarak haddinden fazla doğruyu göstermeye başladı sabri.

futbolcu mudur nedir?

Related Posts with Thumbnails