Galatasaray 1-1 Sivasspor

Üç maçlık serinin ikinci maçından beraberlik çıktı. Golden sonraki 5 dakikayı saymazsak tamamı Galatasaray'ın kontrolünde geçmiş bir maç için iyi bir skor çıkardı Sivasspor, Sami Yen'den. Sivas'taki maça 0-0'ı ceplerine koyarak çıkacaklar. Galatasaray'ın maç iştahı oldukça yerindeydi, özellikle ilk yarı. Ligdeki mağlubiyetin ardından taraftarın önünde Sivasspor'u yenme arzusunda oldukları belliydi futbolcuların. Şu ana kadar seyrettiğimiz en sert FTK maçı olduğu kesindi.

Galatasaray defanstan Meira'yla topu çıkarıp oyunu rakip sahaya yıkma niyetindeydi maçın başından itibaren. Geride ise Mehmet Yıldız'la birebir oynamak durumundaydı. Meira'nın görevini başarıyla yerine getirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle ilk yarıda Mehmet Yıldız'ın defansın arasında kaybolduğunu ve sık sık ofsayta düştüğünü gördük. Sivasspor, Galatasaray'ın oyunu önde oynama çabasına pek karşı koymadı, topu Galatasaray'a verip hücum planlarını kontra ataklar üzerine kurgulamışlardı. Galatasaray, Sivas defansının kilidini açmakta zorlansa da Sivasspor'a bilinçli kontra atak yapma fırsatı da vermedi.

Lincoln ve Kewell'ın olmadığı bir kadroda hücumdaki bütün sorumluluk Arda Turan'ın üstüne kalıyor. Kağıt üstünde sağ açık olarak gözüken Aydın her zamanki silik, sorumluluk almaktan kaçınan, ortalama oyunlarından birini ortaya koydu. Arda'nın da parlak gecelerinden birini geçirmiyor oluşu orta sahayı almış olmasına rağmen Galatasaray'ın pozisyon üretememesine yol açtı. Ayhan Akman alışılageldik görev bölgesinden biraz daha önde gibiydi bu akşam ancak son dakikada attığı gol hariç yeterli olduğunu söylemek zor.

Sivasspor'un oyun planı maç boyunca gelecek ender fırsatları değerlendirmek üstüneydi, diğer maçta olduğu gibi bu maçta da istedikleri fırsat geldi. Lig TV sağolsun, pozisyonun başlangıcını göremedik ancak Balili'nin arka direkteki koşusuna feragat eden kişinin Mehmet Topal olması, Topu taşıyan forveti engellemeye çalışanın ise Sabri Sarıoğlu olması pozisyon hakkında az çok fikir veriyor bizlere. Tekrarını üç açıdan izlememe rağmen ne Emre'ye, ne Meira'ya, ne de Hakan'a görüntülerde rastlayamadık.

Gol sonrası Sivasspor top kontrolünü kısa süreli de olsa ele geçirdikten bir süre sonra iyice geriye rastlanmayı tercih ettiler. Galatasaray üstlerine geldikçe kontra atak bulacaklarını düşünüyorlardı sanırım ancak oynadıkları kumar tutmadı, ceza yayı çevresinde top yapmaya başladı Galatasaray. Birkaç tehlikeli atak girişiminden sonra Sabri'nin ortasında Ayhan Akman'ın vuruşuyla gol geldi. Galatasaray bu maçtan en azından yenilgiyle ayrılmamayı haketmişti zaten.

Bu maçı ve rövanş için muhtemel senaryoları bir kenara bırakırsak hakkında birkaç kelam etmek istediğim bir oyuncu var, o da Emre Aşık. Gerçekten çok sevdiğim bir oyuncudur, defalarca takımdan ayrılmak zorunda kalmasına rağmen Galatasaray'a küsmemiştir, kötü konuşmamıştır. Bunları takdir etmemek mümkün değil fakat özellikle son dönemde Galatasaray seviyesindeki bir takımın stoperi görüntüsü vermiyor Emre Aşık. Tam bir saatli bomba gibi sahada. Güven vermeyen pasları, takım arkadaşlarıyla -özellikle kaleciler- olan saha içi iletişimsizliği sırıtıyor maçta. Fernando Meira'nın ofansif görevleri de olduğundan onun arkasını süpürecek seri bir oyuncu çok daha verimli olabilir Servet'in yokluğunda, o oyuncunun da Emre Aşık olmadığı kesin. Emre Güngör'ü de Semih Kaya'yı da Emre Aşık'ın önüne yazarım kağıt üstünde. Hele şu oyun düzeninde...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Sabri Sarıoğlu hakkındaki görüşlerin neler abi? Maçı izlemedim ve artık Galatasarayla ilişkisinin kesilmesi gerektiğini söylüyorlar.(hoş bana kalsa 1-2 sene önce postalardım)

papaz dedi ki...

kişisel algılama ama Sabri kadar taş düşsün Galatasaray taraftarının başına demek geliyor içimden. Çirkef bir oyuncu ama gönülden bağlı olduğu takım için canla başka mücadele ediyor bu adam, ki geçen sene 2.yarıda müthiş form yakalamıştı, şampiyonlukta önemli payı vardı.

Sabri ile ilgili bir önyargı var ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor taraftara. Maç kaybedince klasik olmuş artık Sabri'ye sallamak Galatasaray taraftarında.

alanshearer dedi ki...

Kardeşime hep diyorum.
Kendini sağ tarafta geliştir.
Sabri nin yerine geç.
Yıllarca orda oynarsın.
Sabri oynuyorsa 10 kere 100 kere sende oynarsın.

Şu Sabri nin dağlara taşlara giden bir tane daha ortasını görürsem kusacağım!

Related Posts with Thumbnails