Sözleşme Yenileme Günü

Bugünün özel bir anlamı mı var, bilmiyorum ama iki takım da sözleşmesi biten elemanlarını toparlayıp toplu sözleşme töreni düzenlemişler. Galatasaray'da Servet Çetin, Ayhan Akman, Hakan Balta ve Semih Kaya; Fenerbahçe'de ise Alex ve Roberto Carlos. Alex'in 2 yıllık, Ayhan'ın 3 yıllık sözleşme yenilediği haberleri geliyordu zaten ancak diğerleriyle beraber toplu imza törenlerini kimse beklemiyordu sanıyorum.

Galatasaray daha uzun süreli sözleşmeler yapmış oyuncularıyla. Ayhan Akman ve Semih Kaya 3'er yıl, Servet Çetin 3.5 yıl, Hakan Balta ise 4.5 yıllık sözleşmelere imza atmışlar. Burda en dikkat çeken imza bence Semih Kaya'nınki. Uzun süredir Avrupa kulüplerinin markajında olduğu haberleri dolanıyordu, ufak da olsa bir şüphe düşüyordu insanın içine. Sözleşmeyi uzattı da rahatladık zira Semih Kaya Galatasaray tarihine damga vurabilecek nitelikte bir stoper. Uzun vadede Türkiye'de kalmasına da çok yüksek ihtimal vermiyorum, eninde sonunda üst düzey liglerden birine geçecektir. Sözleşme niye 3 yıllık diye bir soru kafanıza takılabilir -benim takıldı-, onun da bir sebebi varmış. FIFA kurallarına göre 18 yaşından küçük oyuncularla 3 seneden uzun süreli kontrat yapamıyormuşsunuz. Bugün de bunu öğrenmiş olduk.

Servet sözleşme sonrası açıklamada Avrupaya transferi söz konusu olduğunda Galatasaray'a para kazandırarak gitmek istediğini, Avrupa idealinden vazgeçmediğini, başkanın kolaylık göstereceğini açıklamış. Bu da söylentilerin o kadar da boş olmadığını gösteriyor, sezon sonunda bir Servet Çetin transferi yazısı yazmamız olası. Semih Kaya'yla sözleşme yenilenmesini önemli kılan bir diğer neden de bu zaten. Sağlam bir Emre Güngör'ün de Galatasaray'a ne kadar faydalı olabileceğini gördüğümüze göre transfer yapmadan dahi bu handikap kapatılabilir gözüküyor. Avrupayla ilgili bir açıklama da Hakan Balta'dan gelmiş. Galatasaray'da mutlu olduğunu, bir gün Avrupaya giderse iyi bir bonservis kazandırmak istediğini ancak şu an için böyle bir düşüncesi olmadığını söylemiş.

Ayhan Akman ise son yıllarda gösterdiği gelişimin ödülünü alıyor bu sözleşmeyle, hakediyor da. Futbolun ciddi bir iş olduğunu geç anladığını, futbolu öğrenmeye 25 yaşında başladığını söyleyebilecek kadar açık sözlü bir adam Ayhan Akman. Saha içinde bazen fazla agresiftir, antipatik hareketler yaptığı da olur. Bu yüzden çok eleştirmişimdir Ayhan'ı ancak bu yönüyle saygı duymamız gerekiyor ona. Tatlı su profosyonelliğinin moda olduğu şu günlerde gerçekten profosyonel olabilen ender oyunculardan.

Fenerbahçe, sezon başındaki serbest düşüşün ardından çok ciddi bir operasyon hazırlığı içinde olduğunun sinyallerini veriyordu. Alex de operasyonun içinde diye biliyordum ama devre arasına Galatasaray'la kafa kafaya girmek operasyonun şimdilik yerli rotasyonunu takviyelemekle kalacağını gösteriyor. Alex beğendiğim bir oyuncu, çok yararlı bir ikinci forvet oyuncusudur. Doğru adamlarla oynadığı takdirde neler yapabileceğini biliyoruz ancak fiziki durumunun seneler geçtikçe iyiye gitmediği aşikar. Şimdiden iki sene sonrası için planlar yapmaya başlasa iyi eder Fenerbahçe zira Alex'ten 15 gol, 15 asistlik performansları görme şansı gittikçe azalmakta.

Carlos'un ise verimli bir oyun oynadığına inanmıyorum, özellikle defansif anlamda Fenerbahçe'nin yumuşak karnı oldu geldiğinden beri. Real Madrid'in onu tutmak için ısrarcı olmamasının sebebi de defansif olarak yetersizliğiydi zaten. Hücum anlamında da fazla katkı vermediğini düşününce bu sözleşmenin sadece politik bir hamle olduğu izlenimini veriyor bana. Etrafta dönen boş sözleşme lafları da Carlos üstünden PR çalışması yapmanın bir başka boyutu. Bu da Fenerbahçe özelinde değerlendirilmesi gereken bir konu, not aldım kenara...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it is a great news for both team, cause they are important players.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Related Posts with Thumbnails