Galatasaray Akademisi & Beylerbeyi

Galatasaray altyapısındaki yeni yapılanma zaten uzun süredir bilinen bir gerçekti. Özellikle Adnan Polat yönetimi, altyapı sorumlusu Ali Yavaş'ın görevine son verdikten sonra yapılanma süreci başlamıştı. Reklamı yeni yeni yapılıyor desek daha doğru olacak.

Ancak altyapı reklamla götürülecek bir kurum değil, işin sonunda ortaya çıkan bir ürün var ve bu ürünü herkes açıkça görüyor. İsmini ne koyarsanız koyun, altyapı kalitesini tepedeki adam değil oyuncu seçimi ve oyuncuların gelişimine yönelik doğru bir eğitim belirler. Öyle olmasaydı Ultra-Mega-Zord der, geçerdik zaten.

Karl-Heinz Feldkamp doğru tercih mi değil mi diye tartışmaktan önce Feldkamp'ın ne yoğunlukta çalışacağını öğrenmek gerek. Şu sıra onun ismiyle sık sık geçen danışman sıfatıyla mı orda bulunacak, yoksa ciddi ciddi hocasından, oyuncuların programlarına kadar her ayrıntıya o mu karar verecek, bunu merak ediyorum. Bu konuda bir bilgi edinirsem daha detaylı değiniriz bu konuya tekrardan.Bir de bu işin Beylerbeyi ayağı var elbette. Beylerbeyi'ndeki ilk Galatasaray neslinin kobay olarak kullanıldığını, neredeyse feda edildiğini Beylerbeyi yazılarında sıkça dile getiriyorduk. 'Galatasaray Akademisi' adı altındaki yapılanmadan en büyük beklentim Beylerbeyi ile daha ciddi, daha organize oyuncu değişimi politikası izlenmesi. Gerçi bunun olabilmesi için sene başında "Hedef şampiyonluk, biz altyapı değiliz!" nidaları atanların kümede kalması gerek, o ayrı mevzu.

Şu anda Beylerbeyi son üç takımın 3.lige düşeceği grubunda sondan ikinci sırada bulunuyor. Son hafta oldukça önemli bir galibiyet aldılar Sarıyer karşısında. 2-0 öne geçtikten sonra 3 gol yiyip maça 4-3 kazanmak her zaman görebileceğiniz bir olay değil, izlenilesi bir maçmış hakikaten. Sıralama olarak kötü bir yerde olsalar da liderle aralarında sadece 8 puan olduğunu da not düşmek lazım, iyi bir seriyle ligde kalması çok zor değil. Yine de son ana kadar düşme tehlikesiyle karşı karşıya olacaklar. Galatasaray Akademisi yapılanmasının başarılı olabilmesi için en önemli faktör bence budur...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

Bu konuda daha cok bilgi ve yazilar istiyoruz :)

Related Posts with Thumbnails