Galatasaray'in Sol Kanat Rotasyonu

Devre arası hazırlık kampı sonrası Galatasaray'ın sol kanat rotasyonunda bazı değişiklikler olabileceğini ön görmüştük ancak değişiklik pek beklediğimiz yönde olmadı. Ajanslara düşen haberler Ferdi Elmas ve Alparslan Erdem'in kiralık olarak gönderileceği yönünde.

Bu haber en çok Volkan Yaman'ı sevindirmiş olsa gerek zira son dönemdeki performansıyla normal şartlarda bırakın ilk 11'i zorlamayı yedek kulübesindeki yerini bile kaptıracak bir görüntü veriyordu. Pas zamanlamaları konusunda ciddi sıkıntıları var, defansif olarak da yeterli olduğunu söylemek zor. Top kayıpları ise en önemli zaafı. Bazen öyle bir yerde top kaptırıyor ki defansın geri kalanının müdahele etme şansı bile olmuyor. Bellinzona maçında rakibe attığı ara pas hala aklımdadır. Bütün bunları esas bölgesinin sol bek değil de sol kanat olduğunu kabul etsek bile o bölgede de verimli olabildiğini ben henüz görebilmiş değilim. Galatasaray kariyerine iki duran top golüyle başlamasının kredisi vasat performanslarını çoğu zaman gölgelese de Volkan Yaman'ın sezon sonunda transfer listesinde olmamak için ikinci yarı baya bir çalışması gerekecek.

Ferdi Elmas'ın görünürdeki talibi Eskişehirspor. Sol tarafa bir oyuncu bakıyorlardı zaten, isabet olmuş. Hem Ferdi hem Galatasaray adına iyi bir seçim olabilir Eskişehirspor. Oğuz Sabankay'la yaşanan bir hayal kırıklığı varsa da Ferdi'nin oynayabileceği Süper Lig ekiplerinden birisi Eskişehirspor.

Alparslan Erdem'in kiraya verilmek istenmesini ise anlayabilmiş değilim. Radyospor Kupasında Galatasaray'ın en çok dikkat çeken oyuncularından biriydi. Uzun süreli bir sakatlık sonrası yeni yeni kondisyonuna kavuşmuş olmasına rağmen hem tekniği hem seriliğiyle takımdaki en ofansif sol kanat savunucusuydu. Ayrıca Harry Kewell'ın yokluğunu da düşünürsek Arda Turan'ı yedekleyecek iyi bir alternaitf olabilirdi kadro içinde. Sanırım bu pozisyon için de Volkan Yaman düşünülüyor ancak pek doğru bir tercih olduğunu söyleyemeyeceğim. Alparslan'ın kiralık dönemi adına söyleyebileceğim tek şey ise forma şansı bulabileceği bir takıma kısa süreli bir anlaşmayla gönderilmesi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

ben de alpaslanı çok beğenmiştim, kesin artık forma görür diyodum üzüldüm açıkçası
asıl kiralık verilecek diye söylenip bir yere gitmezse daha kötü olur, hem özgüvenini kaybeder hem de kendini geliştiremez
ama ben alpaslanı takımda görmek isterim, volkan yamandan daha fazla
volkanın bahsetmediğin bir yavaşlığı var ayrıca :)

selaminko dedi ki...

bence Alparslan biraz kiralık gitsin. Neden denirse Hakan Balta'nın sakatlanmasını nedense ben çok zor görüyorum çünkü Balta kendine iyi bakıyor. E kolay kolay da cezalı duruma düşmüyor. Volkan Yaman dursun beklesin kenarda, gerektiğinde oynasın. Ama Alparslan'ın yedek kalmasındansa sürekli oynayabileceği bir takıma kiralık gitmesinden yanayım. Çocukta muhtesem bir potansiyel var. Dogru degerlendirilirse bir iki seneye Türk futbolunun sol bek sorununu uzun bir süre kökünden çözer.

aksilaz dedi ki...

volkanın beli güreşçi gibi mübarek...vedo53

Related Posts with Thumbnails