Türkiye U17 1-1 Kolombiya U17 || Penaltılarla Giden Tur...

Türkiye'nin 2002 Dünya Kupasındaki yolculuğunu hatırlayanlar bu U17 Dünya Şampiyonasındaki Türkiye'ye fazlasıyla benzetmiştir o takımı. Gruplarda ve 2.turda herhangi bir Avrupa takımıyla oynamadan geçen Türkiye o zaman da tartışma konusu olmuştu, bu turnuvada da benzer bir şüphe vardı ve oynanan rakiplerin kalitesi soru işaretiydi. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Arjantin'i eleyen Kolombiya, bu anlamda milliler için rüştünü ispatlama maçıydı bir yandan da.

Turnuva boyunca maçlara erken gol bulan ve skoru tutmasını bilen bir U17 takımı vardı, bugün de benzer bir başlangıç görmek bu anlamda şaşırtıcı olmadı. Türkiye 19. dakikada Muhammet Demir'le golü bulmadan önce karşılıklı pozisyonlar vardı. Muhammet Demir gerçekten çok büyük bir golcü olacak böyle devam ederse. İlk yarı boyunca bulduğu pozisyonlara bakarsanız hemen her şeyi yapabildiğini görüyorsunuz. Vücudunu koyuyor, topu saklayabiliyor, hem kafayla hem ayakla net vuruşlar yapabiliyor, uzakta şut atıyor, top sürüyor. Acayip bir oyuncu gerçekten, Sercan Yıldırım'ın pabucunu kısa sürede dama atabilir. Bursaspor'un muhtemel Sercan satışı sonrası forvet transferi yapmasına gerek yok. Golde duran topu kullanan Engin'in de hakkını vermek gerek elbette, hemen her duran topu etkili kullandı ve iyi bir ofansif orta saha performansı ortaya koydu. Kolombiya'nın stoperleri Saiz ve Murillo uzun ve etkili stoperler, Muhammet'in insanüstü performansına rağmen pek geçit vermediler havadan golden sonra.

Gelen gol sonrası her Türk milli takımında olduğu gibi oyunun kontrolünü alan ve psikolojik olarak rahatlayan bir takım vardı sahada, topun hakimi oldular ve Kolombiya'yı pek yarı sahaya sokmadılar. 43. dakikada sol bek Onur'un bindirme esnasında topu kaptırması bir kontratak tehlikesi yarattı ancak bir diğer Fenerbahçeli bek olan Okan, Castillo'nun şutunda kademeye girerek pozisyonun gol olmasını engelledi. Okan gerçekten bu turnuvanın parlayan isimlerinden biriydi, önündeki Ömer Ali Şahiner'le beraber çok etkili bir kanat ikilisi oluşturdular. Özellikle BAE maçının yıldızları onlardı. Ömer bugün biraz tutuk başlasa da yine etkili olan kanadın sağ kanat olmasını sağladı. Konya Şekerspor'da oynuyormuş Ömer Ali, kısa sürede transfer piyasasının gözdelerinden biri olabilir yurtiçinde, bence bu jenerasyonda ciddi anlamda zayıf olan Galatasaray'ın düşünmesi gereken bir oyuncu. Arkasındaki Okan'la uyumu Fenerbahçe'yi de cezbedebilir tabii, zaten ilgilendiği haberlerini okudum kısa bier araştırma sonrası.

Sol taraftaki Enes ise pek verimli oynayamadı maç boyunca. Enes tercihine bir şey diyemiyorum zira Berkin de bu turnuvada Avrupa Şampiyonasındaki formundan çok uzak, sanırım son dönemde geçirdiği 2-3 haftalık sakatlık formuna yansımış. Uzatmalarda da pek etkili değildi açıkçası. Enes'in yerine giren Gökay'ı ise pek anlayamadım, sadece kullandığı penaltıyı beğendiğimi ekleyebilirim.

İkinci yarı ise takım tamamen skora yatmaya çalışan, yarı sahasına çekilmiş bir göürntü sergiliyordu. 10 kişi+Muhammet şeklinde bir oyunla da bir yere kadar ilerleyebiliyorsunuz, 4 kişiyle boğuşan ve hemen her pozisyonda bir darbe alan Muhammet de bir insan evladı sonuçta ve arkası dönükken top alıp 50 metre sürüp gol atacak hali yok. Malesef bir hücum planı geliştiremeyen takımımz golü yediği anda maçı Kolombiya'ya teslim edeceğinin sinyallerini zaten vermişti. Bu golün 90. dakikada ve iyi bir maç çıkaran stoper Sezer ve kaleci Deniz Mehmet'in ortaklaşa hatasından gelmesi daha acı oldu tabii. Uzatmalarda da hiçbir varlık gösteremeyen ve maçı penaltılara bağlamaya çalışan taraftık ve maalesef bir diğer başarılı defans oyuncumuz Furkan'ın üstten auta diktiği penaltıyla turnuvaya veda ettik. Turnuva sonrası bizimkilerin de dahil olduğu genel bir değerlendirme yaparız. Eğer kazansaydık galibiyle eşleşeceğimiz maçta İsviçre, İtalya karşısında 2-1 galip, bir yandan da Galatasaray maçını izliyorum. O yüzden burda bırakalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

mustafa dedi ki...

Muhammet'e gelen darbelerin yarısı Barış Özbek'e gelse ağlardı :)

Protanopia dedi ki...

İnanılmaz ballı kuralar ile buraya gelen takımımız için doğal sonuç.

Yenizelande, Kosta Rika, Burkina Faso, BAE :)

Spooky dedi ki...

Furkan tekmelikleri çıkarıp çorapları bileğine indirmiş halde topun başına gelince kaçıracak dedim...

Onu suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın.

Gala's dedi ki...

Çok üzüldüğm bu sonuca. Uğur abi Berkin'den genel olarak beklentin nedir? Görüşlerini alabilirmiyim ?

pclion dedi ki...

Gala's,

http://pclionfc.blogspot.com/2009/09/berkin-arslan.html

Gala's dedi ki...

tamam abi teşekkür ederim.

Related Posts with Thumbnails