'Devler'in Zorlu Günleri: Liverpool & Bayern

Şampiyonlar Ligine bu sezon gelen sistem sebebiyle 4. torbaya sık sık göz atıyoruz ancak gözümüzü biraz da zirve takımlara çevirmemiz gerekiyor anlaşılan. Şampiyonlar Ligi son yıllarda grup aşamasında görülmeyen bir mücadeleye sahne oluyor 'büyük abiler' için. Bu takımlar için 4. haftanın anlamı Şampiyonlar Ligi tarihi boyunca gruptan çıkmayı garantilenen hafta olmaktan öte değildi ancak özellikle Liverpool ve Bayern adına çok farklı geçiyor bu sezon.

Öncelikle dün Lyon'dan yediği son dakika golüyle ikinci tur ümitlerine büyük bir darbe alan Liverpool'un durumuna bakalım. Liverpool son 10 yıla baktığımızda Avrupa Kupası kültürüne en hakim, ligindeki durumundan bağımsız olarak sahip olduğu bu kültürle beraber her sezon kapasitesinin üstünde performans ortaya koyan bir ekip görüntüsünde. 2001'deki UEFA Kupasını da katabileceğimiz bu süreç iyi bir turnuva hocası olan Rafa Benitez'le zirve yapmıştı. Bu sezon ligde olduğu gibi Şampiyonlar Liginde de Liverpool için işler iyi gitmiyor. İlk üç haftada Debrecen'den içerde alınan 3 puan dışında puanla tanışamayan Liverpool dün bu yüzden çok kritik bir maça çıktı Fransa'da. Fiorentina'yla ikincilik mücadelesine girebilmek adına Lyon deplasmanından çıkarılacak o ekstra 3 puana çok ihtiyaç vardı ama uzatmalarda Lisandro'nun ayağından gelen Lyon golü Liverpool'a UEFA Avrupa Ligi biletini kesen gol oldu. E grubunda iki maç kala Liverpool'dan kopardığı 1 puanla puanını toplamda 10'a çıkaran Lyon, ikili averajı sayesinde Şampiyonlar Ligi 2. turuna adını şimdiden yazdırmış durumda, muhtemelen de grubu lider olarak tamamlayacaklar. Fiorentina ilk yarısı sıkıntılı geçse de Debrecen'i 5-2'yle geçip Liverpool'la puan farkını 5'e çıkardı ki Liverpool'u ilk maçta 2-0'la geçtikleri için olası bir mağlubiyeti bile tolere etme şansına rahatlıkla sahipler. İç sahada Lyon'dan alacakları bir beraberlik hem Lyon'u hem Fiorentina'yı mutlu edebilir bu sebeple, Fiorentina'nın alacağı galibiyet ise Liverpool'un bütün şanslarını tüketiyor. Lyon'un alacağı bir galibiyeti bekleyecekler 9 Aralık'ta Anfield'da finale çıkabilmek için.
Liverpool gibi sıkıntı yaşayan bir diğer 1. torba takımı da Bayern, hatta fikstürüne bakarsak Liverpool'a göre işinin daha zor olduğunu söyleyebiliriz Bayern'in. Bu hafta kendi sahalarında Bordeaux'ya 2-0 kaybedince ikili averajı da teslim ettikleri Bordeaux'yu Şampiyonlar Ligi 2.turuna yollamış oldular şimdiden. Fikstür zorluğu ise şurdan kaynaklanıyor, Bayern'in diğer rakibi Juventus'la son maç haftasında Della Alpi'de karşılaşmak ve galibiyet çıkarmak zorundalar. Louis Van Gaal'in en başarılı Şampiyonlar Ligi hocalarından biri olduğunu geçtiğimiz günkü yazıda belirtmiştim, bu başarısını Bayern'de tekrarlayamadığını ise açıkça görüyoruz. 4 haftada 4 puan toplayan Bayern'e 2 haftada 6 puan lazım, ayrıca Bordeaux'nun da Juventus'a mağlup olmaması gerekiyor. Şubat ayında Liverpool'la beraber UEFA Avrupa Ligi kuralarında görebiliriz Bayern'i de.

Büyük abileri zorlayan bir diğer grup da Barcelona ve Inter'in domine edeceği öngörülen F grubunda Rubin Kazan ve Dinamo Kiev'in gösterdiği performans Barca ve Inter'i zor durumda bıraktı. Eğer dün 86. ve 90. dakikalarda gelen goller olmasa Inter şu anda grubun 6 puanla lideri değil 3 puanla sonuncusu olacaktı, dengelerin böyle değişebildiği ilginç bir grup oldu F grubu. Inter'in ardından 5'er puanla Rubin Kazan ve Barcelona gelirken 4 puanlı Kiev son sırada son iki maç haftası öncesi. Barca-Inter ikilisinden biri dışarda kalırsa şaşırmamak gerek. Diğer gruplarla beraber takibimizi sürdüreceğimiz gruplardan birisi de F grubu olacak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Adsız dedi ki...

alakasız olacak ama bu sene şl'de bazı büyük kulüpler gögüs reklamı almıyor bunun sebebi ekonomik krizle alakalı mı?

pclion dedi ki...

Yok, onun sebebi deplasmana gidilen ülkedeki reklam kısıtlamaları. Fransa'da içki firması reklamları yasak sportif faaliyetlerde. Liverpool'un reklamsız çıkması o yüzdendi. Hatırlarsan Fenerbahçe-Sevilla maçında da benzer bir uygulamaya gidilmiş ve Sevilla'nın bahis sitesi reklamı kapatılmıştı siyah bir bantla...

ahmet dedi ki...

teşekkür ederim.

barış dedi ki...

o değil de bunlar uefaya gelecekler.

Related Posts with Thumbnails