Şampiyonlar Ligi Hocaları

Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci yarı bu akşam oynanacak maçlarla başlıyor ve bugüne yaraşır bir Şampiyonlar Ligi yazısıyla başlayalım dedim. Avrupa Kupaları söz konusu olduğunda takip ettiğim Portekizli bir futbolsever var ve yine daha önce yayınladığım birkaç videosunda olduğu gibi yine güzel bir derleme yapmış. Bu derlemede Şampiyonlar Liginde görev yapan hocaların karneleri çıkarılmış. Bu listeyi kendi yorumumu da katıp paylaşmak istedim.

Listenin zirvesinde tahmin edildiği gibi gibi Sir Alex Ferguson var. Şampiyonlar Liginin kurulduğundan beri Manchester United'la turnuvada yer alıyor ve doğal olarak en fazla maça çıkmış hoca konumunda. Zaten Manchester United 13 kez ile Barcelona ve Porto ile beraber turnuvaya en çok katılan takım. Bu listenin gediklilerinden birisi de Galatasaray'dır aslında, üç senedir dışarda kalmak pek hoş değil. Neyse, konumuza dönelim. Sir, çıktığı 156 maçta topladığı 290 puanla zirvenin tartışmasız hakimi. Maç başına puan hesabına dökersek 1.858 gibi uçuk bir rakam çıkıyor. İkinci sıradaysa bir diğer istikrar abidesi Arsene Wenger var, onun 121 maçta topladığı puan 196. Zirvedeki 5 hoca arasında kupayı kaldıramamış tek hoca olması ise talihsizlik.

İngiltere'nin Şampiyonlar Ligindeki ağırlığı bu listeye de yansımış durumda gördüğünüz üzere. Şu anda Şampiyonlar Liginde mücadele eden dört İngiliz takımının hocası zirvedeki altı içinde yer alıyor, diğer iki hoca ise Jose Mourinho ve Louis Van Gaal. Van Gaal, Şampiyonlar Liginde 71 maça çıkmış olmasına rağmen topladığı 144 puanla maç başına en fazla puan toplayan hoca, 2.028 ile. Hoş, bu güzel istatistiklerini bu seneye yansıtabilmiş değil henüz Bayern'e, Haifa'nın etkisiz elemanı oynadığı grupta Juventus ve Bordeaux'nun arkasında kalabilirler.

Bizim topraklarla haşır neşir olmuş adamların en başında Mustafa Denizli geliyor açıkçası. Aslında bu yazıyı biraz bekletmemin sebebi kendisidir zira şu 'sıfırcı' geyiği üstünden tanımlamak istemedim şu güzelim derlemeyi. Yine de alınan bir puan Mustafa Denizli'nin karnesindeki kırıkları tam anlamıyla düzeltebilmiş değil, şu anda görev yapan 32 hoca arasında 30. sırada bulunuyor. Arkasında bulunanların da Şampiyonlar Liginde henüz 3 maça çıktığını söyleyelim. 6 maçı devirmiş hocalar arasında açık ara sonunculuğu devam ediyor Mustafa hocanın 1 puanla, 9 sayıda maça çıkmış bir diğer hoca Armin Veh, 7 puanla Mustafa Denizli'den sonraki en başarısız hoca bu alanda. Umarım akşamki maçta bu görüntüyü değiştirecek bir sonuç çıkarır Mustafa Denizli ve öğrencileri.

Mustafa Denizli'yi bir kenara koyarsak bizlere en yakın sima Zico. Ketsbaia'nın ardından Olympiakos'ta göreve gelen Zico 12 maçta topladığı 20 puanla oldukça etkileyici bir tablo çizdi şimdiden. Olympiakos'un da Şampiyonlar Liginde üst tura şimdiden göz kırptığını söyleyelim. Bu akşam Liege deplasmanından 3 puanla dönerler ve Arsenal de kazanırsa Arsenal'le beraber turlayacaklar...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel bir derleme olmuş ama ilk aklıma takılan Lucescu'nun performansını oldu. Onunla ilgili bilgi de verebilir misiniz?

goldenaxe dedi ki...

Ben bu sene oldugunu farkedemeyip tarihsel bir detay sandım.
Fatih Terim'i aradı gözüm en başta.

Fatih Hoca 30 maça çıkmış olmalı bizimle. Aldığı puan da 30.

Lucescu ise 24 maçta 36 puan almış.

Buradan hızlıca hesaplamaya çalıştım.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Galatasaray%27%C4%B1n_Avrupa_tarihi

finrod dedi ki...

çıkıntılık yapmayalım da "van gaal-alman hoca" gibi ufak bir hata olmuş.

mrt309 dedi ki...

"Şu anda Şampiyonlar Liginde mücadele eden dört İngiliz takımının hocası zirvedeki altı içinde yer alıyor, diğer iki hoca ise Jose Mourinho ve Louis Van Gaal."

bu bölümü aşağıdaki ile değiştirirsek daha mantıklı olabilir.

"Şu anda Şampiyonlar Liginde mücadele eden dört İngiliz takımının hocası zirvedeki beş içinde yer alıyor, diğer hoca ise Louis Van Gaal."

pclion dedi ki...

Finrod, estağfurullah. Bayern diyecekken hatlar karışmış, düzeltttim.

Golden Axe ve Onur, Lucescu bu listede yok ama sezon başında yedeğini aldığım listede vardı. Lucescu 59 maçta 74 puanla 14.sırada, Fatih Terim ise ilk 30'da yer almıyor. Ferguson ve Wenger'in arkasındaki isim de Ottmar Hitzfeld...

pclion dedi ki...

Finrod, estağfurullah. Bayern diyecekken hatlar karışmış, düzeltttim.

Golden Axe ve Onur, Lucescu bu listede yok ama sezon başında yedeğini aldığım listede vardı. Lucescu 59 maçta 74 puanla 14.sırada, Fatih Terim ise ilk 30'da yer almıyor. Ferguson ve Wenger'in arkasındaki isim de Ottmar Hitzfeld...

pclion dedi ki...

Frank Rijkaard ise bu alanda Türkiye'ye gelmiş en kariyerli hoca, 12.sırada yer alıyor. Onu da eklemiş olayım...

Tolga Kurtoglu dedi ki...

tam listeye link alabilmemiz mumkun mu?

pclion dedi ki...

Tolga, bu UEFA puanları gibi sürekli güncellenen bir şey değil, forumlardan toparlıyorum bunları. Forumları merak ediyorsan yararlandığım her forumun ve sitenin linki yanda mevcuttur, ordan bakabilir herkes...

can ulusoy dedi ki...

maç sonu yorumlarını takip ederken ersin düzen ntvspor da oyuncuların paslaşma trafiğinden bahsetti tabata ençok hakan ferrari ve sivokla paslaşmış sanırım problemde çözümde sonuçta burada.

ama ben uefa sitesinden bakıyorum dediği bu bilgilere bir türlü ulaşamadım bilen birisi varsa yol gösterirse çok sevinirim.

pclion dedi ki...

Can abi, UEFA sitesinden değil veriler zaten, Kassiesa isimli forumdan. Yan tarafta linki var. Yalnız dediğim gibi, orda da yazı şeklinde zaten, ortada bir tablo yok...

a-town dedi ki...

pclion, güzel derleme. yalnız bahsettiğin sitenin sahibi bert kassies bir hollandalı, portekizli değil.

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/

pclion dedi ki...

a-town, bu derleme Bert'e ait değil, Bert'in forumundaki Portekizli birisine ait. O yüzden Portekizli dedim...

Related Posts with Thumbnails