Manchester United 0-1 Beşiktaş || Tarih & Tekerrür

İster Türk takımlarının Manchester United'a karşı başarılı performansı diyelim, ister genç takımlarla çıkanların cezalandırılması diyelim, Beşiktaş bugün ümitlerini final haftasına taşıyan bir galibiyet çıkardı sahadan. Destan yazdı, harikalar yarattı geyiklerine fazla prim vermeden ihtiyacı olanı Old Trafford'dan çıkaran Beşiktaş takımı tebrik etmek gerek. Mustafa Denizli maçları kafasında oynar, kazanma ihtimalini de böyle erken gelecek bir golü korumaya bağlamak üzerine kurmuş ki normalde beklerde görev yapan İsmail Köybaşı ve Ekrem Dağ Beşiktaş'ın kanat oyuncularıydı bugün, arkalarında İbrahim Üzülmez ve stoper kimlikli İbrahim Kaş yer alıyordu.

Tarih ve tekerrür dedik ya, gol de yine bir Manchester United oyuncusuna çarpıp kalecinin müdahele şansını sıfırlayan bir şutla ev sahibi takımın fileleriyle buluştu. Devler Liginde top koşturan Boliç'in ruhu bugün 'gerçek' Devler Liginde vücut buldu Tello'nun golüyle. Manchester United adına bir PES maçı tadında geçmesine rağmen kaleyi bulamadılar, kilidi açamadılar. Golü yediklerinde rahat rahat Beşiktaş ceza sahasına inen, Welbeck, Macheda ve Obertan'la pozisyon üreten bir Manchester United vardı sahada ve 20. dakikada Manchester United 7 şut göndermişti bile Beşiktaş kalesine. Futbolun farkı da bu işte, basketbolda atacağınız şanslı bir sürü üçlük size maçı getirmeyebilir ama futbolda uzaktan bir şut atarsınız ve maç sizin olur. Beşiktaş, "Çanakkale geçilmez!"ile oynadığı ancak rakibe kaleyi bulan 8 şut dahil olmak üzere 27 kez kaleyi yoklattığı maçtan galibiyeti çıkardı, yoluna devam etti. Bu maç Manchester United için belki o kadar da değerli değildi ancak oyuncu denemenin, özellikle Şampiyonlar Liginde bir sınırı olmalı, o sınırı geçen takımların adı ne olursa olsun futbol topu tarafından birçok kez cezalandırıldığının defalarca şahidi olmuştuk. Bunun farkında olması gereken bir isim aslında 'Sir'. Fikstürün sıkışık olması bu riski almasını gerektiriyordu ama potu kazanan Beşiktaş oldu bu maçta. Şampiyonlar Liginin en başarılı antrenörü de olsan böyle takım çıkarınca rakip hoca Şampiyonlar Liginin ilk galibiyetini çıkarıyor işte, futbolla dalga geçilmiyor.

Maç üstüne fazla denilebilecek bir şey yok aslında, Beşiktaşlı oyuncuların topların önüne atladığı, Rüştü'nün uzatmalarda iki kritik top çıkardığı, Beşiktaş adına ah vah denilebilecek tek anın Fink'in tek vuruşu olduğu bir maçtı. Normal şartlarda menüden seçeceğiniz bir maç değildi futbol zevki açısından fakat dediğim gibi, üç puanın anlamını baltalayan bir şey değil bu. Hele ki Old Trafford'dan çıkıyorsa bu 3 puan. Beşiktaşlılar tahminimce Dzeko'ya sağlam küfürler ediyorlardır şimdi zira kaleye giden topa dokunmasa maç 2-0 olacak ve CSKA muhtemelen galibiyet çıkaramayarak İnönü'de 1-0'ı cebine koymayacaktı. Şimdi 1-0'lık sonuç Beşiktaş'a yetmiyor genel averaj durumundan dolayı. İş üçlü averaja kalırsa dezavantajlı taraf yine Beşiktaş, o sebeple 2 farklı galibiyet şart. Gözlerimiz şimdi final maçında, İnönü'de.

Ayrıca Ertem Şener'e ne desem bilemedim. Maç öncesi planladığı, hazırladığı esprileri kime onaylatıyor bilmiyorum ama espri anlayışının sıfır olduğunu söyleyebilirim. 'Beşiktaş'ın gizli öznesi' Ekrem Dağ nedir allah aşkına? Bu rezil sunumu duyunca Ekşi Beşiktaş tayfasının ne kadar şanslı olduğunu bir kez daha düşündüm. Şimdi göremiyorlardır buraları ama biz yine de tebrik edelim onları, tüm Beşiktaşlılarla birlikte elbette...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

crdsa dedi ki...

Tekerrür değil de başka bir benzerlik dikkatimi çekiyor. Obertan'ın durumu, saha içindeki duruşu, şutları bir süredir bana Ronaldo'nun takımdaki ilk yıllarını hatırlatıyordu. Başkalarından da bu benzerliği duyuyordum. Ronaldo'dan sonra Obertan da bir Türk takımına karşı yedeklerle çıkan Man United kadrosunda yer aldı. Bu maçta da o eski günleri hatırlar oldum. :)

hasan dedi ki...

ertem sener dahil butunuyle guzel olmus yazi.

macta nedense ismail koybasi baya hosuma gitti. ilk cikmissin oldtrafforda (ki gecen sene iskenderunda mobilet suruyordu sokaklarda)yasina gore cok sakin ve olgun hareketleri vardi. Rustuyu ve ismaili sevdim.

SirEvo dedi ki...

Ferrari, İsmail, Rüştü başta olmak üzere takımın tamamı süperdi bugün. Süper olmasalar Mançester'i yenmek de hayal olurdu zaten. :)

http://cineshoot.blogspot.com/2009/11/her-yerinden-opuyorum-rustu.html

Atilla Çelik dedi ki...

Ben olaya çok farklı bir açıdan bakıyorum. Beşiktaş'ın bu maçtan galibiyet ile ayrılmasının iç yüzündeki bir numaralı etken maç sonundaki istatistik göstergelerden biriydi. O da takımların total koşma mesafesi. Buna dair Galatasaray ile bağlantı kurarak kendimce görüşümü paylaştım.

http://kayipzamaninpesinde.blogspot.com/2009/11/besiktasn-manchester-united-karssndaki.html

Adsız dedi ki...

bi ara hücum faul falan dedi zaten ertem şener.Korktum valla steps,3 saniye falan diyecek diye

Related Posts with Thumbnails