TSL Hakem Raporu: Abitoğlu is the new 'Çakır'

Süper Lig'de görev yapan 25 hakemin karnesi yukarda. Geçtiğimiz sezon havada uçuşan kartlarıyla listeyi domine eden Cüneyt Çakır Avrupa motivasyonu ve özgüveniyle bu sene biraz daha durulmuşa benziyor. Geçen sene son kontrol ettiğimde 12 maçta 14 kırmızı kart ile maç başına 1 kırmızı kartın üstünde bir ortalamaya sahipti yanılmıyorsam. Bu sene 'sıfırcı hoca' rolünü ise Mustafa Kamil Abitoğlu üstlenmiş görünüyor. Şu ana kadar görev yaptığı 4 maçta 3 kez kırmızı kartını çıkarmış cebinden, 21 sarı kart da hiç fena sayılmaz. Görev yaptığı tek Süper Lig maçında 10 sarı kart çıkaran 'wonderkid' Gökhan Güneşer'i bir kenara koyarsak en az 4-5 maça çıkmış hakemler arasında Selçuk Dereli 5 maçta çıkardığı 30 sarı kart ile sivriliyor, buna rağmen kırmızı kartını sadece 1 kere kullanmış. Sarı kart kullanmayı seven diğer hocalar ise Deniz Çoban ve Hüseyin Göçek.

Aslına bakarsanız çıldırma raddesine gelmediğim sürece hakemler benim için çok önemli unsurlar değildir maç içerisinde. Ülke hakemlerinden beklentim de fazla yüksek olmadığından, daha doğrusu farklılık yaratacak hakemler olduğuna inanmadığımdan (Noat Samisa'yı tenzih ederim) gerek olsa bu. Fırat Aydınus'un en azından saha içindeki iletişiminin diğerlerinden daha iyi olduğunu düşünmüşümdür, Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır da derbi kurbanlarından olsalar da bir şekilde Avrupa düzeyinde mevcut havuzun en iyisi oldukları tescillenmiş durumda, benim için yurt içi kanaatten daha önemli bir referans en azından. Bunun haricinde öyle 'gelecek vaadeden' bir isim de göremiyorum ufukta. Yurdum hakemleri veya hakemliği hakkında başka fikirleri olan varsa buyursun...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Emre Bozkurt dedi ki...

Geçen sene yanlış hatırlamıosam Şelcuk dereli 1. sıradaydı Aziz yıldırıma açdığı dava yüzünden az maç bulmaya başladı vede listeden gittikce düşüo..

Related Posts with Thumbnails