Cemal Nalga'nın Cezası

Cemal Nalga geçtiğimiz günlerde oynanan ve her zamanki gibi olaylı geçen derbinin saha içinde Galatasaray adına yıldızıydı. Ömer Aşık, Semih Erden, Oğuz Savaş gibi A milli düzeydeki üç uzunla birebirde faul problemine girmeden mücadele edip Galatasaray'a Fenerbahçe'yle başa çıkma şansı tanımıştı. Ne var ki Cemal'in bu önemli performansından sonra öyle bir haber aldık ki tüm bu olumlamalar bir kabusa dönüşmek üzere.

Yukarda gördüğünüz fotoğraf Salsa Basket'ten ve açıkça görülüyor ki Galatasaray basketbol takımı sorumluları, hazırlık maçında bir şark kurnazlığıyla Cemal'e Tufan'ın formasını giydirip cezalı olduğu maçta oynatma gafletine düşmüşler. Bunu kim akıl etmiş, ne amaçlamış bilemiyorum ama Galatasaray basketbol şubesinin dibine dinamit koyduğunun farkında olduklarını hiç sanmıyorum. Bu öyle bir skandal ki böyle bir işe kalkışan hatta düşünen herkesin tepeden tırnağa kulüpten uzaklaştırılması gerekiyor. Bunun alelade bir hata olmasına imkan yok ve en masum ihtimalde dahi teknik heyetten başlayan ciddi bir sorumsuzluk, hatta bir suç var. Galatasaray yönetimi bu konuda acil bir tavır alıp gerekirse oyuncuların da dahil olduğu bir operasyonu hemen bitirip şubedeki bu yolsuzlukla ilgili kamuoyuna tatminkâr bir açıklama yapmak zorunda.

Hayır, amaçlanan nedir, onu da anlayabilmek mümkün değil. Zaten Cemal'in cezasını tamamlaması amacıyla düzenlenen bir hazırlık maçı serisinde kalkıp niye Cemal'i oynatmayı düşünür bir takımın sorumlusu? Spor ahlakına tamamen ters bu davranışın Galatasaray'da vuku bulmuş olması beni bir Galatasaraylı olarak daha da üzdü doğal olarak. Bence son yıllarda kadro kalitesine oranla en verimli sezonun böyle bir skandalla anılacak olması da işin başka bir boyutu. Şimdilik kulüpten bir açıklama beklemek lazım, bu işin sorumlularının kim olduğu konusunda daha net bir fikir sahibi olabilmek için. Daha sonra tekrar değinmek gerekebilir bu konuya..

Ek, Galatasaray'ın Açıklaması:

Galatasaray Spor Kulübü Erkek basketbol şubesinde yurtdışındaki hazırlık maçlarında maalesef spor ahlakı ve Galatasaraylılık Ruhu’yla taban tabana zıt bir olay meydana gelmiş, bir Galatasaray basketbolcusu başka bir kimlikle sahaya sürülmüş ve oynatılmıştır. Kulüpte çalışan bazı profesyonellerin isteği ve izniyle gerçekleştiğini yeni öğrendiğimiz bu olay Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Camiası ve bütün Galatasaraylılar adına büyük bir utançtır. Bizlere bu utancı yaşatanlar adına Galatasaray Spor Kulübü olarak tüm spor kamuoyundan ve Türkiye’den özür diliyoruz.

Tüm camiamızı büyük bir üzüntüye boğan bu olaya neden olan ve Galatasaraylılık’tan nasibini alamamış sorumlu tüm idari ve teknik kadronun kulübümüzle ilişkisi hemen kesilmiştir.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu

Açıklama en azından yapılan vahim hatanın (hoş, ne kadar hata denilebilirse) kulüp tarafından algılandığını ve Galatasaraylıların beklediği duruşu gösterme niyetinde olduğunu belli ediyor. İdari ve teknik kadro derken işin içinde Ahmet Dedehayır da var mı, şu anda tek merak ettiğim konu bu...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Spor ahlakına ve fair play e aykırı olan en önemli noktayı atlamışsınız bence: "Zaten Cemal'in cezasını tamamlaması amacıyla düzenlenen bir hazırlık maçı serisinde..." Böyle bir maç serisiyle cezanın çekileceğine kanaat getirenler çok büyük bir hataya imza atmıştır. Bu karar adil oyun kuralları içerisinde değerlendirilemez. Federasyondaki sorumluların, buna göz yumanların istifası söz konusu olmalıdır.

aksilaz dedi ki...

beter olsunlar. iğreiyorum basketbol yönetiminden. heleki dedehayırdan.

twilost dedi ki...

bunun cezası açıkça men cezası takıma.. salsanın sitesinde de bi arkadaş kuralları koymuş.. %99.9 böyle bi kararı veremez federasyon ama böyle yazmış bi galatasaraylı olarak böyle bi kural varken uygulanması gerekir mi gerekmez mi ve de cezası ne olmalı bu işin cevaplarsanız sevinirim..

Arkhe dedi ki...

Dedehayır görevinin başında.

onur dedi ki...

Bu olay 1940'lar avrupasında gerçekleşse idi Goebbels ve yandaşları sorumluları direkt kazanlara gönderirdi...Bence doğru da olurdu...Bu kadar gerizekalıyı biraraya toplayıp sahaya süren GS yönetimine müstehaktır gelecek ceza...ceza umurumda değil, yorumlar da; aptalların hüküm sürdüğü bir dünyada yaşamak zorunda olmaya isyanım!

Gala's dedi ki...

küme düşme durumu olmaz. bu zürriyetin yangına körükle gitmesi. ondan sonra 3 resmi maç oynandı kupada. olursa kupadan ihraç olur

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Küme düşme durumu olsun.

Önce Arda'nın durumu,sonra bu...Nasıl bir kara gündür?

Şu rezillikte biraz payı olan herkese lanet olsun.

En ağır cezayı istiyorum.Mümkünse 5 sene kadar erkek basket takımı görmeyelim 1.ligde...

Jordan dedi ki...

suc biraz da Turkiye'de. basketbol uvey evlat bu ulkede. misal sabri ve fenerden futbolcu semih cezalı olsa kimse bilmeden oynayabilecekler miydi. dedehayır'ın gitmesi zor. zira kendisi bu sene sadece kız takımından sorumlu.

Adsız dedi ki...

Ilginc olan, Enbw Ludwigsburg macinda bende arkadaslarla tribün'deydim ve 7 numarali "Tufan" sandigimiz oyuncu negatif energisiyle baya bi göze batmisti. Megersem bizim "Tufan" aslinda "Cemal'mis".
O yüzden Tufan'dan kullandigimiz kelimeler icin özür diliyorum. :-)

Fethi dedi ki...

içimizdeki irlandalı dedehayır

sunshine dedi ki...

Erkek şubesinden Yiğit Şardan sorumlu değil mi? Ondan bahsetmeyip bayan basketboldan sorumlu Ahmet Dedehayır'dan bahsetmek abes olmuş.
Bana ikisi birden gitmeli hatta daha yukarılardan birileride gitmeli.
Erkek takımı ligden çekilmeli bir an önce.

Related Posts with Thumbnails