Santiago Bernabeu'ya Doğru Milli Takım

Santiago Bernabeu'daki ilk İspanya maçına iki gün kala milli takımdaki en muallak konu Fatih hocanın forvet tercihi olacak gibi duruyor. Tek forvet Nihat ve onu forvette ikileyecek Tuncay Şanlı formülü herkesin dilinde ancak bu tercihin Euro 2008 başlangıcında verimli olmadığını unutmamak gerek. Bu forvet düzeniyle başlamak topu ilerde tutamamaya dolayısıyla da pek de başarılı olmadığımız kendi yarı sahamızda oynanacak bir maça itecektir bizi. Forvet hattında ne olursa olsun vazgeçilmez olan oyuncu Semih Şentürk olmalıdır, bunun dersini şimdiye kadar almış olmalıydık. Nihat Kahveci Euro 2008 sonrası sakatlıklardan dolayı formunun zirvesinde olmasa da İspanya atmosferine, stada ve seyirciye karşı oynama alışkanlığı bile onun ilk 11'de olması için yeterli bir sebep.

Burda ortaya şöyle bir kontra soru çıkıyor, peki Nihat ve Semih'li bir ikili tercih edilirse orta saha dörtlümüz İspanya'yı yıllar sonra Avrupa Şampiyonluğuna taşıyan orta sahasına karşı yeterli sertliği sağlayabilecek mi? Bu sorunun cevabını ise ancak maçta görebileceğiz. Dörtlü bir risk gibi gözükse de beşli çıkmanın getirisinin götürüsünden fazla olacağının garantisi de yok. Her beşli orta sahayla çıkan İspanya'yı zor durumda bırakabilseydi yirmi küsür maçtır yenilmez olmazlardı diye tahmin ediyorum, bu yüzden bizim yapabileceğimiz tek şey kendi güçlü yönlerimizi maç içinde ön plana çıkarabilmek olmalı, İspanya'yı durdurmak üzerine kurulacak her plan zaten tarih boyunca iyi olmamış savunma düzenimizle başımıza olmadık çoraplar örebilir.

Orta sahanın ortasına düşünmeden yazabileceğimiz tek isim şüphesiz Mehmet Aurelio. Mehmet Topal'ın da sakat olması onu iyiden iyiye alternatifsiz kıldı, herhangibir aksilik durumunda B planımız nedir, daha doğrusu var mıdır, bunları kimse bilmiyor. Yanında ise Fatih hocanın manevi oğlu kontenjanından Emre Belözoğlu'nun olacağı kesin. Yıllar sonra üstüste 6-7 maç çıkarabilmişken sahada olmaması düşünülemez zaten. Kanatlar tercihlerinde ise Arda Turan ve Tuncay Şanlı ismi ağırlık kazanıyor, Fatih hocanın her maçta yaptığı sürprizlerden birini bu bölgede beklediğimi de not düşeyim. Sabri, Kazım ya da Topuz'dan birini görürsek şaşırmamak lazım.

Defans dörtlüsündeyse fazla alternatifimiz yok. Emre Aşık Servet Çetin, Gökhan Zan ve Emre Güngör'ün yokluğunda kadroda uluslararası tecrübesi en yüksek defans oyuncusu olarak gözüküyor. Yanında oynayacak oyuncu ise Fatih Terim'in tercihine göre değişecek, ben Eren Güngör'ü bekliyorum orda. Bekler ise çoktan belli, Hakan Balta ve Gökhan Gönül.

Muhtemelen benim beklediğim 11 gelmez, o yüzden şimdilik kafamdaki en iyi 11'i yazmakla yetineyim. Yarın kadrolar netleşince hem bizim takım üzerinden hem de İspanya üzerinden bir değerlendirme yaparız...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Adsız dedi ki...

AMANSIZ OL!!!

raul dedi ki...

Kadro seçimi konusunda hemen herkesin bir tercihi olucaktır ama sonuçta Fatih Terim yine de kimsenin beklemediği bir degişiklik illaki yapıcaktır.İspanya'ya karşı bence yapılacak tek şey orta saha ritimlerini bozmak,bunuda ancak savaşan bir kadro ile sağlayabiliriz.Sağ kanad için beklediğin süprizlerden topuz kadroda yok onuda söyleyim.

pclion dedi ki...

Haklısın Topuz konusunda, nedense var gibi geldi yazarken, halbuki özellikle dikkat etmiştim açıklanınca. Hamit Altıntop yokken Topuz'un olmaması ayrı bir konu aslında.

Sağ kanat için plase sürpriz ise Mevlüt, Euro 2008'de de denemeye kalkmıştı böyle bir şeyi. İkinci forvet olarak Mevlüt'ü getirmeye çalışabilir o kanattan...

raul dedi ki...

mehmet topuz'un olmaması gerçekten tartışılır ama fatih terim'in kadrolarını anlamak zaten başlı başına bir mesele.Mevlüt tercihi euro 2008'de denenmişti ama portekiz maçının sonucu kötü olmuştu.Kanatlarımız aksarsa ve kanat oyuncularımız defansa yardıma gelmezse işimiz gerçekten çok zor.Bence hiç süprize gerek zor.Sola tuncay sağa ardayı koyarsak geriye dönüşlerde de bizim için faydalı olucaktır.Bakalım cumartesi herşeyi görücez...

Related Posts with Thumbnails